Kuinka nopeasti karjalanpaisti on kypsää?
Paistoin lihat mausteineen ja sipulin kera ensin kunnon ruskeaksi pannulla, jonka jälkeen ensin 200 asteiseen uuniin vajaa tunniksi ja nyt ollut 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Koko sakilla kauhea nälkä... Milloinkahan olis kypsää...
Kommentit (18)
Se täytyy ote kookeiillla niitä hommia
Jos kerran paistoit lihat valmiiksi, on se varmasti jo nyt kypsää.
Pidä ainakin pari tuntia, itse tykkään että liha on kunnolla kypsää ja pidän noin 4tuntia.
3 t mä pidän uunissa. Kai sitä 2 t jälkeenkin pystyy syömään.
Itsekkin teen paistamisen pannulla ja uunissa 1 1/2 tuntia ihan on ollut liha mureaa.Paistan muuten kokoajan 200 asteessa.
Karjalanpaisti valmistuu noin neljässä-viidessä tunnissa.
Eihän sitä pannulla ruskisteta. Lauantaina ostettiin 1.5kg lihaköntti joka pienittiin uunikuppiin. Lämmitettiin leivinuuni 250 asteeseen ja laitettiin liha sinne 4-5 tunniksi. Kyllä oli hyvää ja mureaa.
Vierailija kirjoitti:
Itsekkin teen paistamisen pannulla ja uunissa 1 1/2 tuntia ihan on ollut liha mureaa.Paistan muuten kokoajan 200 asteessa.
Karjalanpaistia ei tuolla ohjeella tule.
Pari kolme tuntia pidän uunissa. Maista yksi lihanpala niin tiedät onko jo mureeta.
Alta kolmen tunnin ei tule hyvää. Onhan ne lihat tietysti kypsiä, mutta karjalanpaisti on parhaimmillaan miedolla lämmöllä (120 astetta) ja vaikka yön yli. Lihat mureutuu tällä tavoin eikä ole sellaista sitkeää kumipalaa.
Kypsäähän se jo varmaan on, mutta sitä mureampaa siitä lihasta tulee mitä pidempään antaa olla uunissa.
Vähintään 6 tuntia pidän 120 asteessa.
Alle 4h karjis on kuin koulun tilliliha 70 luvulla. Niin sitkeetä että purkkakin maistuu murealta. Yön yli olus paras, mut jos on jo nälkä niin vetäkää välipalaks jotain ja sit 9:ltä pöytään niinkuin etelä euroopassa. Älä unohda punkkua.
Pidän kanssa kauan et on mureeta.
Musta on viikonloppu ruokaa. Kiireeseen tai nälkään ei kannata tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Eihän sitä pannulla ruskisteta. Lauantaina ostettiin 1.5kg lihaköntti joka pienittiin uunikuppiin. Lämmitettiin leivinuuni 250 asteeseen ja laitettiin liha sinne 4-5 tunniksi. Kyllä oli hyvää ja mureaa.
Ihme että siellä kupis enää oli muuta kuin kuiva rusina. Liian kuuma uuni. Liha sen parempaa mitä pitempään se paistuu maltillisella lämmöllä,ei kovis asteis korventamalla
Vierailija kirjoitti:
Eihän sitä pannulla ruskisteta. Lauantaina ostettiin 1.5kg lihaköntti joka pienittiin uunikuppiin. Lämmitettiin leivinuuni 250 asteeseen ja laitettiin liha sinne 4-5 tunniksi. Kyllä oli hyvää ja mureaa.
Kyllä on hyvä ruskistaa ja sitten uuniin.
Kuutisen tuntia pidän uunissa. Mutta maista onko kypsää.
Lasket lämmön 150 asteeseen ja klo 20.00 on hyvä evakkopaisti valmis!