Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Olen lihansyöjä, mutta kiinnostuin kasvisruoista!

Vierailija
15.08.2019 |

Ei oikeastaan mitään syytä syödä enää lihaa. Myös entisajan Suomessa ruokavalio koostui pääasiassa lantusta, kaalista, nauriista ja ruisleivästä. Se on pelkkää harhakuvitelmaa, että "ennen" syötiin pelkkää lihaa koko ajan.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimenomaan "ennen" ei todellakaan mässäilty lihalla. Ainakaan tavallinen kansa. Lihaa syötiin syksyllä kun sika tapettiin ja jouluna kinkku. Kuukausitolkulla vedettiin käytännössä puurolinjalla. Ihmiset haaveili sellaisesta, että voisi ahmia makkaraa vatsansa täyteen.

Vierailija
2/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Vierailija
4/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Vierailija
5/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Sanon tämän koska itse en pysty syömään kuin alle 100grammaa kerralla ja joka kerta tulee hankala olo vatsaan. 

Kalastan ja syön sitä pääsääntöisesti, mutta jos en saa kalaa hetkeen alkaa minun tekemään mieli lihaa ja silloin ostan jotain luomu lihaa. Tämä tapahtuu ihan muutaman kerran vuodessa.

Kasvisvikset on aina ollut tärkein osa minullekkin, siitähän koko aterian runko ja maku rakentuu ja sillä ne nyanssit tehdään ruokaan. 

Vierailija
6/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei syöty, koska sitä ei ollut enempää. Kuoltiin nuorempana ja niin edelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.

Vierailija
8/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.

Eihän se ole kuin leikkeleet ja pekonit aamulla, pihvi lounaalla tai jotkut lihapullat seisovasta pöydästä tms ja illalla makkarapaketti josta vaimo syö yhden tai joku pasta bolgneese(400g jauhelihaa) joka tungetaan lärviin. Kasvikset tiputellaan pois lautaselta eikä salaattia oteta.

Jos ei jaksa niin syö ainakin ne lihapalat pois.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.

Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.

Vierailija
10/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisiko liiallinen lihansyönti syypää vauvakatoon? Eläinrasvat tukkivat verisuonet ja aiheuttaa impotenssia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus olen viikonkin ilman lihaa, en edes huomaa mitään. Mutta se edellyttää että kasvisruoka on hyvin tehty

Vierailija
12/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen alkanut punaista lihaa korvata kalalla ja kanalla. Jotkut kasvispyörykät yms myös oikeastaan ihan hyviä. Tässä ei ole ainoastaan ekologisuus taustalla vaan myös punaisen lihan epäterveellisyys.

Jos muuten kiinnostaa miten ruoka-asiat "ennen" olivat niin suosittelen melko uutta kirjaa "Suomessa selviytymisen historiaa".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.

Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.

Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.

https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…

 

Vierailija
14/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olisiko liiallinen lihansyönti syypää vauvakatoon? Eläinrasvat tukkivat verisuonet ja aiheuttaa impotenssia.

Sperman laatu huononee koko ajan eikä syytä tiedetä. Syy voi olla liiallinen lihansyönti, limansaasteet, mikromuovi...tai kaikki yhdessä. Se on varmaa, että tätä ongelmaa ei ollut "ennen".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.

Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.

Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.

https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…

 

Dementia johtuu pitkästä eliniästä kun aivot lahoavat päähän. Sille ei voi kertakaikkiaan tehdä mitään. Näin käy aina lopulta.

Vierailija
16/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse söin ennen liikaa lihaa. Joka lämpimällä aterialla, ja vielä niin että puolet, ellei enemmänkin, lautasesta oli sitä lihaa. Lisäksi meni vielä leikkeleitä. Sitten heräsin siihen, ettei se todella ollut enää terveellistä. Nykyään en arjessa syö lihaa juurikaan, lähinnä kerran viikossa tulee himo grillattuun kanaan ja silloin sitten sitä syön. Maitotuotteita en ole allergian takia käyttänyt koskaan, ja nykyään valikoimaa onkin ihan hirveästi! Ja moni on jo paljon parempi kuin maitoversio.

Vierailija
17/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen tietoisesti vähentänyt omaa lihankäyttöäni ja siinä vähemmällä määrällä on sitten paremmin varaa panostaa laatuun. Ykkösenä itselläni painaa eläinten kohtelu ja suosin mahdollisuuksien mukaan esim. riistaa, kotimaista hevosta, lammasta ja nautaa. Kanojen ja sikojen kohtelu on Suomessakin jotain ihan järkyttävää!

Ihan sinne entisaikojen puurolinjalle tuskin on tarpeellista vetää, mutta kyllä sen lihan pitäisi olla tänäkin päivänä esim. kerran viikossa syötävä juhlaherkku. Ei ihmisen lajityypilliseen ruokavalioon kuulu joka päivä mitään huonolaatuista makkaraa mussuttaa, vaan monipuolinen kasvispainotteinen ruokavalio, jossa kohtuumäärä eläinperäisiä tuotteita.

Vierailija
18/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.

Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.

Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.

https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…

 

Dementia johtuu pitkästä eliniästä kun aivot lahoavat päähän. Sille ei voi kertakaikkiaan tehdä mitään. Näin käy aina lopulta.

Itä-Suomen yliopisto onkin valeyliopisto?

Vierailija
19/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Minä esim. Maaliskuusta alkaen ollut lähes kokonaan karnivoori. Kesän kasvitarjonnasta syönyt koko 5kk aikana ehkä sen verran kasveja, kuin normaalisyöjä söisi päivän aikana.

Olo on loistava.

Vierailija
20/21 |
16.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harva on lihansyöjä. Yleensä ollaan sekasyöjiä niin, että suurin osa ruoasta on peräisin kasvikunnasta.

Suomalaiset syö keskimäärin 220 g lihaa päivässä per miekkonen. Naiset huomattavasti vähemmän miehet huomattavasti enemmän ja jotkut ei ollenkaan. Voi siis huoletta päätellä joidenkin syövän miltei pelkkää lihaa vain.

Joidenkin = harva.

Linkki? Minusta voi huoletta sanoa että ihan liian moni syö epäterveellisen paljon lihaa. Tuossa 220grammassa on jo järkyttävästi liikaa ja kun moni ei syö ja naiset syö huomattavasti vähemmän kuin miehet niin laskennallinen todennäköisyys on että moni mies voi syödä jopa 500g lihaa päivässä. Oikeasti silloin ei voi puhua että paljon kasviksilla olisi tilaa ruokavaliosta.

Tilastojen mukaan olemme lihankulutuksen häntäpäässä Euroopassa. Sairaustilastoissa kärkipäässä. Näppärimmät tajuavat jo, että ehkäpä se lihansyönti ei ole se mikä sairastuttaa.

Vähäinen lihansyöntimme voisi selittää ykkössijamme dementiatilastoissa. Lihasta ja kananmunista saa fosfatidyylikoliinia, joka pienentää riskiä sairastua dementiaan.

https://www.uef.fi/-/ravinnosta-saatava-koliiniyhdiste-yhteydessa-piene…

 

Dementia johtuu pitkästä eliniästä kun aivot lahoavat päähän. Sille ei voi kertakaikkiaan tehdä mitään. Näin käy aina lopulta.

No entäs kun sitä dementiaa on ilmennyt aina vaan nuoremmilla, jopa viiskymppisillä jo.