Miksi perunan väitetään lihottavan?
Eihän siinä ole kuin 70 kaloria 100g/kohden. Silti moni laihduttaja ei syö perunaa, koska se muka lihottaa.
Kommentit (16)
Jos sitä ei syö niin sitten se ei ainakaan lihota. Jos silti lihoo niin sitten se johtuu jostakin muusta kuin perunasta.
Kyllähän se enemmän kaloreita sisältää kuin muut juurekset eli ehkä vertaavat niihin perunaa? Ei peruna tietenkään lihota lisukkeena, mutta jos sitä latoo sen puoli lautasta täyteen kuten kasviksia pitäisi olla, niin aika paljon kaloreita tulee. Riippuu siis ihan miten perunoita syö.
Siinä on paljon tärkkelystä. Se on huono tulee diabetes jos syöt sitä ja sen takia monella suomalaisella on diabetes. Riisi on ehdottomasti paras halvoista hiilareista ja valkoinen sellainen.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän se enemmän kaloreita sisältää kuin muut juurekset
Saman verran kuin bataatissa. Jamssissa on 50 % enemmän kaloreita painoon nähden. Toki jossain retiisissä tai kurkussa nyt ei kaloreita ole juuri lainkaan.
Noin niin kuin yleisesti verrattuna ruokiin, vaikkapa kaurapuuroon, on perunassa varsin vähän kaloreita.
Perunaa ei syö eläimetkään vaan sika mikä syö vaikka muovia. Ainoa mikä kasvaa näin surkeassa maassa mitä suomi on ja sen takia sitä tuputetaan ja valehdellaan sen haitat pois.
Peruna ei sisällä paljon energiaa vaan ongelma nopeana hiilarina/tärkkelyksenä on sen vaikutus verensokeriin; se nousee nopeasti ja laskee yhtä nopeasti jolloin alkaa tehdä mieli lisää nopeaa hiilaria ja kierre on valmis 😄 Sinänsä vähäenergisen perunan syönnin seurauksena tulee saatua liikaa energiaa muusta hötöstä. Tämä tiettyjen ruoka-aineiden vaikutus verensokeriin on asia, jonka hiffaamalla monen taistelu painonsa kanssa helpottuisi huomattavasti 😊
Ite syön perunaa pari kertaa viikossa enkä oo koskaan sen takia lihonut, eikähän se oo niistä kalorimääristä kiinni.
T: bmi 19
Vierailija kirjoitti:
Siinä on paljon tärkkelystä. Se on huono tulee diabetes jos syöt sitä ja sen takia monella suomalaisella on diabetes. Riisi on ehdottomasti paras halvoista hiilareista ja valkoinen sellainen.
Missäs tutkimuksessa on saatu yhdistettyä peruna diabetekseen?
Vierailija kirjoitti:
Peruna ei sisällä paljon energiaa vaan ongelma nopeana hiilarina/tärkkelyksenä on sen vaikutus verensokeriin; se nousee nopeasti ja laskee yhtä nopeasti jolloin alkaa tehdä mieli lisää nopeaa hiilaria ja kierre on valmis 😄 Sinänsä vähäenergisen perunan syönnin seurauksena tulee saatua liikaa energiaa muusta hötöstä. Tämä tiettyjen ruoka-aineiden vaikutus verensokeriin on asia, jonka hiffaamalla monen taistelu painonsa kanssa helpottuisi huomattavasti 😊
Mitä nyt peruna on about kaikkein paras ruoka nälän pitämiseen loitolla mahdollisimman pitkään.
http://ernaehrungsdenkwerkstatt.de/fileadmin/user_upload/EDWText/TextEl…
Uskoisin, että lähtee amerikkalaisesta terveyshumpasta, kun kaikki perunasta jalostettu on roskaruokaa, eikä perunaa käytetä perunana. Sitten suomalaiset vaihtoehtogurut ottavat oppia jenkeistä ja väittävät perunaa syyksi lihomiseen ja vaivoihin. Jostain syystä sitten ostetaan jenkkiläistä bataattia, kun se on muka terveellisempää. Huoh.
Moni yhdistää perunan öljyssä uppopaistettuihin ranskalaisiin perunoihin. Kuvittelevat, että peruna lihottaa koska ranskalaisia perunoita (eli pikaruokaa) kehotetaan välttämään.
Mitä tulee tuohon perunan tärkkelykseen; se saa pois kun antaa perunoiden liota yön yli vedessä. Mulla on tuttavapiirissä ihmisiä, jotka ei syö perunaa. Toisaalta bataatti kyllä kelpaa. Perunaakin on olemassa vähähiilihydraattisena.
Peruna on hyvää-, edullista- ja ekologista lähiruokaa. Ihmisten pitäisi käyttää enemmän sitä.
Ei peruna ole pahasta. Riippuu vaan siitä, missä muodossa sitä syö. Keitetyt perunat on tosi hyvä lisuke kanalle, kalalle tai muulle lihalle ja se muutama pottu viikossa ei lihota.
Jos taas tekee esim perunamuusia usein (mikä ei sinällään ole paha) ja lappaa sekaan desin voita ja päälle kermaa vielä niin ei ole niin hyvä. Tai jos yleensä vetelee vain ranskalaisia niin ei sekään taas ole terveellistä.
Ei se sinällään lihota. Mutta kannattaa vaihtaa se johonkin kuitupitoisempaan kasvikseen.