Olen lihansyöjä, mutta kiinnostuin kasvisruoista!
Ei oikeastaan mitään syytä syödä enää lihaa. Myös entisajan Suomessa ruokavalio koostui pääasiassa lantusta, kaalista, nauriista ja ruisleivästä. Se on pelkkää harhakuvitelmaa, että "ennen" syötiin pelkkää lihaa koko ajan.
Kommentit (21)
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Sanon tämän koska itse en pysty syömään kuin alle 100grammaa kerralla ja joka kerta tulee hankala olo vatsaan.
Kalastan ja syön sitä pääsääntöisesti, mutta jos en saa kalaa hetkeen alkaa minun tekemään mieli lihaa ja silloin ostan jotain luomu lihaa. Tämä tapahtuu ihan muutaman kerran vuodessa.
Kasvisvikset on aina ollut tärkein osa minullekkin, siitähän koko aterian runko ja maku rakentuu ja sillä ne nyanssit tehdään ruokaan.
Ei syöty, koska sitä ei ollut enempää. Kuoltiin nuorempana ja niin edelleen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.
Eihän se ole kuin leikkeleet ja pekonit aamulla, pihvi lounaalla tai jotkut lihapullat seisovasta pöydästä tms ja illalla makkarapaketti josta vaimo syö yhden tai joku pasta bolgneese(400g jauhelihaa) joka tungetaan lärviin. Kasvikset tiputellaan pois lautaselta eikä salaattia oteta.
Jos ei jaksa niin syö ainakin ne lihapalat pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.
Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.
Olisiko liiallinen lihansyönti syypää vauvakatoon? Eläinrasvat tukkivat verisuonet ja aiheuttaa impotenssia.
Joskus olen viikonkin ilman lihaa, en edes huomaa mitään. Mutta se edellyttää että kasvisruoka on hyvin tehty
Olen alkanut punaista lihaa korvata kalalla ja kanalla. Jotkut kasvispyörykät yms myös oikeastaan ihan hyviä. Tässä ei ole ainoastaan ekologisuus taustalla vaan myös punaisen lihan epäterveellisyys.
Jos muuten kiinnostaa miten ruoka-asiat "ennen" olivat niin suosittelen melko uutta kirjaa "Suomessa selviytymisen historiaa".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.
Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.
Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.
https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…
Vierailija kirjoitti:
Olisiko liiallinen lihansyönti syypää vauvakatoon? Eläinrasvat tukkivat verisuonet ja aiheuttaa impotenssia.
Sperman laatu huononee koko ajan eikä syytä tiedetä. Syy voi olla liiallinen lihansyönti, limansaasteet, mikromuovi...tai kaikki yhdessä. Se on varmaa, että tätä ongelmaa ei ollut "ennen".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.
Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.
Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.
https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…
Dementia johtuu pitkästä eliniästä kun aivot lahoavat päähän. Sille ei voi kertakaikkiaan tehdä mitään. Näin käy aina lopulta.
Itse söin ennen liikaa lihaa. Joka lämpimällä aterialla, ja vielä niin että puolet, ellei enemmänkin, lautasesta oli sitä lihaa. Lisäksi meni vielä leikkeleitä. Sitten heräsin siihen, ettei se todella ollut enää terveellistä. Nykyään en arjessa syö lihaa juurikaan, lähinnä kerran viikossa tulee himo grillattuun kanaan ja silloin sitten sitä syön. Maitotuotteita en ole allergian takia käyttänyt koskaan, ja nykyään valikoimaa onkin ihan hirveästi! Ja moni on jo paljon parempi kuin maitoversio.
Itse olen tietoisesti vähentänyt omaa lihankäyttöäni ja siinä vähemmällä määrällä on sitten paremmin varaa panostaa laatuun. Ykkösenä itselläni painaa eläinten kohtelu ja suosin mahdollisuuksien mukaan esim. riistaa, kotimaista hevosta, lammasta ja nautaa. Kanojen ja sikojen kohtelu on Suomessakin jotain ihan järkyttävää!
Ihan sinne entisaikojen puurolinjalle tuskin on tarpeellista vetää, mutta kyllä sen lihan pitäisi olla tänäkin päivänä esim. kerran viikossa syötävä juhlaherkku. Ei ihmisen lajityypilliseen ruokavalioon kuulu joka päivä mitään huonolaatuista makkaraa mussuttaa, vaan monipuolinen kasvispainotteinen ruokavalio, jossa kohtuumäärä eläinperäisiä tuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.
Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.
Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.
https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…
Dementia johtuu pitkästä eliniästä kun aivot lahoavat päähän. Sille ei voi kertakaikkiaan tehdä mitään. Näin käy aina lopulta.
Itä-Suomen yliopisto onkin valeyliopisto?
Vierailija kirjoitti:
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Minä esim. Maaliskuusta alkaen ollut lähes kokonaan karnivoori. Kesän kasvitarjonnasta syönyt koko 5kk aikana ehkä sen verran kasveja, kuin normaalisyöjä söisi päivän aikana.
Olo on loistava.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.
Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.
Joidenkin = harva.
Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.
Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.
Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.
https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…
Dementia johtuu pitkästä eliniästä kun aivot lahoavat päähän. Sille ei voi kertakaikkiaan tehdä mitään. Näin käy aina lopulta.
No entäs kun sitä dementiaa on ilmennyt aina vaan nuoremmilla, jopa viiskymppisillä jo.
Nimenomaan "ennen" ei todellakaan mässäilty lihalla. Ainakaan tavallinen kansa. Lihaa syötiin syksyllä kun sika tapettiin ja jouluna kinkku. Kuukausitolkulla vedettiin käytännössä puurolinjalla. Ihmiset haaveili sellaisesta, että voisi ahmia makkaraa vatsansa täyteen.