Voiko tuota enää syödä?
Soitin miehelle kotiin, että ottaa lihapaketin jääkaapista lämpenemään, tulen kotiin tunnin päästä ja voin heti alkaa paistamaan sitä. Laittaa lautaselle ja päälle mikrokupu ettei kissa pistä poskeen!
Mitäpä sitte löysin kotiin päästyäni? Paketti oli nostettu toki pöydälle ja mikrokupu oli päällä. Mutta paketissa oli lohta, ei lihaa! Oli pelaaminen taas ollut tärkeämpää kuin tarkastaa mitä paketissa on! "No tilataan pitsaa!, oli vastaus kun hermostuin asiasta.
Voiko tuota kalaa enää syödä kun tunnin ollut huoneenlämmössä, raakaa siis? Ei olis varaa roskiinkaan laitta...
Kommentit (19)
Ei voi. Saatat saada siitä d-vitamiinia joka edistää aivojen toimintaa, ja sellaisia sulla ei todellakaan ole.
Jätä se sika - ansaitset parempaa!
Oletko nyt vähän ylireagoinut ja hermostunut turhasta? Ala paistaa sitä kalaa ja pistele poskeen. Ei se miksikään ole mennyt. Kauheaa, jos ihmiset nykyään noin heppoisin perustein laittaa ruokaa roskiin.
No ei! Raakaa kalaa pitäis muutenkin säilyttää lähes 0-asteessa!
Totta kai voi syödä. Itse laitan kaikkea vaikka olisi ollut kaksikin tuntia huoneenlämmössä.
Hah söin eilen lohta, jonka olin laittanut pakkaseen, kun viimeinen käyttöpäivä oli jo mennyt (joku olisi varmaan laittanut roskiin). Pakkasesta otin sen sunnuntaina jääkaappiin ja eilen vasta muistin valmistaa. Hyvää oli eikä mitään oireita ole tullut kenellekään.
kauppias kirjoitti:
No ei! Raakaa kalaa pitäis muutenkin säilyttää lähes 0-asteessa!
Jos on vakuumissa ollut ni voi säilyttää viimeseen käyttöpäivään asti. Ite syön ainakin. Vaikka irtomyynnistä ni tunti sinne tänne ei tee mitään.
Siis onko joku tosissaan sitä mieltä, että tunnin huoneenlämmössä ollut kala on roskiskamaa? Oikein pahaa tekee maapallon puolesta, että tällaisia ihmisiä on olemassa. Kyllähän pilaantuneen ruuan haistaa.
Hyi helkkari. Ei kai nyt kukaan edes aio syödä kalaa, joka on ollut tunnin huoneenlämmössä?? Jos joku näin tekee, on kyllä syytä varautua melkoisiin vatsavaivoihin.
5 minuutia huoneenlämmössä ollutta voi vielä syödä. 10 minuuttia huoneenlämmössä olleesta kuolee.
Hoitsukka kirjoitti:
Hyi helkkari. Ei kai nyt kukaan edes aio syödä kalaa, joka on ollut tunnin huoneenlämmössä?? Jos joku näin tekee, on kyllä syytä varautua melkoisiin vatsavaivoihin.
Ei kai nyt kukaan aio heittää roskiin kalaa, joka on ollut vain tunnin huoneenlämmössä? Se ei todellakaan ole mennyt miksikään.
Minä syön ainakin. Ostin lohifileen punainen lappu ja laitoin pakkaseen. Parin kuukauden päästä tein ja hyvää oli. Muutenkin syön kaikkea n. 2 pv viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Kun teen ruokaa ni laitan joskus esim. lihapullat tai broil. koivet valmiiksi ja paistan parin tunnin päästä.
Olen ihmetellyt, että mistä ruokahävikki muka muodostuu. No nyt selvisi valitettavasti.
Hyvä, jos edes ehtinyt tunnissa lämmetä. Todellakin voi syödä.
Bakteerit alkaa lisääntyä heti kun tarpeeksi lämmintä.
Voi syödä. Meillä on lähimpään isoon kauppaan tunnin ajomatka ja ostan sieltä usein lohta. Lohi matkustaa autossa tunnin ja en todellakaan heitä sitä roskiin kun pääsen kotiin.
Voi aivan hyvin. Ei se tunnissa miksikään mene.