Miten saa naudanlihasuikaleista mahdollisimman mureita?
Kommentit (10)
[quote author="Vierailija" time="26.02.2013 klo 14:58"]Hmm.,. mää varmaan hauduttaisin niitä ensin. Ensin paistaisin, sitten vettä niin että peittyvät ja antaisin hautua levyllä tai uunissa tunnin tai kaksi. Sitten liemi talteen ja lihat wokkiin. Onkohan niihin oikeasti jokin muu keino saada mureaksi, ei ainakaan nopeasti ruskistamalla?[/quote]
Vähän niin epäilinkin, että haudutus taitaa olla ainoa keino. No ihan tuntitolkulla ei ole aikaa, mutta täytyy mahdollisimman kauan koittaa antaa hautua.
Marinoimalla voi yrittää, mutta naudanlihaa pitäisi marinoida aika pitkään.
Tosi ohuet suikaleet ja tosi kuuma wokki?
Tai hauduta suikaleita vaikka uunissa erikseen, tee nuudelit tms ja vihannekset erikseen ja yhdistä sitten lopuksi?
paista huoneenlämpöisenä, niin eivät kuivu koppuraksi
marinoin sokerilla, soijalla, kananmunalla ja maissijauholla
Kiitos neuvoista. Lihat olivat huoneenlämmössä aikansa ensin ja paistoin ja maustin lihat sitten. Nyt ovat pannulla nesteessä kannen alla hautumassa. Tulen kertomaan vaikka tuliko niistä sitten mitään
[quote author="Vierailija" time="26.02.2013 klo 14:55"]
Olen tekemässä wokkia. En halua sitkeätä lihaa.
[/quote]
Wokissa ei naudanliha oikein ehdi kypsymään ellei ole filettä. Ne suikaleet on halvinta ja sitkeintä ruhonosaa mikä vaatii 2-3h haudutuksen. Tuskin edes paistia nähneet....
itse ostaisin palan kunnon lihaa ja suikaloisin itse
[quote author="Vierailija" time="26.02.2013 klo 14:55"]
Olen tekemässä wokkia. En halua sitkeätä lihaa.
[/quote]
Wokissa ei naudanliha oikein ehdi kypsymään ellei ole filettä. Ne suikaleet on halvinta ja sitkeintä ruhonosaa mikä vaatii 2-3h haudutuksen. Tuskin edes paistia nähneet....
itse ostaisin palan kunnon lihaa ja suikaloisin itse
Hevosenlihaahan se todennäköisesti on, siihen on eri ohjeet.
Hmm.,. mää varmaan hauduttaisin niitä ensin. Ensin paistaisin, sitten vettä niin että peittyvät ja antaisin hautua levyllä tai uunissa tunnin tai kaksi.
Sitten liemi talteen ja lihat wokkiin.
Onkohan niihin oikeasti jokin muu keino saada mureaksi, ei ainakaan nopeasti ruskistamalla?