Ruuanlaitosta ja pakastamisesta kysymys! Auttakaa te tietävät kotimartat!
Ensi viikolla olisi tiedossa juhlat ja ruokia tulossa aika paljon. Toiveesta teen kahdenlaisia pastejoita valmiista taikinasta ja piirakoita yms. Haluaisin tehdä mahdollisimman paljon valmiiksi ettei kaikki kasautuisi samaan aikaan.
Kysymys: voinko tehdä pastejat valmiiksi ja pakastaa ne paistamatta/raakana? Ja sitten juhlapäivänä ottaa ne pakastimesta ja paistaa normaalisti? Ovathan kaupankin pastejat suoraan pakkasesta uunivalmiita...
Toinen kysymys: jos teen suolaista piirakkaa ja kypsennän sen, voiko sen pakastaa ja miten maku muuttuu jos sen sulattaa? Onko edes syömäkelpoista?
Kiitos!!!
Kommentit (8)
Mielestäni myös sulatetun voi pakastaa jos uunin kautta valmistaa?
Jos paistan valmiiksi ja sitten lämmitän miten ne kannattaisi uunissa lämmittää? En halua mikrotettuja...
Ap
Up
Jos syy on se että huoneenlämmössä mikrobit lisääntyvät sulattaessa niin voisiko taikinan sulattaa hitaasti jääkaapissa?
Jos ei niin miten jo valmiille pastejoille kannattaa tehdä uunilämmitys?
Paista kaikki pasteijat ja piirakat valmiiksi, pakasta, ota hyvissä ajoin sulamaan ja sitten uuniin miedolle lämmölle lämpenemään (jos siis haluat tarjota niitä hieman lämpiminä).
Ei ole tämän monimutkaisempaa.
Piirakkaa (jos munakerma/juusto) ei kannata pakastaa, siitä tulee vetinen. Sama homma pasteijoiden kanssa tulee lättysiä ja vetisiä helposti, varsinkin jos on juustoa kehissä. Piirakka ja pasteijat säilyvät jääkaapissa kyllä yön yli, ja lämmität sitten uunissa.
jos haluat tehdä valmiimpaa, tee täytteet (lihat, kasvikset) valmiiksi pakastimeen ja lisäät munakerman ja juuston sitten päivänä. Juustonkin voi raastaa jo valmiiksi, munakerman sekoittaminen ei kauaa kestä.
Jos sulata valmis taikinan niin elä pakasta uudelleen paistamatta