Apua! Miten saan jauhelihakastikkeesta paksumpaa?
Tein jauhelihakastikkeen ja siitä tuli hieman liian vetelää. Kastike on siis jo tehty mutta onko siitä mahdollista saada vielä paksumpaa jos kattilassa alan jälkikäteen lämmittämään jonku aikaa niin paksuntuuko se? On siis perinteinen jauhoista tehty kastike. Siitä saatto tulla liian vetelää siksi, koska en tarpeeksi kauaa hauduttanu sitä sen jälkeen kun lisäsin veden.
Kommentit (18)
Pesitkö jauhelihan, ilmeisesti et kun tuli luirua kastiketta.
Maizenaa sekaan, jauhe(n)lihakastikkeeseen suosittelen sitä ruskeaa suurustetta. Vaaleakin kyllä käy. Ei maistu miltään mutta sakeuttaa hyvin!
Tadaa homma hoidettu!
Ruskista vähän lisää jauhoja lisäät ne suoraan kastiin, kiehuta jonkin aikaa niin avot.
Laita juomalasiin desin verran vettä ja kukkura ruokalusikka vehnäjauhoja. Hämmennä sekaisin ja kaada se kastikkeesi joukkoon. Suurustuu varmasti. Myös tuorejuusto käy, muutama ruokalusikka sitä kastikkeeseen, jos sattuu kaapistasi löytymään. Ketsuppikin suurustaa, mutta ei niin hyvin, kuin em.
Lisää purkillinen tomaattimurskaa sekaan
Kourallinen soijarouhetta mukaan, imee nesteen. Tätä varten minulla on aina kaapissa soijarouhetta, vaikka en muuhun sitä käytäkään.
Samaa mieltä 4:n, 5:n ja 6:n kanssa. Lisäksihän soosia voi ihan hyvin yksinkertaisesti keitellä kokoon: pidät sitä porisemassa en verran pitkään että kosteutta haihtuu pois.
Minä paksunnan kaiken ruoan liivatelehdillä. Olen kerran jopa tehnyt koskenkorvasta niin paksua että sitä pystyi leikkaamaan veitsellä.
Onko siitä jotain haittaa jos jo jäähtynyttä kastiketta alkaa uudelleen kattilassa keittämään ja antaa sen jälkeen taas jäähtyä ja laittaa sitte jääkaappiin?
Samaa mieltä, Maizena on juuri tuota varten. Ei tarvitse tehdä muuta kuin kuumentaa kastike ja ripotella sekaan tuntuman mukaan.
No höh, suurustetta lisää! Sekoita kylmää vettä ja jauhoja (kukkurallinen rkl, desi vettä) ja lorota sekaan, keitä päälle vielä 5 min että sakenee.
Tai keitä ilman kantta niin, että neste vähän haihtuu. Varo ettei pala silti pohjaan.
1) Jos se on väritöntä, lisää ketsuppia.
2) Jos siinä on kokkareita, siivilöi se.
3) Jos se on laihaa, keitä pitempään.
Minä teen aina kaikki ruskeat kastikkeet Maizenasta, en halua ruveta käristelemään vehnäjauhoja. Mausteet antaa maun, Maizenahan ei maistu millekään. Ja saa juuri itselleen sopivan vahvuista, kun vain lisää jauhetta, jos tuntuu liian luirulta tai jos tulee liian vahvaa, niin kuumaa vettä sekaan lisää.
Eikö köksässä enää opeteta kylmäsuurusta?
Kylmän veden joukkoon ruokalusikallinen vehnäjauhoja, sekoitetaan ankarasti ja kaadetaan nauhana kastikkeen joukkoon.
En ole eläessäni tehnyt ruskeaa kastiketta, siis sitä ällöttävää vehnäjauhojen kärventämistä rasvassa. Suurustan kastikkeen joko niin, että ruskistetun jauhelihan joukkoon ripotellaan vehnäjauhoa (vähän) ja päälle kylmä vesi ja keitetään, suurustuu siinä samalla. Tai esim. joulukinkun kastikkeen paistoliemeen kylmäsuurustamalla ja maustamalla
Ootko kokeillut lorausta ketsuppia siihen kastikkeen sekaan? Saostaa hieman. Antaa kyllä oman makunsakin, että jos ei makeutta kaipaa, niin sitten kannattaa kokeilla jotain muuta.