Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Viimeinen käyttöpäivä ei ole totta

Vierailija
18.06.2019 |

Väittääkö joku, että tuote menee heti pilalle kun päivämäärä kääntyy viimeisestä käyttöpäivästä seuraavaan? Nytkin olen päiväkahveilla syönyt kakkua, jossa viimeinen käyttöpäivä 15.6 eikä miksikään ole mennyt? Miksi asiakkaalle täytyy valehdella? Viimeinen käyttöpäivä on kuitenkin sama asia kuin parasta ennen, koskaan en ole sairaaksi tullut "vanhaa" syötyäni. Ja jotkut imbesillit heittävät kaiken pois heti viimeisenä käyttöpäivänä samoin kuin parasta ennen. Ei pitäisi merkata mitään päivämääriä JA AISTINVARAINEN HAvAINNOINNIT!!! Ei menisi niin paljon ruokaa roskiin ja hävikkiin!!!!

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kakuissa ole viimeistä käyttöpäivää. Taidat kuulua pieneen vähemmistöön, joka ei tiedä, mitä pakkausten parasta ennen - merkinnät tarkoittavat.

Vierailija
2/7 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kakuissa ole viimeistä käyttöpäivää. Taidat kuulua pieneen vähemmistöön, joka ei tiedä, mitä pakkausten parasta ennen - merkinnät tarkoittavat.

VIIMEINEN KÄYTTÖPÄIVÄ!!!!! VIIMEINEN KÄYTTÖPÄIVÄ!!! SIINÄ LUKEE VIIMEINEN KÄYTTÖPÄIVÄ!!!!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeiseen käyttöpäivään asti valmistaja takaa tuotteen syömäkelpoisuuden edellyttäen, että tuote on säilytetty oikein. Nuo kakut ja kääretortuthan ovat liki ikuisia, mutta mitäpä sanot jauhelihasta, jossa bakteeritoiminta alkaa itse asiassa heti kun liha on jauhettu. Jos säilytys ja kylmäketju ovat toimineet, on jauheliha käyttökelpoista viimeiseen käyttöpäivään asti, mutta siitä eteenpäin ei tuotantolaitos vastaa, jos saat esim. vatsataudin, kun liha oli jo niin bakteerien saastuttamaa, kun käytit sen vaikka kolme päivää viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Vierailija
4/7 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Viimeiseen käyttöpäivään asti valmistaja takaa tuotteen syömäkelpoisuuden edellyttäen, että tuote on säilytetty oikein. Nuo kakut ja kääretortuthan ovat liki ikuisia, mutta mitäpä sanot jauhelihasta, jossa bakteeritoiminta alkaa itse asiassa heti kun liha on jauhettu. Jos säilytys ja kylmäketju ovat toimineet, on jauheliha käyttökelpoista viimeiseen käyttöpäivään asti, mutta siitä eteenpäin ei tuotantolaitos vastaa, jos saat esim. vatsataudin, kun liha oli jo niin bakteerien saastuttamaa, kun käytit sen vaikka kolme päivää viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Annoit asiallisen vastauksen kiljuvalle alpakalle. No, jatkan samalla linjalla.

Valmistaja merkitsee viimeisen käyttöpäivän (erotuksena 'parasta ennen' -merkinnälle) sellaisiin tuotteisiin, joista ei välttis aistinvaraisesti pysty päättelemään pilaantumista. Esim. just liha ja kala saattavat olla mikrobiologisesti melko pahoin pilaantuneita mutta silti vielä näyttävät ja haisevat suht siedettävälle. Ja vkp laitetaan juuri tuotteisiin, jotka pilaantuneena ovat suuria terveysriskejä. Kuten juuri liha tai kala.

Esim. keksit eivät sitä ole, vaikka vanhuuttaan kurpahtavatkin.

ww

Vierailija
5/7 |
19.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

AP voisi huutaa aina, kun joku meinaa heittää syömäkelpoista roskiin.

Vierailija
6/7 |
19.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tutkin työkseni juuri näitä tuotteita. Kaupat vaativat mahdollisimman pitkiä myyntiaikoja, joten vkp-merkintä laitetaan niin tappiin kuin vain voidaan. 1+ päivällä saadaan jo melkoisia lukemia. Varsinkin aerobit tykkää niillä main lähteä voimakkaaseen kasvuun.

Toinen puoli on se aistinvarainen arviointi. Vaikka tuote aistinvaraisesti arvioiden vaikuttaa olevan kunnossa, sepä ei välttämättä olekaan ollut kun viljelyt luetaan. Plus että proteiinit alkavat hajota kun säilytys on pitkä ja se tuhoaa maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
19.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tutkin työkseni juuri näitä tuotteita. Kaupat vaativat mahdollisimman pitkiä myyntiaikoja, joten vkp-merkintä laitetaan niin tappiin kuin vain voidaan. 1+ päivällä saadaan jo melkoisia lukemia. Varsinkin aerobit tykkää niillä main lähteä voimakkaaseen kasvuun.

Toinen puoli on se aistinvarainen arviointi. Vaikka tuote aistinvaraisesti arvioiden vaikuttaa olevan kunnossa, sepä ei välttämättä olekaan ollut kun viljelyt luetaan. Plus että proteiinit alkavat hajota kun säilytys on pitkä ja se tuhoaa maun.

Älä nyt pilaa hyvää avausta faktoilla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme viisi