Juhliin lihapullat, millainen kastike niiden kanssa?
Lihapullat, uudet perunat ja savustettua lohta pääruokana. Millainen kastike pullien kanssa?
Kommentit (24)
Perinteinen ruskea kastike. Kaikki muu on roskaa.
Miksi pullia ja lohta? Outo kombo, jos ei ole ns. perinteinen pitopöytä, jossa kalat syödään alkupalana ja sitten on pääruoka.
Lohelle kylmä kastike, remoulade/tartar/smetana ja lihapullille tumma rosmariinikastike.
Voi-tillikastike kuuluu uusien perunoiden kanssa.
Apua, aloin minäkin miettimään onko esim. ylioppilas, häissä yms sellaisissa muka lihapullien kanssa kastiketta? En muista yhtään, että olisi ollut? Muistan vain, että tarjolla olisi ollut juurikin uusien perunoiden kanssa sillilliä, salaattia, kasviksia, kalaa, lihapullia ja jotain lihaa, mutta kastiketta?
Kylmät kastikkeet kuten Tsatsiki ja paholaisenkastike toimii molempiin kesällä hyvin. Joku yrttiöljy vois kans toimia.
Minkä tyyppiset juhlat teillä on? Ulkona, sisällä, kaikille istumapaikat, kunnon astiat, jne...
Niin. olen huono juhlien järkkääjä. Miehen mielestä pitää olla kalaakin. Lihapullien ja perunan "keksin" mina, huono kokkaaja. Niiden lisäksi esi, fetajuustosalaatti ja vaikkapa kuskus - tai jokin pastasalaatti. Vai mitä suosittelette. Ihan sisällä syödään lautasilta.
Vierailija kirjoitti:
Niin. olen huono juhlien järkkääjä. Miehen mielestä pitää olla kalaakin. Lihapullien ja perunan "keksin" mina, huono kokkaaja. Niiden lisäksi esi, fetajuustosalaatti ja vaikkapa kuskus - tai jokin pastasalaatti. Vai mitä suosittelette. Ihan sisällä syödään lautasilta.
Noilla lisukkeilla ehdotan jo edellä esitettyä tzatzikia. Sopii kaikkien kanssa (no, ehkä ei pastasalaatin)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin. olen huono juhlien järkkääjä. Miehen mielestä pitää olla kalaakin. Lihapullien ja perunan "keksin" mina, huono kokkaaja. Niiden lisäksi esi, fetajuustosalaatti ja vaikkapa kuskus - tai jokin pastasalaatti. Vai mitä suosittelette. Ihan sisällä syödään lautasilta.
Noilla lisukkeilla ehdotan jo edellä esitettyä tzatzikia. Sopii kaikkien kanssa (no, ehkä ei pastasalaatin)
Kiitos, loihdin jotain sellaista. Itsekin ajattelin toki, että kylä kastike olisi hyvä mutta jäin pohtimaan myös tuota lämminträ soosia. Mitä mieltä olette pastasalaatista, jossa yrttinen kastike ja mozzarellapalloja ja kirsikkatomaatteja? Ja tosiaan se fetajuustosalaatti. Onko liikaa juustoa? Lisäksi karjalanpiirakat (mies Karjalainen..). Kahvipöytän pikkuleivät, täytekakku ja ehkä pullaa tms.
Vierailija kirjoitti:
Miksi pullia ja lohta? Outo kombo, jos ei ole ns. perinteinen pitopöytä, jossa kalat syödään alkupalana ja sitten on pääruoka.
Lohelle kylmä kastike, remoulade/tartar/smetana ja lihapullille tumma rosmariinikastike.
Miksi ei lihapullia ja lohta? Siinähän on jo kaksi vaihtoehtoa perunoiden kanssa, toki joku voi ottaa molempiakin.
Jos molemmille sama kastike, mä laittaisin kermaviilikastikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin. olen huono juhlien järkkääjä. Miehen mielestä pitää olla kalaakin. Lihapullien ja perunan "keksin" mina, huono kokkaaja. Niiden lisäksi esi, fetajuustosalaatti ja vaikkapa kuskus - tai jokin pastasalaatti. Vai mitä suosittelette. Ihan sisällä syödään lautasilta.
Noilla lisukkeilla ehdotan jo edellä esitettyä tzatzikia. Sopii kaikkien kanssa (no, ehkä ei pastasalaatin)
Kiitos, loihdin jotain sellaista. Itsekin ajattelin toki, että kylä kastike olisi hyvä mutta jäin pohtimaan myös tuota lämminträ soosia. Mitä mieltä olette pastasalaatista, jossa yrttinen kastike ja mozzarellapalloja ja kirsikkatomaatteja? Ja tosiaan se fetajuustosalaatti. Onko liikaa juustoa? Lisäksi karjalanpiirakat (mies Karjalainen..). Kahvipöytän pikkuleivät, täytekakku ja ehkä pullaa tms.
Jos haluat päästä yhdellä soosilla, niin vaihda pullat kylmään paahtopaistiin. Sitten voit tarjota savulohta ja uusia perunoita (kiepauta uudet perunat (tilli/timjamivoissa). Paahtopaistille ja savulohelle sopii hyvin molemmille kylmä piparjuurikastike tai tuo tsatsiki. Kypsän paahtopaistinkin saa valmiina kaupasta - ohuina siivuina.
Lisäksi vihreä salaatti, johon sekoitat valmiiksi sitruunavinegretin (öljy, sitruunamehu, suola, pippuri) ja juustot (mozza ja feta) eri kippoihin viereen. Salaattin muutamaa eri salaattia (romaine, lollo rosso, rucolaa vähän), punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja ja kuorittua kurkkua viipaleina, jotka leikkaat puoliksi vielä. Päälle paahdettuja pinjansiemeniä/krutonkeja.
Hyvää tuoretta siemen- ja ruisleipää ja sormisuolalla koristettua voita.
Sopii hyvin kesäjuhliin, helppo valmistaa, ei ole raskasta, ei tarvitse miettiä lämmitystä tai lämpöhauteita, perunat pysyy hyvin lämpiminä. Huonompikin kokki onnistuu. Panosta vähempien ruokalajien laatuun, äläkä moneen keskinkertaiseen sorttiin.
Laita valmiiksi munavoilla voidellut karjalanpiirakat kahvipöytään, lisäksi hyvä kranssipulla, kakku ja pikkuleivät. Moni haluaa kahvinkin kanssa pikkusuolaisen.
Hauskoja juhlia!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin. olen huono juhlien järkkääjä. Miehen mielestä pitää olla kalaakin. Lihapullien ja perunan "keksin" mina, huono kokkaaja. Niiden lisäksi esi, fetajuustosalaatti ja vaikkapa kuskus - tai jokin pastasalaatti. Vai mitä suosittelette. Ihan sisällä syödään lautasilta.
Noilla lisukkeilla ehdotan jo edellä esitettyä tzatzikia. Sopii kaikkien kanssa (no, ehkä ei pastasalaatin)
Kiitos, loihdin jotain sellaista. Itsekin ajattelin toki, että kylä kastike olisi hyvä mutta jäin pohtimaan myös tuota lämminträ soosia. Mitä mieltä olette pastasalaatista, jossa yrttinen kastike ja mozzarellapalloja ja kirsikkatomaatteja? Ja tosiaan se fetajuustosalaatti. Onko liikaa juustoa? Lisäksi karjalanpiirakat (mies Karjalainen..). Kahvipöytän pikkuleivät, täytekakku ja ehkä pullaa tms.
Jos haluat päästä yhdellä soosilla, niin vaihda pullat kylmään paahtopaistiin. Sitten voit tarjota savulohta ja uusia perunoita (kiepauta uudet perunat (tilli/timjamivoissa). Paahtopaistille ja savulohelle sopii hyvin molemmille kylmä piparjuurikastike tai tuo tsatsiki. Kypsän paahtopaistinkin saa valmiina kaupasta - ohuina siivuina.
Lisäksi vihreä salaatti, johon sekoitat valmiiksi sitruunavinegretin (öljy, sitruunamehu, suola, pippuri) ja juustot (mozza ja feta) eri kippoihin viereen. Salaattin muutamaa eri salaattia (romaine, lollo rosso, rucolaa vähän), punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja ja kuorittua kurkkua viipaleina, jotka leikkaat puoliksi vielä. Päälle paahdettuja pinjansiemeniä/krutonkeja.
Hyvää tuoretta siemen- ja ruisleipää ja sormisuolalla koristettua voita.
Sopii hyvin kesäjuhliin, helppo valmistaa, ei ole raskasta, ei tarvitse miettiä lämmitystä tai lämpöhauteita, perunat pysyy hyvin lämpiminä. Huonompikin kokki onnistuu. Panosta vähempien ruokalajien laatuun, äläkä moneen keskinkertaiseen sorttiin.
Laita valmiiksi munavoilla voidellut karjalanpiirakat kahvipöytään, lisäksi hyvä kranssipulla, kakku ja pikkuleivät. Moni haluaa kahvinkin kanssa pikkusuolaisen.
Hauskoja juhlia!
Kiitos! Tuo paahtopaisti tuntuu haastavalta :( Mutta salaattivinkki on hyvä. Juustot kannattaakin laittaa erilliseen astiaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi pullia ja lohta? Outo kombo, jos ei ole ns. perinteinen pitopöytä, jossa kalat syödään alkupalana ja sitten on pääruoka.
Lohelle kylmä kastike, remoulade/tartar/smetana ja lihapullille tumma rosmariinikastike.
Miksi ei lihapullia ja lohta? Siinähän on jo kaksi vaihtoehtoa perunoiden kanssa, toki joku voi ottaa molempiakin.
Jos molemmille sama kastike, mä laittaisin kermaviilikastikkeen.
Kermaviilikastike on minusta toimiva idea molemmille. Siihen voisi silputa ruohosipulia sekaan ja koristeeksi
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin. olen huono juhlien järkkääjä. Miehen mielestä pitää olla kalaakin. Lihapullien ja perunan "keksin" mina, huono kokkaaja. Niiden lisäksi esi, fetajuustosalaatti ja vaikkapa kuskus - tai jokin pastasalaatti. Vai mitä suosittelette. Ihan sisällä syödään lautasilta.
Noilla lisukkeilla ehdotan jo edellä esitettyä tzatzikia. Sopii kaikkien kanssa (no, ehkä ei pastasalaatin)
Kiitos, loihdin jotain sellaista. Itsekin ajattelin toki, että kylä kastike olisi hyvä mutta jäin pohtimaan myös tuota lämminträ soosia. Mitä mieltä olette pastasalaatista, jossa yrttinen kastike ja mozzarellapalloja ja kirsikkatomaatteja? Ja tosiaan se fetajuustosalaatti. Onko liikaa juustoa? Lisäksi karjalanpiirakat (mies Karjalainen..). Kahvipöytän pikkuleivät, täytekakku ja ehkä pullaa tms.
Jos haluat päästä yhdellä soosilla, niin vaihda pullat kylmään paahtopaistiin. Sitten voit tarjota savulohta ja uusia perunoita (kiepauta uudet perunat (tilli/timjamivoissa). Paahtopaistille ja savulohelle sopii hyvin molemmille kylmä piparjuurikastike tai tuo tsatsiki. Kypsän paahtopaistinkin saa valmiina kaupasta - ohuina siivuina.
Lisäksi vihreä salaatti, johon sekoitat valmiiksi sitruunavinegretin (öljy, sitruunamehu, suola, pippuri) ja juustot (mozza ja feta) eri kippoihin viereen. Salaattin muutamaa eri salaattia (romaine, lollo rosso, rucolaa vähän), punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja ja kuorittua kurkkua viipaleina, jotka leikkaat puoliksi vielä. Päälle paahdettuja pinjansiemeniä/krutonkeja.
Hyvää tuoretta siemen- ja ruisleipää ja sormisuolalla koristettua voita.
Sopii hyvin kesäjuhliin, helppo valmistaa, ei ole raskasta, ei tarvitse miettiä lämmitystä tai lämpöhauteita, perunat pysyy hyvin lämpiminä. Huonompikin kokki onnistuu. Panosta vähempien ruokalajien laatuun, äläkä moneen keskinkertaiseen sorttiin.
Laita valmiiksi munavoilla voidellut karjalanpiirakat kahvipöytään, lisäksi hyvä kranssipulla, kakku ja pikkuleivät. Moni haluaa kahvinkin kanssa pikkusuolaisen.
Hauskoja juhlia!
Kiitos! Tuo paahtopaisti tuntuu haastavalta :( Mutta salaattivinkki on hyvä. Juustot kannattaakin laittaa erilliseen astiaan.
Menet ihan lihatiskille ja pyydä paisto-ohjeet sieltä. Voit hyvin paistaa edellisenä päivänä ja viipaloit sitten tarjoiluastiaan. Et tarvitse kuin paistomittarin :) Ei ole vaikea valmistaa ollenkaan! Helpompi tuo on kun pyöritellä 200 lihapullaa.
Isännän kermakastike:
1 dl kermaa
1 dl majoneesiä
0.5 dl viskiä
0.5 dl pieneksi silputtua suolakurkkua
Turahduksen verran vahvaa sinappia
Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa ainakin kolme tuntia ennen tarjoilua.
Toimii kuin tauti ja pesee kaikki valmiskastikkeet 100-0
Tuo perusannos riittää parahultaisesti noin puolelle kilolle lihapullia, reseptiä on helppo skaalata isommaksi jos on suurempi joukko syömässä.
Läskisoosi ja lohi on hyvä yhdistelmä. Juomaksi kotikaljaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin. olen huono juhlien järkkääjä. Miehen mielestä pitää olla kalaakin. Lihapullien ja perunan "keksin" mina, huono kokkaaja. Niiden lisäksi esi, fetajuustosalaatti ja vaikkapa kuskus - tai jokin pastasalaatti. Vai mitä suosittelette. Ihan sisällä syödään lautasilta.
Noilla lisukkeilla ehdotan jo edellä esitettyä tzatzikia. Sopii kaikkien kanssa (no, ehkä ei pastasalaatin)
Kiitos, loihdin jotain sellaista. Itsekin ajattelin toki, että kylä kastike olisi hyvä mutta jäin pohtimaan myös tuota lämminträ soosia. Mitä mieltä olette pastasalaatista, jossa yrttinen kastike ja mozzarellapalloja ja kirsikkatomaatteja? Ja tosiaan se fetajuustosalaatti. Onko liikaa juustoa? Lisäksi karjalanpiirakat (mies Karjalainen..). Kahvipöytän pikkuleivät, täytekakku ja ehkä pullaa tms.
Jos haluat päästä yhdellä soosilla, niin vaihda pullat kylmään paahtopaistiin. Sitten voit tarjota savulohta ja uusia perunoita (kiepauta uudet perunat (tilli/timjamivoissa). Paahtopaistille ja savulohelle sopii hyvin molemmille kylmä piparjuurikastike tai tuo tsatsiki. Kypsän paahtopaistinkin saa valmiina kaupasta - ohuina siivuina.
Lisäksi vihreä salaatti, johon sekoitat valmiiksi sitruunavinegretin (öljy, sitruunamehu, suola, pippuri) ja juustot (mozza ja feta) eri kippoihin viereen. Salaattin muutamaa eri salaattia (romaine, lollo rosso, rucolaa vähän), punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja ja kuorittua kurkkua viipaleina, jotka leikkaat puoliksi vielä. Päälle paahdettuja pinjansiemeniä/krutonkeja.
Hyvää tuoretta siemen- ja ruisleipää ja sormisuolalla koristettua voita.
Sopii hyvin kesäjuhliin, helppo valmistaa, ei ole raskasta, ei tarvitse miettiä lämmitystä tai lämpöhauteita, perunat pysyy hyvin lämpiminä. Huonompikin kokki onnistuu. Panosta vähempien ruokalajien laatuun, äläkä moneen keskinkertaiseen sorttiin.
Laita valmiiksi munavoilla voidellut karjalanpiirakat kahvipöytään, lisäksi hyvä kranssipulla, kakku ja pikkuleivät. Moni haluaa kahvinkin kanssa pikkusuolaisen.
Hauskoja juhlia!
Kiitos! Tuo paahtopaisti tuntuu haastavalta :( Mutta salaattivinkki on hyvä. Juustot kannattaakin laittaa erilliseen astiaan.
Menet ihan lihatiskille ja pyydä paisto-ohjeet sieltä. Voit hyvin paistaa edellisenä päivänä ja viipaloit sitten tarjoiluastiaan. Et tarvitse kuin paistomittarin :) Ei ole vaikea valmistaa ollenkaan! Helpompi tuo on kun pyöritellä 200 lihapullaa.
Niin ja voit kokeilla ihan perheelle ruoaksi valmistaa yhden, niin ei jää juhliin sitten harjoituskappaletta.
Varmaan sit pippurikastike. Savulohen ja lihapullien yhteensovittaminen on kyllä aika haastavaa ja vaativat erilaiset kastikkeet. Joku thai-tyyppinen voisi kyllä sopia molemmille, mutta ei sit taas ehkä niille uusille perunoille.
Kai siihen jotain vihanneksiakin kuuluu?