Miten teet broileripastan?
Vinkkejä kaivataan, itse laitan aina broilerin lisäksi punasipulia, paprikaa, persikkaa, fetajuustoa ja kermaa. Mausteina suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta.
Kommentit (15)
Broiskusuikaleita, sipulia, suolaa, pippuria, kookoskermaa, limemehua, garam masala mausteseosta, currya ja valkosipulia. Pastaa sen mukaan mistä tykkää. Juustoraastetta sitten lopuksi päälle. Ite oon tykännyt ja muutkin.
Meillä kukaan muu kuin minä ei siedä hedelmiä ruoan joukossa, paitsi jossain supermausteisissa etnisissä ruoissa. Ja oikeestaan mäkin oon alkanut inhoamaan jotain persikoita ruoassa ja salaatissa.
Broileripastaan laitan vaan broiskuu, pastaa, jotain kermaa tai vastaavaa, mausteena suola ja sinappi vähintään.
Sit ehkä paprikajauhetta, valkosipulijauhetta tai murskaa, joskus chiliä, joskus enempi yrttejä (timjami, salvia, tms).
Miehelle käy myös savupaprika.
Melkeen aina laitan myös punasipulia, herkkusieniä tai broccolia tai paprikasuikaleita tai kesäkurpitsaa tai tomaatteja. Joskus harvoin porkkanaakin.
Mikä nyt se visio on milloinkin on.
kuulostaa hirveltä tuo AP:n pasta.
K-kirjainta ei olisi yhtään väärä käyttää viiimeisessä sanassa.
Ja juustot aina sopii pastoihin ja vaikka pestotkin.
#Edelleen edellinen
Huhhuh. En ikinä laittaisi persikkaa tai curryjauhetta pastaan...
broileripastaan laittaisin sipulia ja valkosipulia, broileria, jotain yrttejä ja nesteeksi tilkan marsalaa tai viiniä sekä kermaa. Päälle persiljaa tai basilikaa ja parmesaania. Pekoni tai sienet sopivat broilerin seuraksi, jos haluaa. Pastan pitää olla isohkoa.
Ostan Kokkikartanon broileripastaa kaupasta kun siinä on alelappu.
M
http://vintti.yle.fi/yle.fi/makupalat/97/39.html
Ylen Makupalat-reseptiä mukaillen parhaaksi broileripastareseptiksi on osoittautunut seuraava:
- 1 pkt (300-450 g) hunajamarinoituja broilerisuikaleita
- 400 g pastaa (HUOM: EI KEITETÄ. Kuviopastat - kuten simpukka, penne tai fusilli - parhaita tähän)
- 1 litra vettä + 1 liemikuutio
- 1 pkt (250 g) Koskenlaskija -sulatejuustoa
- (sipulia ym. tilkeaineita oman maun mukaan)
* * *
- Broilerisuikaleet ja sipuli ruskistetaan paistinpannulla. Levy otetaan liedeltä ja kuiva pasta sekoitetaan joukkoon.
- Litra vettä keitetään kattilassa kiehuvaksi, sulatetaan liemikuutio joukkoon. Paloitellaan Koskenlaskija-juusto pienemmiksi paloiksi ja sulatetaan juusto liemeen vähissä erin.
- Kaadetaan pasta ja broileri voideltuun uunivuokaan (mahdollisimman iso vuoka). Kaadetaan joukkoon myös sulatejuustoliemi ja sekoitetaan se ja pasta-broileriseos vuoassa tasaiseksi.
- Paistetaan + 200 C uunissa n. 40 minuuttia.
* * *
Broilerin voi kypsentää myös aluksi tai lopussa samassa kiehuvassa vedessä liemikuution ja Koskenlaskija-juuston kanssa: rakenne on tällöin vuokaan kaadettaessa hieman heramainen, mutta uunissa paistettu lopputulos ei hirveän radikaalisti poikkea ylläolevan mukaisista vaiheista.
Pikaruokana joskus tehdään, tai kun leikkelepaketissa on päiväys lähestymässä. Kana- tai kalkkunaleikkelettä ja sipulia silppuna teflonkattilaan, ruskistetaan öljytilkassa. Päälle joku creme bonjour -juusto ja kylkeen 4min laitilan munapastaa.
Kanat meillä on yleensä riisin kanssa, ei pastan. Broilerit jätän ostamatta ellei osu tarjous/punalappu kohdalle.
Hunajamarinoidut broiskusuikaleet pannulle ja pilkottua paprikaa pannulle, hetken paisto sekä kermaa että pippuria. Vartin haudutus ja makujen tarkistus. Tarjotaan nauhamakaroonin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Hunajamarinoidut broiskusuikaleet pannulle ja pilkottua paprikaa pannulle, hetken paisto sekä kermaa että pippuria. Vartin haudutus ja makujen tarkistus. Tarjotaan nauhamakaroonin kanssa.
Laitetaanko sitä kermaa että pippuriakin sinne pannulle...?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hunajamarinoidut broiskusuikaleet pannulle ja pilkottua paprikaa pannulle, hetken paisto sekä kermaa että pippuria. Vartin haudutus ja makujen tarkistus. Tarjotaan nauhamakaroonin kanssa.
Laitetaanko sitä kermaa että pippuriakin sinne pannulle...?
Osta mielummin maustamattomia, niin saat lihaakin enemmän. Sen paketin paino sidoksissa siihen marinaadikastikkeeseenkin. Ja tulee maukkaampaakin kun itse maustaa.
Kyllä minun kansapastassani useimmiten on sitä fetaa ja kermaa. Se on niin herkullista että oksat pois. Ei välttämättä tarvitse paljonkaan muuta kun maku tulee niin hyvin fetasta.
Fetakanan onkin sanottu olevan maailman paras kanakastike kato resepti tästä
Kuullotan sipulia, nostan sivuun. Paistan suikaloituun kanaan pinnan, lisään reippaasti currya ja suolaa. Lisään sipulit, laitan hiukan vehnäjauhoja suurusteeksi, lisään vettä ja annan kiehua hiljalelen. Lisään kermaa, hiukan timjamia ja halutessani jotain näistä pippureista: mustapippuria, viherpippuria, rose-pippuria - ja homejuustoa.