Miksi muualla maailmassa paikalliset tuotteet maaseudulla on halvempia, mutta Suomessa kalliimpaa? Halvat hinnat aina vain isoilla ketjuilla.
Siis esim. Aasiassa jos menet jonnekin maaseudulle jossa on paikallista lihaa karjatilalta, vihanneksia paikalliselta maatiltalta jne. ne ovat aina hyvin edullisia.
Suomessa taas mitä kauemmas menet kaupungista, sitä kalliimmaksi kaikki tuntuu muuttuvan. Huomasin juuri että minun 10,000 ihmisen kotikaupungissa Etelä-Karjalassa maksaa monet jutut yli euron enemmän kuin Helsingissä. Onko tähän jokin erityinen syy?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Aasiassa ei varmaan ole ruualla veroja ja muut kustannukset halvempia ja kauppiaat ottaa maalla enemmän hintaa.
Kyllä jenkeissäkin on minusta tuollaista, jos on jossain maaseudulla paikallisia erikoisuuksia jne. sehän pitäisi olla selvää että jos tulevat läheltä, niin pitäisi pystyä myymään halvemmalla.
Torihinnat ihan peestä. Tuottaja saa kaiken ilman veroja. Silti jopa kalliimpaa kuin kaupassa
Torilla tehdään pikkusen enempi tiliä, tukkuihin myymällä jää mitään käteen.
Vierailija kirjoitti:
Torihinnat ihan peestä. Tuottaja saa kaiken ilman veroja. Silti jopa kalliimpaa kuin kaupassa
Niin mutta MIKSI? Onko ne vaan ahneita?
Maanviljelijät ja pientilalliset ovat ahneita. Ei heiltä suoraan kukaan osta kun kiskuroivat.
Aasiassa ei varmaan ole ruualla veroja ja muut kustannukset halvempia ja kauppiaat ottaa maalla enemmän hintaa.