Tekolihan kilohinta 30,75€ - Ostaisitko?
Aioin kokeilla Beyond Meatin vegaanipihvejä mutta hinta on järkyttävä. Ei nuo ole mikään ilmastoteko ja lakto-ovona jatkan vaikka halloumiburgerilinjalla mutta oikeasti - tälläkö kansaa innostetaan luopumaan lihasta?? Onko joku kokeillut onko ne oikeasti ton arvosia?
Kommentit (42)
En ostaisi edes sakkolihaa tuohon hintaan.
Lihan hinta nostetaan tulevaisuudessa niin korkeaksi että muiden tuotteiden ostamisesta tulee oikeasti houkuttelevaa. Samalla niiden maku ja koostumuskin ovat parantuneet.
Thaimaalaiselle tekolihalle tulisi hintaa alle pari tonnia. Halpaa. Suomalainen tekoliha ei maistu.
Ravintolassa söin hampparin beyond meatin pihvillä ja oli tosi hyvää. Voisin joskus ostaa kotiinkin, mutta ei tietysti jokapäiväiseksi ruuaksi hinnan takia.
En tietenkään ostaisi. Miksi ihmeessä ostaisin teko-mitätahansa kalliilla kun aitoa saa paljon halvemmalla? Nämä teko-jutut ei kuitenkaan koskaan ole aidon veroisia.
En tietenkään, höhlä. Samalla kilohinnalla ostan naudan sisäfilettä.
Ostin, kun halusin testata. Hinta kyllä hirvitti. Ja se, että tehty USAssa. Toivon, että pian joku kotimainen valmistaja alkaa tehdä vastaavaa. Mutta hyvää oli ja tosi täyttävää, eli ei se annoshinta ihan mahdoton ole.
Kaikki vegekorvikkeet ovat kammottavaa schaissea. Härkis esimerkiksi on lähes yhtä hyvää kuin mdf-levy.
Olen kokeillut, oli tosi hyvää. Enkä ole edes kasvissyöjä.
Kai tollasestakin syöpä tulee, kun oikein mustaksi käryyttää grillissä tai pannulla.
Kokeilin kaverilta, ite en ostais.
En, syön muutenkin aika vähän lihaa. Kuvaus kasvatusprosessista vie jotenkin ruokahalun, vaikka ei se oikean lihan tuottaminenkaan aina niin kaunista katsottavaa ole.
Prosessoitua sontaa. Mieluummin luonnollista lihaa.
No onhan ne ihan hyviä, mutta ei niitä ole tarkoitus joka päivä syödä. Kasviproteiinin lähteitä on paljon edullisempia ja terveellisempiäkin. Lihan hinta on keinotekoisesti poljettu alas (tukiaisilla, eläinten hyvinvoinnista kiristämällä jne.), joten vertailu voi olla hankalaa, mutta voi toki olla että tulevaisuudessa kysyntä saa näiden vegaanipihvienkin hinnan hieman laskemaan.
Pelkällä kasviproteiinilla ei pärjää. Kaikkia aminohappoja ei vain ole niissä tarpeeksi.
Vierailija kirjoitti:
No onhan ne ihan hyviä, mutta ei niitä ole tarkoitus joka päivä syödä. Kasviproteiinin lähteitä on paljon edullisempia ja terveellisempiäkin. Lihan hinta on keinotekoisesti poljettu alas (tukiaisilla, eläinten hyvinvoinnista kiristämällä jne.), joten vertailu voi olla hankalaa, mutta voi toki olla että tulevaisuudessa kysyntä saa näiden vegaanipihvienkin hinnan hieman laskemaan.
Ei lihan hinta, vaan ruoan hinta. Mutta niin sitä kuuluukin tukea koska on aika oleellinen osa yhteiskunnan toimivuutta.
Markkinatalous toimisi kovin huonosti jos kaikkien pitäisi alkaa taas metsästäjä-keräilijöiksi.
Minä en luovu lihasta niin kauan kuin metsässä riittää riistaa ja aseisiin panoksia, tai ainakin ansalankoja ja keihäitä.
Ei tulisi mieleenkään syödä keinolihaa, vaikka siitä vähän maksettaisi.
Ainesluettelo noissa on samanlainen kuin koiranmakkarassa.
En ole noita kokeillut vielä, mutta esim. vöner on yllättävän hyvää. Kokeilen kyllä noita pihvejäkin, kunhan niitä löydän kaupasta.
Ihmiset näköjään syövät mieluummin sian kakkapyllyä ja suolia kun ne ovat "luonnollisia". Mikä tekee kasviksista "epäluonnollisia"?
Keinoruoka ei ole koskaan aidon arvoista. En ostaisi, syön oikeaa ruokaa.