Harmittaa. Välttelin 12 vuotta margariineja ja mitä kävikään
Ldl-kolesteroli kohosi. :( Elin siinä uskossa että margariinit ovat pahanmakuisia, mutta katin kontit, nyt kun vaihdoin Keiju 3 öljyä, niin tämä ainakin maistuu hyvältä. Yli 10 vuotta ajattelin mennä maku edellä, turhaan. Ja nyt on huono kolesteroli koholla.
Kommentit (12)
Kissanrasva ei todellakaan ole terveellistä!
Vierailija kirjoitti:
Kissanrasva ei todellakaan ole terveellistä!
Mikä kissanrasva? Ainesosat: rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy.
Kukkua. Margariini on emulsio, öljy ja vesi vatkattu ja muljattu sekoittumaan. Ei kuulu ihmiskroppaan.
Keiju normaalisuolainen:
Rypsiöljy (38 %), vesi, kasvirasvat (SG-palmu** ja kookos vaihtelevina osuuksina), kirnumaito, camelinaöljy,
suola (1,0 %), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, auringonkukkalesitiini), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)
Palmu-ja kookosöljyteollisuus kiittävät
Kookosrasva on kovaa rasvaa. Liekö öljykin.
Kolesteroliarvoni eivät ole kukkua. Olen aidosti harmissani että söin yli 10 vuotta voita ja annoin niiden nousta, kun luulin margariinien olevan pahanmakuisia. Kai ne olivat sitten jotain kouluaikojen muistoja tms. Tuo 3 öljyä on ainakin oikein hyvää, en kyllä palaa enää takaisin voihin. Toivon että arvot korjaantuvat nopeasti.
ap
Vierailija kirjoitti:
Kukkua. Margariini on emulsio, öljy ja vesi vatkattu ja muljattu sekoittumaan. Ei kuulu ihmiskroppaan.
Keiju normaalisuolainen:
Rypsiöljy (38 %), vesi, kasvirasvat (SG-palmu** ja kookos vaihtelevina osuuksina), kirnumaito, camelinaöljy,
suola (1,0 %), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, auringonkukkalesitiini), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)Palmu-ja kookosöljyteollisuus kiittävät
Entäs tämä Keiju 2 teho. Kolesterolia alentava. Onko totta että alentaa?
Vierailija kirjoitti:
Kookosrasva on kovaa rasvaa. Liekö öljykin.
Margariinin valmistus vaatii jotain kovaa rasvaa. Kokonaisrasvahappokoostumus on kuitenkin terveyden kannalta hyvä: kovaa rasvaa on vain pieni osa.
Syökö joku oikeasti voita? Siis leivällä.
Voita käytän vai paistamiseen ja tosi harvoin.
Vaihda margariini vaikka avokadoon, jos leivän päällä käytät.
Vierailija kirjoitti:
Syökö joku oikeasti voita? Siis leivällä.
Kaikki, jotka syövät voileipiä.
Vierailija kirjoitti:
Vaihda margariini vaikka avokadoon, jos leivän päällä käytät.
En ajatellut vaihtaa. Tulisi älyttömän kalliiksi.
ap
Geneettistä on huono kolesteroli, ei siinä beselit auta.