Parsakaalipiirakka?
Ajattelin tehdä ensi kerran parsakaalipiirakkaa, mutta ohjeita on niin mahdottomasti. Mikö olisi hyvä ja helppo?
Kommentit (21)
Minkä reseptin mukaan palstalainen tekee parsakaalipiirakan?
ap.
Paa lisäksi savulohta ja fetaa, älyttömän hyvää 🥦😋
Hommahan lähtee siitä että jo meinaat parsakaalta laittaa ni se sitte väistämättä on suolaista piirakkaa eikä makeaa.
Googlettele, netistä löytyy ohjeita paljon.
Minäkin olen noita tehnyt, tuolla muutama tapa toteutukseen:
https://www.vauva.fi/keskustelu/3308002/piirakkaa-hopeaketulle
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Taitaa olla juuri feta joka antaa parsakaalipiirakalle sen "aidon" maun.
Olen syönyt hyvää parsakaalipiirakkaa, mutta en ole koskaan tehnyt.
ap.
Tämä on vähän erikoisempi, erittäin hyvä.
Parsakaalissa kannattaa muistaa ettei se ole mikään keittovihannes vaan jonninsortin superfood, olettaen ettei liikaa kypsennä.
Jos liikaa kypsentää niin maku huononee ja menettää myös hyviä juttuja terveyden kannalta.
Palastelee vaan sopivan kokoisiksi paloiksi vuokaan.
Sipulikin sopii hyvin piirakkaan edellisen kaveriksi. Jos sipulin raakana laittaa niin saattaa jonkun makuun olla ärhäkkää ja lisäksi sipulihan pehmenee uunissa. Jos piirakka on kukkuroilleen uuniin mennessä niin poistaessa saattaa sitten katsella että aika vajavaiselta näyttää🙂
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Hyvä ja helppo:
kaupan piirakkapohja (suolainen)
pohjalle levitettyä sulatejuustoa
parsakaalinpaloja
puolitettuja kirsikkatomaatteja
purjoa (jos tykkää)
pakastemaissia tai -herneitä
raejuustoa
(pinnalle juustoraastetta)
Tämä on yksinkertainen ja ruokaisa ja ainakin meillä maistuu lapsillekin.
Fetan ohella voimakas emmental sopii hyvin.
Cheddar tai Västerbotten-juusto sopivat hyvin kaveriksi.
En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.
Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.
Vierailija kirjoitti:
En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.
Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.
No esim. tofu on ihan yhtä "yksinkertainen" kuin feta. :DD
Vierailija kirjoitti:
En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.
Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.
Tulee mieleen kreikkalaiset piirakat, todella hyviä.
Samalla ohjeella pinaattipiirakka eli parsakaalin tilalle pinaattia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.
Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.
No esim. tofu on ihan yhtä "yksinkertainen" kuin feta. :DD
Feta sopii parsakaaliin ja tuo suolaisuutta, tofu ei tuo mitään sellaisenaan.
Yksinkertainen piirakka sisältää usein voimakkaanmakuista juustoa, sen sijaan papujalosteita harvemmin. Toki kukin makunsa mukaan,
Katso Valion sivuja.
Mozzarellan voi varmaan vaihtaa fetaan. Mozzarella kun on mautonta. Valiolta löytyy ainakin simppeli ohje.
ps. linkinlaittoon minulla ei riitä oikeudet.
Tässä vähän hauskempi täyte. Aivan LOISTAVAN makuista.
-parsakaalia
-2 kananmunaa
-1 prk (120 g) smetanaa
-½ tl suolaa
-½ tl kuivattua timjamia
-2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
-150 g mozzarella raastetta
Harrastelija tykkää laittaa piirakkareseptiiinsä kaikki aineet mitä vaan mieleen juolahtaa. Juustoakin voi olla neljää erilaista samassa piirakassa.
Joku tolkku sentään.
Vierailija kirjoitti:
Harrastelija tykkää laittaa piirakkareseptiiinsä kaikki aineet mitä vaan mieleen juolahtaa. Juustoakin voi olla neljää erilaista samassa piirakassa.
Joku tolkku sentään.
Joo tavallaanhan sitä pitäisi osata ennakoida mikä on lopputulos ja lukumäärältään harvemmilla raaka-aineilla tahtoo päästä parempaan lopputulokseen.
Toisaalta eihän tuo ole kuin ruokaa, jos mokaa niin syöpäsee pois, sillähän siitä pääsee😄 Seuraavalla kerralla kokeilee jotain muuta.
Ihan hyvä ohje noihin tekemisiin on se että ekalla kerralla noudattaa reseptiä tarkasti, siis jos vaan on se resepti🙂 Sitten tietää mitä se kuuluu olla tai enneminkin miltä maistua. Seuraavan kerran samalla reseptillä mutta muutella sitä, vaihtaa raaka-aineita jne haluamaansa suuntaan. Jos hyvää niin pistää mieleen ja jos pahaa niin muistaa välttää.
Tekemällä oppii ja huonokin piirakka on parempi kuin olla ilman piirakkaa🙂
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Broccolia, brieta ja cashew-pahkinoita. Jos ei ole kasvissyoja niin parisenkymmenta grammaa pekonia "mausteeksi". Itse teen "pekonimurskaa" paistamalla muutaman pekonisiivun rapeaksi ja murentamalla ne kylmina kasin pieniksi murusiksi.
Valion ohjeissa on helppo ja hyvä piirakka.
Ei mikään ole kyllin helppo sinulle.