Kumpi on terveellisempää: mokkapalat vai suklaa?
Oon sokerilakossa, mut vähän meinasin luistaa, kumpi olis näistä se ei-niin-paha vaihtoehto?
Suklaalla meinaan jotain hyvää, Fazerin sininen tai joku Fazerin dominosuklaa, ei mitään pahaa tummaa suklaata.
Kommentit (20)
Varmaan tässä ratkaisee nyt se, minkä verran aiot syödä. Jos teet pellillisen mokkapaloja niin helposti se on huonompi valinta kuin pieni suklaapatukka. Jos taas esim kylässä otat pienen pakan mokkapalaa, niin tuskin maailma siihen kaatuu.
Ei kumpikaan, molemmat ovat epäterveellisiä. Raakasuklaata voi syödä.
Kai tiedät että mokkapalojen päällinen on melkein kokonaan sokeria?
Et luista, tee kaakaopirtelö banaanilla ja hunajalla tai päärynällä ja omenalla tai mistä nyt tykkäät. Itse syön banaani-kaakao-hunajapirtelöitä makeisennälkään.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan tässä ratkaisee nyt se, minkä verran aiot syödä. Jos teet pellillisen mokkapaloja niin helposti se on huonompi valinta kuin pieni suklaapatukka. Jos taas esim kylässä otat pienen pakan mokkapalaa, niin tuskin maailma siihen kaatuu.
Suklaata söisin kokonaisen levyn, mokkapaloja söisin vähintään puoli pellillistä, korkeintaan kuitenkin pellillisen.
Nyt vaan sitkeesti syöt sitä tummaa suklaata ja pikku hiljaa hilaat prosenttia ylös päin. Itsekkin ennen en suostunut syömään kuin fazerin sinistä mut nyt kun on tottunut yli 90% suklaaseen niin sininen ei enää edes maistu suklaalta. Ja bonuksena vielä kun syö tummia suklaita niin pienempi määrä tyydyttää suklaa himon.
Ota suklaata. Valitse joku, missä on pähkinää tai perusmaku sininen. Ei vadelma-keksi-kreemiyms-täytteitä.
Ota se astetta pienempi levy, tai paloittele suklaasta osa valmiiksi kulhoon ja loput piiloon tai äkkiä lapsille/miehelle.
Tumma suklaa. Mokkapaloissa on valtavasti sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Nyt vaan sitkeesti syöt sitä tummaa suklaata ja pikku hiljaa hilaat prosenttia ylös päin. Itsekkin ennen en suostunut syömään kuin fazerin sinistä mut nyt kun on tottunut yli 90% suklaaseen niin sininen ei enää edes maistu suklaalta. Ja bonuksena vielä kun syö tummia suklaita niin pienempi määrä tyydyttää suklaa himon.
Kuinka kauan tollaseen kestää tottua?
Se kumpaa enemmän haluat ja kummalla mieliteko menee vähemmällä ohi.
Osta oikeata kaakaota. Esim. green and black Cocoa. Ei sisällä lainkaan sokeria.
Kierrä kaukaa oboy.
Eikö mokkapaloissa ole kananmunaa, eli yksi terveellinen ainesosa, eli mokkapalat ovat terveellisempiä!
Ei noissa nyt kovin suurta eroa ole kaloreissa. Suklaan n. 550 kcal, kalorimäärän näet paketista ja mokkapalojen kalorit ovat nekin jossain 400-500 kcal sadassa grammassa. Joten laske ne sitten kun tiedät montako grammaa yhteensä syöt. Itse uskon, että suklaalevy on parempi vaihtoehto. Suklaalevy on noin maks. 200grammaa. Mutta mokkapaloja saa helposti vedetty vaikka 500g.
Vierailija kirjoitti:
mokkapaloja söisin vähintään puoli pellillistä, korkeintaan kuitenkin pellillisen.
Kyllä nyt pellillisen voi aina syödä.
Mites joku tummempi mantelisuklaa?
Osta suklaapatukka. Jos se jää harvoin tapahtuvaksi yksittäistapaukseksi, niin sillä ei ole ole vaikutusta lakkoosi juuri lainkaan.
Vierailija kirjoitti:
Osta suklaapatukka. Jos se jää harvoin tapahtuvaksi yksittäistapaukseksi, niin sillä ei ole ole vaikutusta lakkoosi juuri lainkaan.
Suklaapatukka on vain niin pikkuinen
Ap
Suklaata. Suklaa on kasvisruokaa (eli terveellistä).
Luepa mokkapalojen ohje, niin tajuat miten paljon niissä on sokeria. Suklaa on parempi.
Ota suklaaproteiinivanukas