Entä kinkun nahka? Kun teette hernekeiton kinkun rippeistä?
Kommentit (11)
Tietysti.
Ensin kinkusta parhaat palat pakastimeen ja käyttöön kinkkusiivuina ja pizzaa varten ja loput hernekeittoon nahkoineen ja luineen. Luut sitten pois keitosta ja haudutetaan rokka valmiiksi.
Ja on hyvää.
Kinkun nahka on jo biojätteissä ja rasva kierrätyspisteessä.
Laitan herneet likoamaan yön yli. Keitän niitä seuraavana päivänä melko kauan. Keittämisen loppuvaiheessa lisään pilkotut kinkun rippeet.
Google kertoo lisää ohjeita.
Halvatun hyvää jos haluat, heität nahan vuoasssa uuniin, lämpöä n. 150 c. Annat olla niin kauan että nahka kuplii (rapetuu) Sitten vaan ääntä kohti lisukkeena, herkullista!
*mummeli* kirjoitti:
Kinkun nahka on jo biojätteissä ja rasva kierrätyspisteessä.
Laitan herneet likoamaan yön yli. Keitän niitä seuraavana päivänä melko kauan. Keittämisen loppuvaiheessa lisään pilkotut kinkun rippeet.
Google kertoo lisää ohjeita.
Parhaat osat olet heittänyt kierrätykseen :D:D
*mummeli* kirjoitti:
Kinkun nahka on jo biojätteissä ja rasva kierrätyspisteessä.
Laitan herneet likoamaan yön yli. Keitän niitä seuraavana päivänä melko kauan. Keittämisen loppuvaiheessa lisään pilkotut kinkun rippeet.
Google kertoo lisää ohjeita.
Miksi et syö nahkaa?
Vierailija kirjoitti:
Halvatun hyvää jos haluat, heität nahan vuoasssa uuniin, lämpöä n. 150 c. Annat olla niin kauan että nahka kuplii (rapetuu) Sitten vaan ääntä kohti lisukkeena, herkullista!
Tanskalaiset on ainakin tehneet sian nahasta jotain pikkupurtavaa. Usein myös itse napostelen rapeaa kinkun nahkaa.
Minä harkitsin olisinko paistanut sen "raksuiksi" mutta en sitten nyt viitsinyt kun saa kai iäisyyden kuivua uunissa.
Mutta rasva ja liemi on tallessa, niistä saa soijarouhekin makua.
Yhden pottukeiton sain kinkusta keitettyä, nyt ei jäänyt edes pakkaseen kuten edellisinä vuosina.
Ei kehtaisikaan jättää nahkaa syömättä, kun kerran ilmastonmuutoksesta niin puhutaan. Nahka uuniin ja siitä rapeaa pikkupurtavaa.
Teurastamosta nahka päätyy mm. makkaraksi.
https://yle.fi/uutiset/3-5500451
http://Kamaraa käytetään mm. lauantaimakkarassa ja maksamakkarassa. Muualla maailmassa kamarasta valmistetaan perunalastuja tai uppopaistettuja välipaloja.
Kun keitän siitä luusta liemen, niin se nahka on siinä mukana.