Työlounas
Hei!
Ideoikaa vaihtoehtoja, joita ottaa evääksi töihin jos eilisestä ruuasta ei jää jämiä. Voi myös vaatia valmistelua kunhan tuntitolkulla ei mene aikaa.
Haluun olla taloudellinen ja lakata käymästä lounaspaikoissa.
(Ja vähä mielikuvitukseellisempia vastauksia kuin pelkkä "salaatti", niitä on aikaa monta erilaista.)
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Eilinen ruoka on fiksuinta, eli tee sitä ruokaa niin, että sulle varmasti jää annos mukaan otettavaksi. Salaateissa helpointa on, kun tekee lähes aina sen peruspohjan ja ekstroja vaihtelee.
Hätävarana meillä töissä ovat nuudelit, tonnikala, kaurapuurot ja valmiit pussikeitot suosikkeina :)
Jos työpaikalla on mikro yllättävän helposti saa munakkaan tehtyä siten että rikkoo kotona mikronkestävään kannelliseen astiaan pari-kolme munaa, tilkka maitoa tai kermaa, mausteet jne mitä nyt haluaakaan siihen. Joskus otan aamupalaksi tällaisen setin.
Lounaaksi helpoin lienee joku pasta. Sekoittaa keitetyn pastan sekaan tonnikalaa/kanaa/lihaa ja heittää perään kostukkeeksi pestoa/kermaa/tomaattikastiketta.
Mä otan huomiselle evääksi töihin tänään tekemääni sosekeittoa ja pari keitettyä munaa. Helpointa se vaan on siten, että teet ruokaa reilusti ja pakkaat tähteet.
Salaatti kannattaa koota lieriön muotoiseen purkkiin siten että alimmas tulee kastike/öljy ja esim fetajuusto, sitten lihaa/kanaa/kalaa jos tulee ja järjestyksessä kurkkua, tomaattia, sipulia, papuja (mitä nyt ikinä) ja viimeiseksi salaatinlehdet/rucola tms. Sitten kaadat töissä lautaselle. Ei vety päivän ainkana.
Suosittelen kirjaa Eväskirja. Kirjoittanut Matleena Lahti.
Eilinen ruoka on fiksuinta, eli tee sitä ruokaa niin, että sulle varmasti jää annos mukaan otettavaksi. Salaateissa helpointa on, kun tekee lähes aina sen peruspohjan ja ekstroja vaihtelee.