Onko smetana eli smettis sama kuin kreem fres?
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Njet.
Aha. Vai ni. Kiitos.
Ei ole. Molemmat ovat hapanmaitovalmisteita ja niitä voi osittain käyttää samaan tarkoitukseen/saman tyyppisissä ruuissa. Smetana on venäjän suunalta kotoisin oleva herkku. Creme Fraice eli ranskankerma on taas keskieuroopalaista syntyperää.
Kuten 4 vastasi. Oman kokemukseni mukaan smetana on jopa ranskankermaa tiiviimpää ja rasvaisempaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole. Molemmat ovat hapanmaitovalmisteita ja niitä voi osittain käyttää samaan tarkoitukseen/saman tyyppisissä ruuissa. Smetana on venäjän suunalta kotoisin oleva herkku. Creme Fraice eli ranskankerma on taas keskieuroopalaista syntyperää.
No voinkona boinkona laittaa crematsu fresselii punajuureskeittoon? Ei oo tähän hätään smetsonii.
Smetanaa tulee miehen paleista. Se lentää ku etana krapula-aamuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole. Molemmat ovat hapanmaitovalmisteita ja niitä voi osittain käyttää samaan tarkoitukseen/saman tyyppisissä ruuissa. Smetana on venäjän suunalta kotoisin oleva herkku. Creme Fraice eli ranskankerma on taas keskieuroopalaista syntyperää.
No voinkona boinkona laittaa crematsu fresselii punajuureskeittoon? Ei oo tähän hätään smetsonii.
Voikonat.
Smetana on rasvaisempaa, muistaakseni 35%, alunperin kai jostain Venäjältä. Creme Fraiche rasvaa yleensä 28% ja Ranskasta. Creme Fraichessa on happamampi maku, Smetanassa pehmeämpi.
Joo on. Tunnetaan myös nimellä kokkelipiimä.
Vierailija kirjoitti:
Smetana on rasvaisempaa, muistaakseni 35%, alunperin kai jostain Venäjältä. Creme Fraiche rasvaa yleensä 28% ja Ranskasta. Creme Fraichessa on happamampi maku, Smetanassa pehmeämpi.
Kyl näin. Smetana on sanalla sanoen parempaa. Mutta kyllä sen voi aina korvata creme fraichella.
Laita ensin kokkelii nokkaan, niin ei ole väliä, kumpaa on.