Tein niin pahaa ruokaa, että piti heittää roskikseen!
Tykkään kokeilla uutta ja taas kerran epäonnistuin uunijuuresten kanssa, vaikka yritin ottaa varman päälle ja ostin valmiin maustepussin tällä kertaa, mutta tuli ihan syömäkelvotonta, enkä edes ole mitenkään kranttu!
Onko teillä antaa pomminvarma ohje uunijuureksille? En halua luovuttaa!! Miten saan ne onnistumaan? Mitä juureksia, mitä mausteita? Ei tää voi olla niin vaikeaa!
Kommentit (20)
Miksi se silti piti roskiin heittää ja se makuko oli paha vai koostumus vai mikä???
Itse laitan porkkanoita ja lanttua paloiteltuna vuokaan ja päälle ruokaöljyä, suolaa, pippuria ja yrttejä. Sekoitus ja uuniin 200 astetta sen ajaksi, että ovat vielä vähän napakoita. Hyviä tulee. Varmaan joku 30-45min voi olla sopiva aika uunissa. Ei se nyt niin vaikeaa ole
Miten se ruoka meni pilalle? Eihän uunijuurekset tarvi välttämättä mitään mausteita - ainakaan mausteseoksia. Ehkä suolaa, pippuria ja öljyä?
Kun olin nuorena kasvissyöjä, valmistin usein uunijuureksia ateriaksi. Laitoin uunivuokaan kruunusekoituksen (porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia) ja joukkoon vain suolaa, mustaapippuria ja kermaa. Hyvää ja yksinkertaista. En ole ikinä käyttänyt mitään valmiita maustesekoituksia.
Jos ei halua käyttää kermaa, ongelma on vaikeampi. Kerma teki tuostakin ruoasta herkullisen :)
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Nyt on kyllä vika sun makuaistissasi.
Uunijuureksista ei niin "pahoja" saakaan, että ne pitäisi roskiin heittää.
Mitä siinä maustesekoituksessa oli jos niin pahaa tuli, että piti roskiin heittää? Yritän ymmärtää jne., mutta on vaikea tajuta miten jotkut uunijuurekset onnistuu pilaamaan niin pahoin, että ei voi edes yrittää pelastaa vaan menee suoraan roskiin.
Juurekset uunivuokaan, päälle suolaa, mustapippuria, ehkä timjamia, oliiviöljyä, hunajaa, aceto balsamicoa. Tällä olen aina onnistunut.
Ai niin ja AP jos haluat pelata varman päälle mausteseos ei KOSKAAN saa olla ainoa mauste. Mausteseokset jo itsessäänkin on aika huonoja, mutta pienen määrän voi käyttää. Lisänä on silti pakko olla muita mausteita.
Annan sellaisen vinkin, että vaikka tykkäät kokeilla uutta älä tee sitä toistaiseksi. Tämä koska sanoit, että taas kerran epäonnistuit.
Sinun kannattaisi nyt opetella perusreseptejä. Tee ne ohjeiden mukaan ja opi samalla. Sitten kun olet taitavampi voit alkaa sooloilemaan ja kokeilemaan. Jos osaat jo perusasiat pitäisi ruoan onnistua ja olla vain parempaa sovelletulla ohjeella. Mutta ilman peruskäsityksiä ruoan laitosta se ei kannata (oletan, että sinulla ei ole tietoa ruoanlaitosta jos et osaa maustaa juureksia).
-6
Mikä mausteseos? Itse en käytä uunijuureksiin mausteseoksia.
AP palaa linjoille.
Ihania vastauksia. Kiitos.
Teen oikeasti ihan vaikeita ja monimutkaisia aterioita, joihin tulee paljon mausteita (aasialaisia), onnistuneesti, mutta jostain syystä uunijuurekset niin helppoja kuin niiden pitäisi ollakin, ovat kompastuskiveni.
Ostin siis ihan mausteseoksen nimeltä mausteseos uunijuureksille ja sitä käytin. Juureksia oli porkkanaa, lanttua ja naurista. Nauriista tuli niin kitkeriä, ettei mitään rajaa. Lantutkaan ei mitään hirveän hyviä olleet. Porkkanat sain alas.
No ongelma lienee siis, että monet juurekset maistuvat monien mielestä aika pyllylle. Etenkin juuri lanttu ja nauris, vaikka nauriin maku paljon riippuu lajikkeesta ja sadonkorjuun ajankohdasta. Itse pidän eniten punajuurista ja porkkanoista noissa uuni juures jutuissa. Laita pelkkää oliiviöljyä ja merisuolaa, niin selviää saatko noita ylipäänsäkkään syötyä. Uuni on kuitenkin se idioottivarmin keino yrittää tehdä noista vanhoista nauriista syömäkelpoisia.
Kukkakaali, parsa ym eivät ole juureksia vaan vihanneksia.
Vierailija kirjoitti:
AP palaa linjoille.
Ihania vastauksia. Kiitos.
Teen oikeasti ihan vaikeita ja monimutkaisia aterioita, joihin tulee paljon mausteita (aasialaisia), onnistuneesti, mutta jostain syystä uunijuurekset niin helppoja kuin niiden pitäisi ollakin, ovat kompastuskiveni.
Ostin siis ihan mausteseoksen nimeltä mausteseos uunijuureksille ja sitä käytin. Juureksia oli porkkanaa, lanttua ja naurista. Nauriista tuli niin kitkeriä, ettei mitään rajaa. Lantutkaan ei mitään hirveän hyviä olleet. Porkkanat sain alas.
Nauriista en minäkään koskaan ole saanut hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
AP palaa linjoille.
Ihania vastauksia. Kiitos.
Teen oikeasti ihan vaikeita ja monimutkaisia aterioita, joihin tulee paljon mausteita (aasialaisia), onnistuneesti, mutta jostain syystä uunijuurekset niin helppoja kuin niiden pitäisi ollakin, ovat kompastuskiveni.
Ostin siis ihan mausteseoksen nimeltä mausteseos uunijuureksille ja sitä käytin. Juureksia oli porkkanaa, lanttua ja naurista. Nauriista tuli niin kitkeriä, ettei mitään rajaa. Lantutkaan ei mitään hirveän hyviä olleet. Porkkanat sain alas.
Nauriista en minäkään koskaan ole saanut hyvää.
Nauris on silloin kesällä hyvää raakana jos se on makeaa lajiketta.
Kiitos vinkeistä. Jätän nauriit pois ensikerralla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
AP palaa linjoille.
Ihania vastauksia. Kiitos.
Teen oikeasti ihan vaikeita ja monimutkaisia aterioita, joihin tulee paljon mausteita (aasialaisia), onnistuneesti, mutta jostain syystä uunijuurekset niin helppoja kuin niiden pitäisi ollakin, ovat kompastuskiveni.
Ostin siis ihan mausteseoksen nimeltä mausteseos uunijuureksille ja sitä käytin. Juureksia oli porkkanaa, lanttua ja naurista. Nauriista tuli niin kitkeriä, ettei mitään rajaa. Lantutkaan ei mitään hirveän hyviä olleet. Porkkanat sain alas.
Nauriista en minäkään koskaan ole saanut hyvää.
Nauris on silloin kesällä hyvää raakana jos se on makeaa lajiketta.
Olen kerran saanut kesällä hyvää makeaa naurista. Toista kertaa en ole vielä saanut.
Minä en yleensä heitä ruokaa roskiin. Mutta naurismuusia kun tein kerran niin oli niin kitkerää että ei sitä pystynyt kukaan syömään eikä pelastamaan.
Faith kirjoitti:
Kun olin nuorena kasvissyöjä, valmistin usein uunijuureksia ateriaksi. Laitoin uunivuokaan kruunusekoituksen (porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia) ja joukkoon vain suolaa, mustaapippuria ja kermaa. Hyvää ja yksinkertaista. En ole ikinä käyttänyt mitään valmiita maustesekoituksia.
Jos ei halua käyttää kermaa, ongelma on vaikeampi. Kerma teki tuostakin ruoasta herkullisen :)
Ei tämä ole uunijuureksia
Helpoin tapa on valmistaa ne näin: Soseuta kaikki vihannekset tasaiseksi tahnaks, lisää voi pannuun, sulata ja kaada seos päälle.
Mustapippuria, hunajaa, suolaa, intialaista maustetta, currya tai jotain muuta mistä itse tykkää kyytiläiseks. About 10 minsaa liedellä (ei siis uuniin), sekoittele, ja nauti :) Kanaa, broiskua tai kalaa kamuks jos haluaa tukevamman safkan.
Nää hommat pitää vaan osata.
Tarkoitatko ap tätä mausteseosta?
https://meira.fi/fi/maustaminen/kasvismausteet/kasvismauste-uunijuureks…
”Rypälesokeri, jodioitu suola, sokeri, sipuli, valkosipuli, rosmariini, timjami, mustapippuri”
Tuossa ei näyttäisi olevan mitään, mikä pilaisi maun. Todennäköisesti juurekset itsessään olivat vain pahoja. Nauriissa ja lantuissa on kitkeriä makuja, jotka voi saada pois kypsentämällä pitkään matalassa lämmössä (uunijuuresten tapauksessa esim. tuntikaupalla 100 asteessa).
Nopeammat hyvät uunijuurekset voi tehdä ilman naurista ja pitämällä lantun osuuden maltillisena. Hyviä uunijuuresaineksia ovat ainakin porkkana, punajuuri, palsternakka ja bataatti. Mielestäni lanttuakin tosiaan voi laittaa nopeisiinkin uunijuureksiin, kunhan osuus ei ole liian iso.
Jopa ruoanlaittoon tarvitaan jnknlaista älykkyyttä.