Kerro tyypillinen ruokapäiväsi
Minkälaista ateriarytmiä noudatat; syötkö 3 vai 6 kertaa päivässä? Mitä aterioihisi sisältyy?
Kommentit (5)
Syön päivittäin likimain näin:
Aamiainen on ruisleipäviipale levitteellä, kinkulla/juustolla. Pari kirsikkatomaattia ja pätkä kurkkua. Kipollinen jogurttia ja kuppi sokeritonta teetä. Välipalana talvisin syön banaania, mandariineja, omenaa, kesällä yleensä melonia, persikoita, mansikoita, tai nektariinia. Hedelmän kanssa juon ison mukin kermakahvia ilman sokeria.
Päivällinen on tavallista kotiruokaa, tänään paistoin possun sisäfilepihvejä, lisänä maustevoita ja höyrytettyjä kasviksia, sekä salaattia, jossa jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, leipäjuustokuutioita ja kurpitsansiemeniä.
Illalla syön yleensä kipollisen mysliä.
Työpäivänä: Herätys klo 5, vesilasillinen ja piihappogeeliä.
Joskus aamupäivällä runsasrasvainen vähähiilarinen lounas, yleensä munaa tai edellisen päivän päivällisen tähteitä, muki tai kaksi kahvia jossa tuurista riippuen voita, kermaa tai täysmaitoa tai jotain näiden sekoitusta.
Iltapäivällä kahvia em. tavalla plus ehkä hedelmä tai siemennäkkäri voillla ja juustolla höystettynä.
Töiden jälkeen illalla päivällinen/illallinen miten sen nyt sitten ajankohdallisesti määritteleekään. Edelleen runsasrasvainen vähähiilarinen.
Jos ilta venyy, juon kupin rooibosta.
Vapaapäivänä:
Aamukahvi kun heräilee. Kiinteää ruokaa sitten kun maistuu. Aikaisintaan puoliltapäivin, usein myöhemmin. Runsasrasvaista vähähiilarista. Päiväruoka joskus viiden aikaan iltapäivällä, kahvit jälkkäriksi. Iltapala jos maistuu, ainakin rooibosta juon jos en muuta.
Aamupala, tunnin sisällä heräämisestä: leipä + päälliset (levite, juusto, salaatti-kurkku-tomaatti tai suolakurkku), kuppi kahvia
Välipala, jos tekee mieli: hedelmä, leipä tai muuta pientä
Lounas/päivällinen, joskus klo 16-19: perus kotiruokaa lautasellinen tai kaksi, lasi maitoa
Iltapala: muutama leipä, hedelmä tai lautasellinen muroja/mysliä, kaakao tai tee
Aamulla vain kupillinen kahvia mustana
Lounaalla iso lautasellinen salaattia ja vihreitä vihanneksia sekä lihaa tai kanaa
Illalla suunnilleen sama setti kuin lounaalla plus oliiveja, avokadoa, pähkinöitä tmv.
Aterioiden välillä vain vettä.
Ei meillä ole mitään "ruokapäiviä" vaan ihan tavallisia päiviä. Syön kun on nälkä, en kellon mukaan.
Mihin lehteen olet juttua väsäämässä?
80-luvulla vain diabeetikot puputtivat jotain 3 tunnin välein. Terveelle ihmiselle moinen laiduntaminen on luonnotonta.