Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Karjalanpaisti ei ole mikään perinneruoka - se keksittiin vasta sotien jälkeen

Vierailija
13.03.2019 |

"Karjalanpaistista tuli karjalanpaisti vasta, kun se levisi siirtokarjalaisten mukana muualle Suomeen. Aikaisemmin sitä oli kutsuttu mm. ruukkupaistiksi, pätsilihaksi, lihapotiksi tai uunipaistiksi."

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinneruokahan se on, sai vain uuden nimen lukuisten entisten lisäksi.

Vierailija
2/5 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pettuleipä oli ennen ja on myös tulevaisuudessa Suomen perinneruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai se aika perinteistä on...kuvittelisin vastaavaa valmistetun siitä asti kun on ollut tuli, lihaa ja saviruukku.

Vierailija
4/5 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapotti ja piirakka, se oli joka lauantainen lapsuudenherkku!

t. evakkojen jälkeläinen

Vierailija
5/5 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perinneruokahan se on, sai vain uuden nimen lukuisten entisten lisäksi.

Kaikki fiksut tietää että lihapotti on ainoa oikea karjalainen ruoka.

Karjalanpaistin resepti on 1950-luvulta. Se on tavallaan köyhän miehen lihapottia.