Keitossahan tärkein elementti ja energianantaja on liemi
Panostatko siihen vai onko sinun keitossasi liemi pelkkää vettä ja liemikuutiota?
Kommentit (10)
Riippuu keitosta. Kaikissa keitoissahan se ei ole tärkein ”energian antaja” joskin tietysti se on se, mikä tekee keitosta keiton.
Käytän kyllä kasvisliemikuutioitakin.
Vierailija kirjoitti:
Keitossani on vähän lientä ja enemmän sattumia. Liemen kaadan aina viemäriin.
Mikset sitten laita pelkkiä sattumia? Höyrystä ja mausta?
Olen sairas ja aika vähävarainen, joten en paljon panostele. Liemikuutio on pop.
Vierailija kirjoitti:
Olen sairas ja aika vähävarainen, joten en paljon panostele. Liemikuutio on pop.
Ei sairaus tai vähävaraisuus tarkoita, että tarvitsee tehdä mautonta ruokaa, jos sitä ruokaa pystyy tekemään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen sairas ja aika vähävarainen, joten en paljon panostele. Liemikuutio on pop.
Ei sairaus tai vähävaraisuus tarkoita, että tarvitsee tehdä mautonta ruokaa, jos sitä ruokaa pystyy tekemään.
Kuule makaronistakin saa ihan hyvää kanaliemikuutiolla ;)
Laitan vettä ja liemikuution pakkasesta. Liemikuutio on aiemmin kokoonkeittämääni liha- tai kanalientä.
Juuri söin kermaista broileri-inkiväärikeittoa. Kasvikset käytin kuumassa kattilassa öljytilkassa, jonka perään lisäsin kaupan valmista kanalientä ja ihan ensimmäisenä freesatut broilerit. Lyhyt liemi ja paljon makuja, joka täydennetään aidolla kermalla (ei paljoa, kyseessä ei kuitenkaan ole kermakeitto). Liemikuutioita en omassa huushollissa käytä, sillä niillä saa ruokaan inhottavan aromin. Kasvisliemijauhetta (ihan tietty merkki) käytän joskus (lisä)suolan aasemasta.
Eli toisin sanoen - liemi on keitossa se olennaisin osa, kuten on kastikekin omissa ruokalajeissaan.
Keitossani on vähän lientä ja enemmän sattumia. Liemen kaadan aina viemäriin.