Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parsakaalipiirakka?

Vierailija
21.08.2019 |

Ajattelin tehdä ensi kerran parsakaalipiirakkaa, mutta ohjeita on niin mahdottomasti. Mikö olisi hyvä ja helppo?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mikään ole kyllin helppo sinulle.

Vierailija
2/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä reseptin mukaan palstalainen tekee parsakaalipiirakan?

ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paa lisäksi savulohta ja fetaa, älyttömän hyvää 🥦😋

4/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hommahan lähtee siitä että jo meinaat parsakaalta laittaa ni se sitte väistämättä on suolaista piirakkaa eikä makeaa.

Googlettele, netistä löytyy ohjeita paljon.

Minäkin olen noita tehnyt, tuolla muutama tapa toteutukseen:

https://www.vauva.fi/keskustelu/3308002/piirakkaa-hopeaketulle

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
5/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taitaa olla juuri feta joka antaa parsakaalipiirakalle sen "aidon" maun.

Olen syönyt hyvää parsakaalipiirakkaa, mutta en ole koskaan tehnyt.

ap.

Vierailija
6/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on vähän erikoisempi, erittäin hyvä. 

https://chocochili.net/2009/01/parsakaali-savutofupiirakka/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
7/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsakaalissa kannattaa muistaa ettei se ole mikään keittovihannes vaan jonninsortin superfood, olettaen ettei liikaa kypsennä.

Jos liikaa kypsentää niin maku huononee ja menettää myös hyviä juttuja terveyden kannalta.

Palastelee vaan sopivan kokoisiksi paloiksi vuokaan.

Sipulikin sopii hyvin piirakkaan edellisen kaveriksi. Jos sipulin raakana laittaa niin saattaa jonkun makuun olla ärhäkkää ja lisäksi sipulihan pehmenee uunissa. Jos piirakka on kukkuroilleen uuniin mennessä niin poistaessa saattaa sitten katsella että aika vajavaiselta näyttää🙂

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
8/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä ja helppo:

kaupan piirakkapohja (suolainen)

pohjalle levitettyä sulatejuustoa

parsakaalinpaloja 

puolitettuja kirsikkatomaatteja

purjoa (jos tykkää)

pakastemaissia tai -herneitä

raejuustoa

(pinnalle juustoraastetta)

Tämä on yksinkertainen ja ruokaisa ja ainakin meillä maistuu lapsillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fetan ohella voimakas emmental sopii hyvin.

Vierailija
10/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Cheddar tai Västerbotten-juusto sopivat hyvin kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.

Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.

Vierailija
12/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.

Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.

No esim. tofu on ihan yhtä "yksinkertainen" kuin feta. :DD

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.

Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.

Tulee mieleen kreikkalaiset piirakat, todella hyviä.

Samalla ohjeella pinaattipiirakka eli parsakaalin tilalle pinaattia.

Vierailija
14/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En lisäisi kalaa enkä tofua. Yksinkertainen on parasta, ja voitaikina + feta on jo riittävän täyttävää.

Runsaasti parsakaalia, sopivasti fetaa, eikä vahvoja mausteita. jotta parsakaalin oma maku tulee esiin.

No esim. tofu on ihan yhtä "yksinkertainen" kuin feta. :DD

Feta sopii parsakaaliin ja tuo suolaisuutta, tofu ei tuo mitään sellaisenaan.

Yksinkertainen piirakka sisältää usein voimakkaanmakuista juustoa, sen sijaan papujalosteita harvemmin. Toki kukin makunsa mukaan,

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katso Valion sivuja.

Mozzarellan voi varmaan vaihtaa fetaan. Mozzarella kun on mautonta. Valiolta löytyy ainakin simppeli ohje.

ps. linkinlaittoon minulla ei riitä oikeudet.

Vierailija
16/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä vähän hauskempi täyte. Aivan LOISTAVAN makuista.

-parsakaalia

-2 kananmunaa

-1 prk (120 g) smetanaa

-½ tl suolaa

-½ tl kuivattua timjamia

-2 rkl karkeaa Dijon-sinappia

-150 g mozzarella raastetta

Vierailija
17/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harrastelija tykkää laittaa piirakkareseptiiinsä kaikki aineet mitä vaan mieleen juolahtaa. Juustoakin voi olla neljää erilaista samassa piirakassa.

Joku tolkku sentään.

18/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Harrastelija tykkää laittaa piirakkareseptiiinsä kaikki aineet mitä vaan mieleen juolahtaa. Juustoakin voi olla neljää erilaista samassa piirakassa.

Joku tolkku sentään.

Joo tavallaanhan sitä pitäisi osata ennakoida mikä on lopputulos ja lukumäärältään harvemmilla raaka-aineilla tahtoo päästä parempaan lopputulokseen.

Toisaalta eihän tuo ole kuin ruokaa, jos mokaa niin syöpäsee pois, sillähän siitä pääsee😄 Seuraavalla kerralla kokeilee jotain muuta.

Ihan hyvä ohje noihin tekemisiin on se että ekalla kerralla noudattaa reseptiä tarkasti, siis jos vaan on se resepti🙂 Sitten tietää mitä se kuuluu olla tai enneminkin miltä maistua. Seuraavan kerran samalla reseptillä mutta muutella sitä, vaihtaa raaka-aineita jne haluamaansa suuntaan. Jos hyvää niin pistää mieleen ja jos pahaa niin muistaa välttää.

Tekemällä oppii ja huonokin piirakka on parempi kuin olla ilman piirakkaa🙂

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
19/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Broccolia, brieta ja cashew-pahkinoita. Jos ei ole kasvissyoja niin parisenkymmenta grammaa pekonia "mausteeksi". Itse teen "pekonimurskaa" paistamalla muutaman pekonisiivun rapeaksi ja murentamalla ne kylmina kasin pieniksi murusiksi. 

Vierailija
20/21 |
21.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valion ohjeissa on helppo ja hyvä piirakka.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi kolme