Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija
Poiminta

Tein äsken hoitopaikan siirtohakemusta ja ihmettelin, miksi lomakkeella kysytään onko kotieläimiä. Samassa yhteydessä oli mahdollisuus raksittaa erityisen tuen tarve, allergiat jne. Jäi kummastuttamaan, mitä päiväkoti tekee tiedolla onko meillä esim. marsu tai kissa. Allergisia hoitajia / lapsia tuskin pystyy eristämään niistä lapsista, joilla eläimiä kotona. Muutama vuosi sitten kun hoitopaikkaa alun perin hain, ei tätä lomakkeella kysytty, on siis uusi juttu. Osaisiko joku selventää asiaa?

Sivut

Kommentit (52)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Allergioiden takia. Veikkaan, että jos kotieläimiä löytyy, ei haluta tieten tahtoen laittaa lasta ryhmään jossa on valmiiksi useita allergikkoja?

Vierailija

Teidän lähipäiväkodin hoitopaikka voidaan evätä, koska Kuningatar Lastentarhanopettajalla on marsuallergia? 

Oikeasti, en tiedä mitä kukaan tekee tuolla tiedolla. 

Vierailija

Allergian takiahan tätä varmasti kysytään, mutta en usko että kunnallisen puolen resursseilla on kovin paljoa mahdollisuutta tehdä "allergiaryhmiä" tai muita käytännön järjestelyjä. Varmasti 17 lapsen ryhmään mahtuu monenlaista lemmikkiä ja allergikkoakin. Lisäksi sanamuoto "kotieläin" on aika hauska, koska ensimmäisenä mieleen tulee lehmät ja lampaat eikä koirat ja kissat :D .

Vierailija

Mutta miten tuollaisen kysyminen mitään allergiaongelmaa ratkaisee..?

Minun veljeni on ollut erittäin allerginen lapsena, ja siitä syystä ainut mahdollinen ratkaisu oli hankkia hoitaja kotiin, koska missään muualla ei allergeenivapaata tilaa voitu varmistaa.

Vaikka perheessä ei olisikaan lemmikkejä, niin eihän se takaa, että lasten vaatteissa ei silti eläinpölyä kulkeutuisi päivähoitopaikkaan roppakaupalla! Meillä ei esim. ole lemmikkejä, mutta lähes jokaisella päiväkotimatkalla lapset silittelevät ja halailevat naapurin kahta koiraa. Lisäksi he harrastavat ratsastusta, ja kyläilemme usein perheissä, joissa on eläimiä. Eläinpölyä siis riittää, vaikka lemmikkejä ei olekaan. Vai kysytäänkö siellä myös nämä muut allergeenien leviämistavat?

Enemmänkin näkisin, että tuosta kyselystä on haittaa kuin hyötyä, sillä se antaa valheellisen turvallisuudentunteen allergiaperheille.

Vierailija

Perheiden, joissa on lemmikkejä, lasten vaatteet  ovat eri naulakossa  kuin allergisten lasten vaatteet ja istumajärjestys suunnitellaan niin, ettei allergiset ole aivan vieressä tai samassa pöydässä. Jos allergia on paha, niin siirretään allergiaryhmään, mutta moni allerginen pärjää näin ja saa lemmikkiperheiden lapsilta näin siedätyshoitoa. Oireet voisivat voimistua liikaa, jos sijoitettaisiin lapset jatkuvaan kontaktiin keskenään.

Vierailija

Varmaan superallergiset pistetään jonkun tietyn perhepäivähoitajan hoiviin. Kyselyllä varmistetaan ettei tälle saamiselle hoitajalle pistetä lasta jonka kotona on lemmikki.

Vierailija

Koti- ja lemmikkieläin on ihan eri asia. Jälkimmäistä varmaan tarkoitit, mutta jos teillä on lehmiä/sikoja/kanoja/lampaita, niin sitten ensimmäinen vaihtoehto.

Vierailija

Allergioita on monenlaisia. Mulla on siitepölyallergia, muttei muuta eläinallergiaa, paitsi untuvaa en kestä. En tupakoi, ja jos hotellista saa allergiahuoneen, otan sen ihan tuon tupakanhajun ja allergiatyynyjen (ei saa olla untuvaa) vuoksi. Seuraava allergikko sitten kärsiii mun eläinpölyistä, jos huonetta ei ole kunnolla siivottu. Vaihdatan untuvatyynyt aina pois, jos en saa allergiahuonetta, koska menen aivan tukkoon niiden kanssa. 

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat