Miten paljon lihaa syöt päivittäin?
Kommentit (18)
300-500 grammaa nautasikaa jauhelihana tai pihveinä.
Aamulla pari siivua kinkkua, lounaalla ehkä noin 150g lihaa, kalaa tai kanaa ja illallisella saman verran. Kolmisensataa grammaa päivässä, eli reilu 100 kiloa vuodessa. Onkohan se paljon vai vähän?
Ehkä 25g päivässä, lähinnä leikkeleitä.
Pari kertaa kuussa valmistan 400g kanaa/lihaa eli noin 50g/päivä kaikenkaikkiaan.
Ap tässä. Itse syön pitkälti kasvisruokaa, en esim.osta juurikaan leikkeleitä. Kananmunaa lähes joka pvä. Jauhelihaa ehkä kerran viikossa. Broileri alkanut yököttä (tehokanalat).
Sekasyöjä kirjoitti:
Aamulla pari siivua kinkkua, lounaalla ehkä noin 150g lihaa, kalaa tai kanaa ja illallisella saman verran. Kolmisensataa grammaa päivässä, eli reilu 100 kiloa vuodessa. Onkohan se paljon vai vähän?
Samaa luokkaa kuin Ranskassa https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_meat_consumption eli ihan jees. Sielläpäin ei kuolla edes syöpiin siten kuin meillä, jossa lihaa syödään 40kg per nuppi vähemmän.
Tanskalaiset vetelee 150 kiloa vuodessa, joten meidän pitäisi oikeastaan yli tuplata keskimääräinen lihankulutuksemme.
Aamulla joku 70g naudanlihaleikkelettä, ateriana usein 300g jauhelihaa tai 400g broileria, eli reilu puoli kiloa varmaan yleensä päivässä.
Pärjään oikein hyvin, vaikka en söisi lihaa edes joka kolmaspäivä, vaikka olenkin ns. sekasyöjä. Mutta ehkä viikkoa kohti sitä tulee syötyä noin kilon. (pelottavan paljon, jos ajattelee päivä annoksiin jaettuna, niin se olisi noin 150 grammaa päivässä!)
1800g sikaa ja nautaa. Kanaa harvemmin.
Syön kalaa pari kertaa viikossa, lihaa ehkä pari kertaa kuukaudessa. Voi kyllä mennä kuukausikin, etten syö lihaa lainkaan.
En yhtään, en enää kymmeneen vuoteen. Tänä kesänä tipautin pois loputkin eläinperäiset. Still going strong.
Minun puolestani kukin syököön mitä parhaaksi katsoo, mutta jos joku haluaa tämän muutoksen tehdä, kannustan siihen lämpimästi.
Noin 50 g päivässä. Näin vähän siksi, kun en syö lihaa päivittäin. Joskus nakkikeitto tai lihapullat kyllä ovat hyviä. Kokoliha on alkanut yököttämään ja siitä tulee erittäin raskas olo.
En lainkaan. Olen viimeksi syönyt lihaa 22 vuotta sitten.
En syö päivittäin lihaa. Kanaa menee eniten, punaiseen lihaan iski ällötys raskausaikana ja se pätee edelleen. Kalaan ei ole varaa...
Päivittäin en syö lihaa. Ehkä kerran viikossa. Mitäs siitä tulisi, sata grammaa? Viikossa siis.
Punaista lihaa olen syönyt viimeksi kesällä 2001.
Kanaa en osta kotiin, mutta voin syödä ravintola-annoksessa. Sanotaan että ehkä 200-300g kuukaudessa.
Kalaa ostan kotiin jos löydän jotain järkevää ostettavaa, samoin ravintolassa valitsen usein kalaa. Ehkä se sama 300g / kk menee sitä.
Vierailija kirjoitti:
En syö päivittäin lihaa. Kanaa menee eniten, punaiseen lihaan iski ällötys raskausaikana ja se pätee edelleen. Kalaan ei ole varaa...
Kalaa söisin minäkin enemmän jos olisi varaa ostaa. Joskus saan tutulta nyytin ahvenfilettä ja on se vainniin hyvää.
Ensin pitäisi määritellä mitä lihalla tarkoitetaan, ennen kuin voidaan kaikki vastata yhtämielisesti. Esim kananmuna ei ole lihaa. Lihajalosteet eli ruokamakkarat, pekoni, leikkelemakkarat, einesruoista puhumattakaan ovat eri tavaraa kuin kuiva lihasliha, luullinen ja rasvainen liha, sisäelimet, kieli.
Jotta tästä nyt jotain tolkkua sais, niin joka päivä on jotain elukasta irti leikattua osaa lautasella; nautaa, sikaa, hirveä, lammasta, kanaa (huom ei broileria). Kalaa syön vain aseella uhattuna. Näitä eläinlaatuja tulee vaihdeltua lähes päivittäin, mutta eniten tulee käytettyä nautaa, sikaa, hirveä ja niiden sekoituksia. Muutama kerta kuukaudessa lammasta, kerran tai pari viikossa kanaa. Sisäelimiä sen mukaan kun tuoretta on tarjolla, esim eilen sain käsiini tuoreen hirvenkielen ja se on nyt tuolla makuliemessä marinoitumassa, illalla maistellaan. Lihajalosteita, eli makkaroita ja pekonia syön todella harvoin, tuskin ollenkaan.
Mitä sitten määrään tulee per ateria, niin se vaihtelee aika paljon. Jos teen viidelle ihmiselle jonkun ruoan, laitan siihen n. 400g jauhelihaa esim ja siitä syö viisi ihmistä yhden kerran ja yhdelle jää vielä seuraavaksi päiväksi tähteeksi yksi lounasannos. Jos taas laitan uunilihaa kilon verran uuniin, siitä syö ensin viisi ihmistä ja rääppeet laitan luineen läskeineen nahkoineen seuraavana päivänä hernekeittoon ja siitä syödään vielä pari päivää. Jos taas laitan karitsan niskakiekkoja tai karitsanpotkaa, niin siitä tulee kiekko/potka per syöjä, eli 100-200g per hlö. Kokonainen kana haudutuspadassa menee viiteen henkilöön kerrasta, mutta jos taas laitan samanlaisen kanan keittokattilaan ja teen siitä kanakeiton, niin usein siitä jää vielä viillokkitarpeet seuraavalle päivälle, eli kaksi ateriaa yhdestä kanasta. Luurangosta keittelen vielä kanalientä myöhempiä keitoksia varten.
Kuten huomaat, on hirveän vaikea sanoa kuinka paljon lihaa syön päivittäin, kun se on niin kovasti riippuvainen ruokalajista ja eläinlajista. Summa summarum, elukkaa tulee syötyä jossain muodossa kerran tai kahdesti päivässä.
400g kanan ohutfileetä.