Kasvisnakit. Mitä ihmettä näistä voisi tehdä?
No niin ihmiset, tarkemmin määrittelemättömistä syistä minulla on nyt omistuksessani kaksi pakettia Poutun kasvisnakkeja. Olen sekasyöjä, enkä mitenkään harjaantunut vegetuotteiden käyttäjä, joten pyydän apuanne. Mitä näistä voisi tehdä, jotta menisivät ihan sujuvasti alas? Mieleen ei tulisikaan yrittää paistaa niitä pannulla ja leikkiä kyseessä olevan tavallisten nakkien - etenkin, kun guugelianalyysini tuotti tuloksena jotain sen kaltaista, että nämä nimenomaiset nakit on öbaut 2/5 makunautintona, minkä lisäksi ne "jakavat kasvisyöjien keskuudessa mielipiteitä". Hjälp ja reseptejä kehiin. Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (14)
Istuta ne takapihalle, niistähän voi kasvaa makkarapuu.
(Makkarapuu on latinaksi kigelia africana, mikä herättää varsin mielenkiintoisia mielleyhtymiä.)
Tee vaikka unkarilaista makkarapataa. Sellaista johon tulee perunaa, paprikaa, niitä nakkeja paistettuna, purjoa, reilusti mausteita kuten paprikaa ja chiliä, jotain maustettua ruokakermaa.
Kutsu kasvissyöjä kylään, varmista että hän pitää noista?
Tai viipaloi ja paista pekonin kanssa oikein rapeiksi?
No kun asenne on jo tuo, niin varmaan paras vaan heittää ne kompostiin. Ne eivät maistu lihanakeille, koska ne eivät ole lihasta tehtyjä, mutta käyttömuodoltaan samankaltaisia, joten itse varmaan tekisin niistä juuri sitä mitä sinulle "ei tulisi mieleenkään". Eli käyttää kuin nakkeja, daa, mutta odottamatta lihanakin makua.
Nää oli karmeita sahajauhopötkylöitä. Aika lailla saa laittaa, että hyvää tulee.
Vierailija kirjoitti:
Tee vaikka unkarilaista makkarapataa. Sellaista johon tulee perunaa, paprikaa, niitä nakkeja paistettuna, purjoa, reilusti mausteita kuten paprikaa ja chiliä, jotain maustettua ruokakermaa.
Hei, kiitos, täähän kuulostaa ihan kehityskelpoiselta idealta. :) Oletko aiemmin itse tehnyt tätä noista kasvisnakeista, vai heititkö reseptin ihan fiilispohjalta?
Vierailija kirjoitti:
Nää oli karmeita sahajauhopötkylöitä. Aika lailla saa laittaa, että hyvää tulee.
No näin olen käsittänyt. Siksi täällä kyselenkin, jotta eivät muodostuisi biojätteeksi!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee vaikka unkarilaista makkarapataa. Sellaista johon tulee perunaa, paprikaa, niitä nakkeja paistettuna, purjoa, reilusti mausteita kuten paprikaa ja chiliä, jotain maustettua ruokakermaa.
Hei, kiitos, täähän kuulostaa ihan kehityskelpoiselta idealta. :) Oletko aiemmin itse tehnyt tätä noista kasvisnakeista, vai heititkö reseptin ihan fiilispohjalta?
En yleensä osta noita Pouttuja kun eivät ole maukkaimmasta päästä vegenakkeja, mutta olen tehnyt muunlaisista kasvisnakeista (Hälsans Kök, Veguy) tuollaista ja ajatttelin että koska tulee mausteita ja kermaa, voisi vähän peittää POutun tuotteen tympeää ominaismakua ja olla ihan jees. Ehkä purkin tomaattimurskaa voisi vielä laittaa niin että nakki olisi pienemmässä roolissa.
Toinen idea on vähän samantapainen mutta pastavuoka. Keitettyä pastaa, pannulla paistettuja noita nakkeja viipaleina, valmista Ajvar-kastiketta (tai itse tehtyä hyvin maustettua tomaattikastiketta) ja päälle reilusti juustoraastetta. Yksinkertaista ja ihan jees jonkun lämpimän vihanneslisäkkeen tai salaatin kanssa.
Pidä sellaiset Salkkari-henkiset juhlat. Kutsu kavereita kylään ja työntelette niitä toistenne pe-pistoloihin ja huutelette "IN-CEL!" "IN-CEL!"....
Musta ne on ihan jees vaikka hodareissa ketsupin ja sinappikurkkusalaatin kera.
hyi vttu