Miksi öykkäröit puhumalla rypsiöljystä
kun käytät rapsiöljyä.
Rypsiöljy on kuriositeetti, rapsia se on yhdeksässä tapauksessa kymmenestä.
Kommentit (20)
Minä ölenkin syperöykkäri östtän väin itälliäläistä kylmmäpyristettyä neitsyt öliiviöljyä stöckmänniltä 40 eur/250ml.
Vierailija kirjoitti:
No jos suomalaista öljyä otat niin se on aika 50-50. Aikaisemmin rypsiä viljeltiin enemmän mutta nyt rapsi on kirinyt tasoihin.
"Tieto"si on viime vuosituhannelta. Rypsiöljy puuttuu kokonaan monista kaupoista, teollisuus ei käytä juurikaan.
Vierailija kirjoitti:
Rypsi on kotimaista.
Iha paskaa. Rypsin viljelyala on käytännössä nolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jos suomalaista öljyä otat niin se on aika 50-50. Aikaisemmin rypsiä viljeltiin enemmän mutta nyt rapsi on kirinyt tasoihin.
"Tieto"si on viime vuosituhannelta. Rypsiöljy puuttuu kokonaan monista kaupoista, teollisuus ei käytä juurikaan.
https://yle.fi/uutiset/3-9715011
Tieto on ihan parin vuoden takaa.
Ainakin se teollisyys sitä rypsiä ostaa, tuskin se sitä suoraan kaatikselle maatilalta ajaa.
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rypsi on kotimaista.
Iha paskaa. Rypsin viljelyala on käytännössä nolla.
Miksi puhut tietäjää esittäen täyttä pötyä?
https://www.vyr.fi/document/1/876/0c3ce8b/tilast_be762cf_VYR_vilja_ja_o…
Kevätrypsi 16 435,37ha
Kevätrapsi 17 492,68ha
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Niitä ihan samoja rasvahappoja on kaikissa kasviöljyissä. Suhteet vain vaihtelee kasvilajeittain.
Se nyt vain on muodikasta keksiä rypsistä jotain hirviö-öljyä.
Vierailija kirjoitti:
Minä ölenkin syperöykkäri östtän väin itälliäläistä kylmmäpyristettyä neitsyt öliiviöljyä stöckmänniltä 40 eur/250ml.
Mä ostan aina Viron reissuilla muutaman oliiviöljyputelin tuliaisiksi.
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Miksi kolesteroliin tarvitaan lääkettä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rypsi on kotimaista.
Iha paskaa. Rypsin viljelyala on käytännössä nolla.
Miksi puhut tietäjää esittäen täyttä pötyä?
https://www.vyr.fi/document/1/876/0c3ce8b/tilast_be762cf_VYR_vilja_ja_o…
Kevätrypsi 16 435,37ha
Kevätrapsi 17 492,68ha
Jollain on missio rypsiä vastaan, niin kova missio että pitää ihan viralliset tukihakemuksista saadut viljelypinta-alatiedotkin alapeukuttaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Niitä ihan samoja rasvahappoja on kaikissa kasviöljyissä. Suhteet vain vaihtelee kasvilajeittain.
Se nyt vain on muodikasta keksiä rypsistä jotain hirviö-öljyä.
Sanoo rasvoista ja sen vaikutuksista täysin tietämätön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Miksi kolesteroliin tarvitaan lääkettä?
Miksiköhän?
Hae apua, ap. Tuo tautisi on jo ylittänyt avohoidon rajan. Tarvitset ympärivuorokautista hoitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Niitä ihan samoja rasvahappoja on kaikissa kasviöljyissä. Suhteet vain vaihtelee kasvilajeittain.
Se nyt vain on muodikasta keksiä rypsistä jotain hirviö-öljyä.
Sanoo rasvoista ja sen vaikutuksista täysin tietämätön.
No, tiedän enemmän kemiasta.
Kaikki kasviöljyt ovat glyseroliin liittyneiden rasvahappojen, triglyseriidien sekoituksia. Rypsiöljyssä ei ole mitään sellaista mitä muissakin öljyissä ei olisi, ja päin vastoin. Ainoastaan eri mittasuhteissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Miksi kolesteroliin tarvitaan lääkettä?
Miksiköhän?
Alapeukuttaja kerro mitä ajattelet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Miksi kolesteroliin tarvitaan lääkettä?
Miksiköhän?
Et siis ymmärrä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Niitä ihan samoja rasvahappoja on kaikissa kasviöljyissä. Suhteet vain vaihtelee kasvilajeittain.
Se nyt vain on muodikasta keksiä rypsistä jotain hirviö-öljyä.
Sanoo rasvoista ja sen vaikutuksista täysin tietämätön.
No, tiedän enemmän kemiasta.
Kaikki kasviöljyt ovat glyseroliin liittyneiden rasvahappojen, triglyseriidien sekoituksia. Rypsiöljyssä ei ole mitään sellaista mitä muissakin öljyissä ei olisi, ja päin vastoin. Ainoastaan eri mittasuhteissa.
Mutta et tiedä, miten ne ihmiselimistössä käyttäytyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun käytät rypsiöljyä Teflon-pannulla paistamiseen, käy sellainen kemiallinen reaktio, että Teflonin pehmittimet reagoivat lämmön vaikutuksesta rypsiöljyn rasvahappojen kanssa muodostaen muovinkaltaisia yhdisteitä, jotka läpäisevät solukalvon ja kerryttäen kolesterolia itsensä solun sisälle. Tähän kolesterolityyppiin eivät tehoa mitkään tunnetut lääkkeet.
Niitä ihan samoja rasvahappoja on kaikissa kasviöljyissä. Suhteet vain vaihtelee kasvilajeittain.
Se nyt vain on muodikasta keksiä rypsistä jotain hirviö-öljyä.
Sanoo rasvoista ja sen vaikutuksista täysin tietämätön.
No, tiedän enemmän kemiasta.
Kaikki kasviöljyt ovat glyseroliin liittyneiden rasvahappojen, triglyseriidien sekoituksia. Rypsiöljyssä ei ole mitään sellaista mitä muissakin öljyissä ei olisi, ja päin vastoin. Ainoastaan eri mittasuhteissa.
Mutta et tiedä, miten ne ihmiselimistössä käyttäytyy.
No miten ne mittasuhteet sitten käyttäytyvät kun kyse on kuitenkin ihan samoista aineista vain eri suhteissa?
No jos suomalaista öljyä otat niin se on aika 50-50. Aikaisemmin rypsiä viljeltiin enemmän mutta nyt rapsi on kirinyt tasoihin.