Leipurit huomio!
Mitä kreemiä on sellaisiassa "vanhanaikaisissa" täytekakuissa? Lapsuudessa oli usein tietynlaista kreemiä esim. mansikkakakuissa. Nyt taas sain yhdessä tilaisuudessa sellaista kakkua, mutta en millään saa maisteltua, mistä kreemi on tehty. Se ei siis ole kermaa eikä rahkaa eikä tavallista voikreemiä, vaan jotain muuta. Tietääkö kukaan, mitä tarkoitan?
Kommentit (14)
Varmaankin suurtalouksissa käytettävää valmisgreemiä.
Itse en kyllä moisesta tykkää.
Jossain vanhoissa resepteissä käytetään täytteenä vaniljakiisseliä tai kermavaahdon ja vaniljakiisselin sekoitusta.
Mitähän tarkoitat tavallisella voikreemillä,sitä on ainakin kahdenlaista,keitettyä ja sellaista mihin on voi ja sokeri ja muut mahdolliset aineet vain vatkattu.Ennen käytettiin myös paksua vaniljakiisseliä täytteenä,vöisiko olla sitä.
Mäkin veikkaan vaniljakreemiä. Löytyy semmosissa puolen litran pöniköissä leivontatarvike-osastolta.
Kello ehtikin jo yhdentoista paremmalle puolelle, ennenkuin ehdin kommentoimaan. Kreemi on siis ihan valkoista, sitä voi olla välissä mutta ennenkaikkea sillä tulee kauniit pursotukset.
Eli se ei ole diplomaattikreemiä (kermavaahdon ja vaniljakiisselin sekoitusta), se ei ole myöskään todellakaan vaniljakiisseliä eikä myöskään kreemijauheesta tehtyä (joka mielestäni on myös kuin paksua vaniljavanukasta).
Joku kysyi mitä tarkoitan tavallisella voikreemillä. Tarkoitan sellaista vatkattua voi-tomusokerikreemiä. Se ei myöskään yleensä ole ihan puhtaan valkoista toisin kuin tämä mistä puhun.
Eli tämä mitä tarkoitan on tosiaan puhtaan valkoista ja sillä tehdään usein pursotukset. Eikö kukaan keksi mistä puhun?
Kyllä se on voikreemiä. Voita, sokeria, vettä ja keltuaista. Tai marenkivoikreemiä, jossa keltuaisen sijaan käytetään valkuaista.
Kukaan ei ole vielä ehdottanu *permaKreemiä. Se on paras kreemi!
Eihän voi ja sokeri ja keltuainen voi olla millään valkoista?
Vieläkin kyselen ideoita, eikö kukaan tosiaan tiedä?
Ap
Nostelen tätä, jos joku tänään tietäisi.
Ap