Naudan sisäfileen paisto uunissa
Ostin 2kg ”pötkön”
Kuinka kauan paistan uunissa ja missä lämpötilassa?
Kommentit (17)
Ei siitä veristä saa tekemälläkään. Tai no saa, jos injektioneulalla pistät verta sisään.
Älä osta asioita joita et osaa tehdä, ääliö.
Vierailija kirjoitti:
Älä osta asioita joita et osaa tehdä, ääliö.
Älä kehitä itseäsi.
t. ääliö
Mottoni on aina ollut rohkeesti tulta päin vaan.
Nyt kyllä päätin kysäistä vinkkejä.
ap.
Näitä ohjeita on netti täynnä:
"Naudan ulkofilee kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista. Näin siihen saadaan enemmän makua ja ulkonäköä."
- HK Lihakoulu - Naudan sisäfileen ruskistaminen -
Hah hah.
Täällä vaimo kyseli paahtopaistin lämpötiloja ja aikoja.
En ota enää pulttia asiasta, vaan annan hänelle vapaat kädet pilata naudanlihat:)
Monet kerrat olen luentoja pitänyt ja ihan turhaan. Enää ei huvita ottaa juuri kantaa. Voin syödä kuivaakin paahtopaistia. Ainakin ennemmin kuin yritää väkisin vääntää rautalangasta.
Pinnat kii pannulla ja 250 astetta 2-3h
Jos naudanliha on sitkeää uuniin laitettaessa, on se sitä myös uunista otettaessa. Tälle faktalle ei Erkkikään voi mitään. Ylenpalttinen paistaminen saa sitten tästä lihasta sitekyden lisäksi myös kuivaa, pahimmillaan kuivaa koppuraa.
Netti on täynnä ohjeita, tiedän.
Halusin vaan vinkkejä, teidän omia kokemuksia asiasta.
Mutta huomenna nähdään, kuinka käy, kun rohkeesti vaan tulta päin.
ap.
500 astetta ja 24 tuntia uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Netti on täynnä ohjeita, tiedän.
Halusin vaan vinkkejä, teidän omia kokemuksia asiasta.Mutta huomenna nähdään, kuinka käy, kun rohkeesti vaan tulta päin.
ap.
Tuo numero 1. ohje on se mitä kannattaa hakea.
Jos vaikuttaa sitkeältä niin sitten parempaa lihaa seuraavalla kertaa. Atrian takuumurea onnistuu yleensä.
Jos sitten haluaa paistaa lihaa uunissa kauemmin niin kannattaa valita possua.
Paras nauta tulee kun käärit sen kaksinkertaiseen folioon ja paistat 12h/250-asteessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Netti on täynnä ohjeita, tiedän.
Halusin vaan vinkkejä, teidän omia kokemuksia asiasta.Mutta huomenna nähdään, kuinka käy, kun rohkeesti vaan tulta päin.
ap.Tuo numero 1. ohje on se mitä kannattaa hakea.
Jos vaikuttaa sitkeältä niin sitten parempaa lihaa seuraavalla kertaa. Atrian takuumurea onnistuu yleensä.
Jos sitten haluaa paistaa lihaa uunissa kauemmin niin kannattaa valita possua.
En huomannut että oli sisäfilettä joka varmasti onnistuu 1. ohjeella:)
Vierailija kirjoitti:
Älä osta asioita joita et osaa tehdä, ääliö.
Miksi osallistuit tähän keskusteluun, vaikket osaa?!
Keitä sisäfilettä 5h kermassa. Paista uunissa tämän jälkeen pyyhkeellä peitettynä 2h 70-asteessa. Riiputa saunassa kaksi viikkoa.
Ensin hierot ympärille suolaa ja mustapippuria ruskistat pötkön voissa pannulla.
Sitten uuuniin, ehdottomasti paistomittarin kanssa. Aivan mahdoton sanoa mitään aikaa. Kypsennä n. 125 asteessa kunnes mittari on 60-65 astetta - jos haluat että se on punertavaa sisältä. Vähemmän jos haluat veristä, enemmän jos haluat umpikypsää.