Pyttipannu, syökö sitä enää kukaan?
Tein tänään koko perheen suosikkiruokaa, pyttipannua. Harvoin sitä tulee tehtyä, kun on pakko kuoria ja keittää perunat varta vasten. Se maistuu kaikille ja näin ollen mitkään ylijäämäperunat eivät riitä alkuunkaan. Petteri silloin tällöin on kyllä hyvää, tulee mummola mieleen ja mun lapsille oman mummun paistinperunat, joita eläessään teki.
Kommentit (35)
Tottakai syö!
Jaakko Teppo - Rasvanen pyttipannu
"joita eläessään teki" sorry, oli hymähdyttävästi sanottu.
Mutta asiaan, teen ehkä kerran vuodessa pyttäriä.
Tekee. Kesällä mökillä on ihan parasta, kun tei tarvitse edes kuoria perunoita ja kaikki ylimäämät vaan mukaan perunoiden sekaan.
Kyllä meillä joskus pyttäriä syödään, lähinnä silloin jos on jäänyt keitettyjä perunoita yli joltain toiselta ruualta.
Noita ylijäämä perunoita on tosi harvoin kotona. Oonkin ostanut pyttärin useimmiten kaupasta valmiina!
Vierailija kirjoitti:
Tottakai syö!
Jaakko Teppo - Rasvanen pyttipannu
Karaokebaareissa ihan tylsät biisilistat. Jaakko Tepolta yleensä löytyy vain Hilma ja Onni.
Tämäkin helmi puuttuu listoilta. :(
meillä on aina pakkasessa valmista pyttäriä. lapset sitä syövät. Paistettu kananmuna päälle!
Teen useinkin. Laitan keitettyjä porkkanoita ja paprikaa ja reissumieskuutioita sekaan. Makkarana Atrian käristeet. Tuoksu on aivan mahtava tuon ruisleivän vuoksi. Meidän perheen lempiruoka.
Just tein pyttipannua ja sen kanssa bearnaisekastiketta - pussista se kastike... OMG!!!
Mitähän perunaa nyt vielä tarttee kuoria kun niin ohut kuori?
Juuri pilkoin potut sellaisenaan lihasoppaan.
Ylijäämäpotut tulee monesti paisteltua pyttipannuksi
pyttistä voi aivan hyvin tehdä suoraan raaoistakin potuista pannullta, ei vaan heti laita nuppia kaakkoon, hauduttaa kannen alla.
Vierailija kirjoitti:
pyttistä voi aivan hyvin tehdä suoraan raaoistakin potuista pannullta, ei vaan heti laita nuppia kaakkoon, hauduttaa kannen alla.
Sehän pitäisikin tehdä raaoista perunoista, mutta usein ei ole aikaa niin pitkään paistella. Siksi käytetään ylijäämäperunoita.
Juuri keitetyistä potuista ei tule hyvää pyttäriä, liian liisterimäisiä, vaikka olisi kiinteä lajike.
Meillä tehdään paljonkin, keitän usein siksi perunoita ihan kunnolla että varmasti jää yli. Chorizo toimii todella hyvän pyttärissä.
Ihanaa ruokaa. Ennen.pyttäri tehtiin.ylijääneistä perunoista eli ei vasiten alettu keittää.
Pyttipannuun laitetaan tähteet ja eiliset potut, muuten se ei ole pyttistä vaan makkaraperunapaistos.
Vierailija kirjoitti:
Pyttipannuun laitetaan tähteet ja eiliset potut, muuten se ei ole pyttistä vaan makkaraperunapaistos.
Ja se on nimenomaan siksi helppo ja nopea ruoka.
Kyllä Petterikin hyvää on, mutta tarkoitin pyttäriä.