Gluteeniton leivonta, auttakaas!
Ajattelin nyt tehdä yhteen tapahtumaan tämän piirakan gluteenittomana: https://www.meillakotona.fi/reseptit/sitruuna-marenkipiirakka
Teenkö sen vain jostain kaupan valikoimasta löytyvästä gluteenittomasta jauhoseoksesta, ja käytän niitä siis samaan tapaan kuin vehnäjauhoja?
Kommentit (11)
Muuten voi käyttää samaan tapaan, mutta gluteeniton jauho yleensä turpoaa enemmän kuin vehnäjauho, eli hieman pienempi määrä riittää.
Vierailija kirjoitti:
Muuten voi käyttää samaan tapaan, mutta gluteeniton jauho yleensä turpoaa enemmän kuin vehnäjauho, eli hieman pienempi määrä riittää.
Ok! Kiitos paljon. Onneksi resepti on tuttu, joten tiedän, millaista taikinan koostumuksen pitää olla, ja voin sitten lisäillä tarvittaessa, jos tuleekin pantua liian vähän jauhoa.
Ap
Osa gluteenittomista jauhoista on tehty kylläkin vehnästä, vehnätärkkelyksestä.
Jos haluat vehnää välttää, kannattaa katsoa mistä jauho on tehty...
Vierailija kirjoitti:
Osa gluteenittomista jauhoista on tehty kylläkin vehnästä, vehnätärkkelyksestä.
Jos haluat vehnää välttää, kannattaa katsoa mistä jauho on tehty...
En ole välttelemässä mitään, teen yhteen tapahtumaan gluteenittoman leivonnaisen, jotta keliaakikotkin voivat sitä maistaa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osa gluteenittomista jauhoista on tehty kylläkin vehnästä, vehnätärkkelyksestä.
Jos haluat vehnää välttää, kannattaa katsoa mistä jauho on tehty...
En ole välttelemässä mitään, teen yhteen tapahtumaan gluteenittoman leivonnaisen, jotta keliaakikotkin voivat sitä maistaa.
Ap
Selvä sitten. Ajattelin vain tarkentaa, kun puhuit vehnäjauhosta ikään kuin gluteenittoman jauhon vaihtoehtona.
Piirakasta tulee varmaan herkkua!
Vierailija kirjoitti:
Osa gluteenittomista jauhoista on tehty kylläkin vehnästä, vehnätärkkelyksestä.
Jos haluat vehnää välttää, kannattaa katsoa mistä jauho on tehty...
Joissakin gluteenittomissa jauhoseoksissa on vehnätärkkelystä, mutta on liioittelua väittää, että gluteenittomat jauhot olisi tehty vehnästä. Suurimmalle osalle keliaakikoista vehnätärkkelys sopii, kaikille ei. Jos ap haluat tehdän varman päälle, valitse jauho missä ei ole vehnätärkkelystä. Muista myös puhtaat työvälineet ja varmista, ettei jo aiemmin vehnäleivonnassa käytetyistä aineksista kulkeudu gluteenia.
Muistathan myös leipoa gluteenittoman leivonnaisen ennen gluteenitonta, puhtaassa keittiössä. Jos syöjinä on oikeasti keliaakikkoja, he arvostanevat.
En ole leipomassa muuta ja tiedän noista jäämistä, joten muut ainesosat ostan uusissa pakkauksissa ja pakkaan ne sitten muovipussiin ja toiseen kaappiin, jotta voin jatkossakin käyttää niitä gluteenittomaan leivontaan.
Ap
Jos teet gluteenitonta, älä osta valmiita mixejä.
Saat maun ja laadun , halvemalla. Ensimmäisellä kerralla toki vaatii selvitystyötä - suomalaiset vieneet gluteenitonta osamista venäjälle (https://www.baronfoodtech.fi/koeleipomo-ja-tuotekehitys/) - ja keskeinen juttu oli juuri luopua valmis mikseistä, niiden vamistajilla on omat intressinsä - jos haluat hyvää tee alusta loppun itse.
Olen keliaakikko ja leivon paljon. Tuo turpoaminen on todellakin otettava huomioon. Minä käytän Pirkka gluteeniton jauhoseosta paljon. On minulla nytkin kaapissa ainakin 5 muutakin jauhoa tai jauhoseosta, mutta nuo Pirkat ovat minusta parhaita. Osan voi korvata perunajauholla.
Juu. Tai sitten perunajauhoista.