Karjalanpaisti ei ole mikään perinneruoka - se keksittiin vasta sotien jälkeen
"Karjalanpaistista tuli karjalanpaisti vasta, kun se levisi siirtokarjalaisten mukana muualle Suomeen. Aikaisemmin sitä oli kutsuttu mm. ruukkupaistiksi, pätsilihaksi, lihapotiksi tai uunipaistiksi."
Kommentit (5)
Pettuleipä oli ennen ja on myös tulevaisuudessa Suomen perinneruoka.
Kai se aika perinteistä on...kuvittelisin vastaavaa valmistetun siitä asti kun on ollut tuli, lihaa ja saviruukku.
Lihapotti ja piirakka, se oli joka lauantainen lapsuudenherkku!
t. evakkojen jälkeläinen
Vierailija kirjoitti:
Perinneruokahan se on, sai vain uuden nimen lukuisten entisten lisäksi.
Kaikki fiksut tietää että lihapotti on ainoa oikea karjalainen ruoka.
Karjalanpaistin resepti on 1950-luvulta. Se on tavallaan köyhän miehen lihapottia.
Perinneruokahan se on, sai vain uuden nimen lukuisten entisten lisäksi.