Saako erityisruokavalion ihan samaan hintaan ravintolasta kuin normaalin?
Vaikka se pitää erikseen valmistaa kalliimmista raaka-aineista. Vai onko hintaa juurikin nostettu sitten tämän takia kaikille?
Kommentit (10)
Kyllähän se yleensä vähän extraa maksaa, jos valmistetaan kalliimmista raaka-aineista. Ethän sä saa nautaakaan kanan hinnalla.
Tarkennatko kysymystä? Saman annoksen erikoisruokavalion mukaisesti valmistettuna saa samaan hintaan jos erikoisruokavalion mukaan valmistaminen ylipäänsä onnistuu, mutta et sä saa metsästäjän leikkeen sieniä vaihdettua tryffeleiksi samaan hintaan vaikka kuinka väittäisit olevasti muille sienille allerginen.
Yleensä ravintoloissa on listattu ruokalistaan mitä erikoisruokavalioita onnistuu, yleisimmin jättämällä allergisoiva aine pois.
A la cartessa hinta onkin kohdallaan. Toisin on jossain lounasravintoloissa, joissa virkanainen Tuula ei voi syödä sitä ja Pirkolle ei käy tämä jne.
Monesti saa samaan hintaan, ainakni jos kyse tavanomaisesta ruokarajoiteesta eikä annosa tarvitse alusta loppuun suunnitella sen tilaajalle, mutta toisinaan "tavanomaisistakin" rajoitteiden huomioimisesta joutuu maksamaan ravintolassa(kin) - Eriysesti on jääny mieleeni eräs pizzeria ketju, jolla jokainen gluteeniton pizza maksaa pari euroa ylimääräistä. Tällaisessa toiminnassa ei sinänsä ole mitään laitonta Mutta en voi myökään täysin välttyä ajatukselta, etä hei olemme huomanneet, että osa asiakkaistamme on sairaita, joten maksakoon he syömisestään hieman ekstraa sen sijaan, että esimerkiksi nosatsimme kakkien annosten hintaa hieman. - Ja tietysti jos meillä on tarjouksia niin tarjous ei koske esimerkiksi glueenitomia pizoja.
Joissain ravintoloissa esim. gluteenittomasta pizzasta tai hampurilaisesta menee euro tai pari ekstraa. Nämä ovat yleensä hieman halvemman pään ruokapaikkoja, paremmissa paikoissa hinta on sama, mutta niissä hintataso on tietysti ylipäätään kalliimpi. Joissain paikoissa lisämaksusta saa vapautuksen esim. keliakiayhdistyksen jäsenkortilla, eli lisähintaa otetaan vain "muotigluteenittomilta". Sitten taas esim. opiskelijaruokaloissa on normaalisti sama hinta kaikille.
Vierailija kirjoitti:
A la cartessa hinta onkin kohdallaan. Toisin on jossain lounasravintoloissa, joissa virkanainen Tuula ei voi syödä sitä ja Pirkolle ei käy tämä jne.
Meinaat, että maksava asiakas ei saa valita ruokaansa, vaan syötävä tasan sitä mitä kokki nyt suvaitsee laittaa?
Kärjistäen, mitä tasokkaampi paikka sitä todennäköisemmin siellä annokset maksava kaikille saman riipumata siitä joudutaanko niitä viilaamaan jonkin tai joidenkin rajoitteiden vuoksi, kuten korvaamaan jokin raaka-aine toisella. Kun taas kaikkein heikkotasoisimmissa ei edes vaihtoehtoja tunneta: ota ai jätä ja jos haluat jotain ekstraa / "tavallisuudesta poikkeavaa", niin saat maksaa siitä ylimääriästä ja, jos otat noon otat sen luonnollisesi omalla riskillä....
Vierailija kirjoitti:
Kärjistäen, mitä tasokkaampi paikka sitä todennäköisemmin siellä annokset maksava kaikille saman riipumata siitä joudutaanko niitä viilaamaan jonkin tai joidenkin rajoitteiden vuoksi, kuten korvaamaan jokin raaka-aine toisella. Kun taas kaikkein heikkotasoisimmissa ei edes vaihtoehtoja tunneta: ota ai jätä ja jos haluat jotain ekstraa / "tavallisuudesta poikkeavaa", niin saat maksaa siitä ylimääriästä ja, jos otat noon otat sen luonnollisesi omalla riskillä....
Joo, ei kannata keliaakikon ottaa pizzeriasta gluteenitonta pizzaa ja maksaa monta euroa ekstraa. Paitsi pizzeriat, jotka käyttävät valmistaikinaa ja varmasti on eri työskentelytasot gluteenittomille. En ota riskiä.
Se on työläisten suosimissa ruokapaikoissa hinnan pysyttävä alhaisena ja raksamiehet yleensä osaavat noutopöydän antimia ottaa ilman rajoitteita. Kunnes tulee Tuula joka on kaikelle allerginen. Gluteenittomat ainekset maksavat yleebsä kaksi kertaa enemmän kuin tavalliset vastaavat, miksi ravintolan pitää tehdä tappiota?
Uusi provoketju alkakoon.