Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten kitkutatte ruokabudjetin kanssa?

Vierailija
16.09.2019 |

Tyyliin 2 grammaa lihaa koko satsiin tms?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidl .Ilta ale s-marketissa.Halvat grillikanat tarjouksesta k-supermarketista.Euron kasvispäivät.Ostan pakkaseen kympillä 5 rasiaa jauhelihaa,kun ovat 2e.rasia ja taas seuraavalla,jos on jne.Käytellään sitten sieltä.Halpoja vihanneksia lidlistä ym.

Vierailija
2/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Satokausiajattelu, sienestys, kalastus, jatkojalostaminen, punaiset laput, koko raaka-aineen hyödyntäminen (naatit, kuoret, perkeet, luut), pakastaminen, säilöntä, kauppaan kerran viikossa, kauppalappu, Lidl, kotivara, tarjoukset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön niin pikkaisen, että on ihan se ja sama mitä kaupasta ostan.

Vierailija
4/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Satokausiajattelu, sienestys, kalastus, jatkojalostaminen, punaiset laput, koko raaka-aineen hyödyntäminen (naatit, kuoret, perkeet, luut), pakastaminen, säilöntä, kauppaan kerran viikossa, kauppalappu, Lidl, kotivara, tarjoukset.

Tämä.

Vierailija
5/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim gulassiin menee lihaa n 500g ja siitä riittää 8-10 hengelle. Liha antaa makua mutta pääpaino on porkkanassa, paprikassa, sipulissa ja hapankaalissa. Joskus laitan vieläkin vähemmän lihaa ja jotain makkaraa tilalle, esim chorizoa tarvitaan n 10cm pätkä antamaan makua.

Tosin meillä ei ole kyse lihan pihtaamisesta vaan sitä käytetään vain tarpeen mukaan. Ei enempää

Vierailija
6/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ruokabudjetin kanssa tarvitse erityisesti kitkuttaa, kun tekee isomman satsin ruokaa kerralla, syödään sitä 2-3 päivää ja pakastetaan loput.

***

Teen usein esim. ison annoksen kastiketta, jota voi tarjota

-perunoiden

-pastan

-riisin

-couscousin

kanssa, jottei tunnu siltä, että syödään joka päivä samaa.

***

Toinen vaihtoehto on tehdä iso kattilallinen vaikkapa risottoa (sisältäen kasviksia), jota voi varioida päivittäin lisäämällä joukkoon esim.

-paistettuja soijasuikaleita

-sieniä

-quornia

-tofua

-juustoja

-soijarouhetta (esikäsiteltynä)

-härkistä

-nyhtökauraa

jottei edelleenkään tunnu siltä, että syötäisiin samaa ruokaa päivittäin.

Ja jos on lihansyöjä, voi varioida kalliiden kanojen ja jauhelihojen kanssa.

***

Kurat niskaan, mutta sanon silti, että kun opettelee valmistamaan ja ennen kaikkea maustamaan soijarouhe tai -suikaleet, härkis ja nyhtökaura ym. kasvisvaihtoehdot oikein, saa paljon hyvää proteiinia paljon halvemmalla kuin aputetuillakin kanoilla ja lihoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
8/8 |
16.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen usein perunalaatikkoa, jauhelihaa, sipuli, porkkana, pakastevihanneksia, lihaliemi ja kananmuna.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan kaksi