Ovatko uunilenkki, lauantaimakkara ja nakit arkiruokaa?
Nyt on alkanut ahdistaa vaikka noita söi lama-ajan lapsena enempiä ajattelematta. Nakkikeitto oli vain liharuokaa eikä prosessoitua lihajalostetta ja perunaa. Mitä voi tehdä kun ei ole varaa ihan arjessa luomulihaankaan?
Kommentit (27)
Ihan ovat arkiruokaa. Kyllä näitä ruokia vielä työpaikkaruokaloissakin tehdään.
Ei ole meillä arkiruokaa. Eikä kyllä juhlaruokaakaan. :P
Ei. Noita voi ehkä syödä aterian kuussa tai kolmekin. Kunhan muut ruuat on ihan prosessoimattomia raaka-aineita eikä mitään eineksiä. Einekset kun ei nyt vaan ole oikeaa ruokaa. Koskee myös puolvamisteita.
Arkiruokaahan nuo ovat, eikä niitä silti tarvii joka päivä vetää.
Viikon välein mä teen. Esim nakkikeittoa ekalla viikolla, tokalla potut makkarakastike, spydäriä kolmannella, uunimakkaraa neljännellä.. Lauantaita välillä leivänpäälle.
Vierailija kirjoitti:
Ei. Noita voi ehkä syödä aterian kuussa tai kolmekin. Kunhan muut ruuat on ihan prosessoimattomia raaka-aineita eikä mitään eineksiä. Einekset kun ei nyt vaan ole oikeaa ruokaa. Koskee myös puolvamisteita.
Aika järkyttävää, että koulut ja päiväkodit silti tarjoaa eineksiä ja puolivalmisteita jatkuvasti.
Sen takia tietty hyvä, että kotona ei ihan päivittäin vedettäis prosessoitua sapuskaa.
Ei ne ainakaan juhlaruokaa ole, että kai ne sitten on arkiruokaa.
Kyllä varsinkin paksu ja suonikas uunilenkki on juhlaruokaa lauantaina saunan jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Ei ne ainakaan juhlaruokaa ole, että kai ne sitten on arkiruokaa.
Lähinnä ajattelin ovatko ne enemmän arki- vai roskaruokaa... Kyllä noista jotain ainakin joka viikko menee. ap
Lapsuudessani olivat ja ei tullut sen suurempia terveysongelmia. En tosin ole koskaan ollut mikään suuri lihan ystävä. Nyt olen ollut laktovege 35 vuotta, mies pidempään ja oma arkiruoka tietenkin erilaista.
KOKONAISUUS ratkaisee!
Jos syö hyvin 90% niin on aika sama mistä se 10% koostuu.
Jos on viikossa yksi päivä jolloin ruokana vaikka nakkikeitto, ei se tapa ketään.
Samoin jos tekee vaikka pyttipannun, sen lisänä voi olla salaatti.
(Ja aamulla syönyt esim. kaurapuuron marjoilla, lounaana kasviskeiton, välipalana itse tehdyn smoothien, niin yksi pyttipannu ei kokonaisuutta pilaa.)
Toki jos sitä makkaraa on leivän päällä aamulla, lounaalla nakkikeitto ja illalla uunimakkara ja välipalana porilainen, niin se ei tietenkään ole hyväksi.
eivät ole arki- eivätkä juhlaruokaa
Kellä on kellä ei. Meillä ei ole. Ei tarvitse syödä kalliisti, että olisi terveellistä. Esim. kasvissosekeitto toimii reseptilla perunaa, porkkanaa, sipulia, purkki kermaa ja mausteet. Kana- ja kalakeitossa riittää aika pieni määrä lihaa. Myös mm. pavuista saa halvalla hyvää ruokaa. Esim. jauheliharuokia voi myös jatkaa pavuilla tai linsseillä, porkkanaraasteella jne.
Huh kun alkoi tehdä mieli uunimakkaraa. :D
Luokittelen ns.roskaruuaksi eli sillon tällön syötynä ok mutta ei kuulu meidän perheen arkiruokaan. Penskana kyllä kotona oli noita aika paljon, mutta eihän niillä oikeesti ravitsemuksellista arvoa ole.
Laadukkaan ruuan ei tarvi olla luomuruokaa. Puhdasta terveellistä ruokaa löytyy kuitenkin edullisestikin etenkin kun suosii kausituotteita.
Syön kerran vuodessa (kesällä) yhden grillimakkaran - muutoin meillä ei makkaraan kosketa.
Ennen uunilenkki oli lauantaisin foliossa uuninkiukaalla. Sen tuoksun muistan aina.
Nakit oli synttäreillä ja vappuna.
Nykyään kaikki on tavallista. Onko se sitten hyvä vai paha.
Eiköhän varakkaammat kansalaiset sorru myös aika usein ilmakuivattuihin kinkkuihin, laadukkaampiin salameihin ja makkaroihin. Kinkkuja ja leikkeleitä yms prosessoitua lihaa.
Itse persaukisena vedän aika paljon ihan sikanaudasta tehtyä ruokaa, enkä noita uunimakkaroita. Ei sen tarvitse olla mitään luomulihaa, että pystyy välttämään prosessoidun lihan.
Kunnon nakit on kyllä aika kalliita.
Ovat. Ei kannata liikaa kuunnella kermaperseitä joilla on aikaa ja rahaa ihan toisenlaiseen ruokavalioon.