Kypsennetäänkö karjalanpaisti ilman kantta?
Anna parhaat vinkkisi karjala.npaistin tekoon! Ruskistatko lihat?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Kaalilaatikkkoa olen tehnyt.
Mietiin just jouluna kun olii puherta siiitä perunalaatikosta niiin käytttääklhän ne siinä siiirappia.
Ilman kantta. Nestettä niin vähän että päällimmäiset lihat näkyvät. Kun ne ovat tosi tummia niin kääntele kauhalla tummat nesteen alle ja alta ruskistumaan. Lisää nestettä.
Ei ruskisteta ennen uuniin laittoa, kuori vaahto pinnalta kypsennyksen alkuvaiheessa.
Itse tykkään ruskistaa lihat nopeasti ja tosi kuumalla pannulla ennen uuniin laittamista. Sitten pidän huolen siitä että kaikki liha on veden peitossa.
Tämä ei ole Se Perinteinen Tapa®️, mutta niin tulee hyvää.
Sain vinkit perinneruokaan erikoistuneelta kokilta.
Älä osta niitä valmiita karjalanpaistilihoja vaan esim. pala ksaleria ja pala naudanulkopaistia.
Munuaiset ovat kanssa hyviä, jos osaa ne liottaa, minä en osaa.
Leikkaa lihat poikkisyin palasiksi.
Paista pannulla ruskea pinta ja laita pataan, merisuolaa, kokonaisia maustepippureita ja laakerinlehteä.
Sipulia lohkoina.
Vettä juuri ja juuri lihojen pintaan asti.
Kansi päälle ja uuniin 120 astetta ja paista 4-5 h.
Tulee sikahyvää.
Tee iso satsi ja pakasta osa, paranee vain pakkasessa.
Vierailija kirjoitti:
Itse tykkään ruskistaa lihat nopeasti ja tosi kuumalla pannulla ennen uuniin laittamista. Sitten pidän huolen siitä että kaikki liha on veden peitossa.
Tämä ei ole Se Perinteinen Tapa®️, mutta niin tulee hyvää.
...etkä joudu kuorimaan vaahtoakaan.
Ruskistan hetken lihoja,vuokaan sipulia,suolaa,kok.maustepip, laakerinkehtiä,(porkkanaa)vettä niin että peittyy ja uuniin 150/175asteeseen ilman kantta vähintään kolme tuntia
En tykkkää mistääänlihasta muuuta kuin kinkkkuna tai jauhelihaana.
Vierailija kirjoitti:
En tykkkää mistääänlihasta muuuta kuin kinkkkuna tai jauhelihaana.
Tai siiis sika ja nauta.
Vierailija kirjoitti:
Sain vinkit perinneruokaan erikoistuneelta kokilta.
Älä osta niitä valmiita karjalanpaistilihoja vaan esim. pala ksaleria ja pala naudanulkopaistia.
Munuaiset ovat kanssa hyviä, jos osaa ne liottaa, minä en osaa.
Leikkaa lihat poikkisyin palasiksi.
Paista pannulla ruskea pinta ja laita pataan, merisuolaa, kokonaisia maustepippureita ja laakerinlehteä.
Sipulia lohkoina.
Vettä juuri ja juuri lihojen pintaan asti.
Kansi päälle ja uuniin 120 astetta ja paista 4-5 h.
Tulee sikahyvää.
Tee iso satsi ja pakasta osa, paranee vain pakkasessa.
Tässä on hyvät neuvot. Lisäisin vielä että laita liemeksi vettä ja olutta sekaisin. Tulee erityisen hyvää.
Vierailija kirjoitti:
En tykkkää mistääänlihasta muuuta kuin kinkkkuna tai jauhelihaana.
Jauhelihaakin vähäään kiiikun kaakun. Kebabbi ja kinkku leeivän päääällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sain vinkit perinneruokaan erikoistuneelta kokilta.
Älä osta niitä valmiita karjalanpaistilihoja vaan esim. pala ksaleria ja pala naudanulkopaistia.
Munuaiset ovat kanssa hyviä, jos osaa ne liottaa, minä en osaa.
Leikkaa lihat poikkisyin palasiksi.
Paista pannulla ruskea pinta ja laita pataan, merisuolaa, kokonaisia maustepippureita ja laakerinlehteä.
Sipulia lohkoina.
Vettä juuri ja juuri lihojen pintaan asti.
Kansi päälle ja uuniin 120 astetta ja paista 4-5 h.
Tulee sikahyvää.
Tee iso satsi ja pakasta osa, paranee vain pakkasessa.Tässä on hyvät neuvot. Lisäisin vielä että laita liemeksi vettä ja olutta sekaisin. Tulee erityisen hyvää.
Poron käriistyss tieetysti.
En ooo koskaaan tehny.