Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruuanlaitosta ja pakastamisesta kysymys! Auttakaa te tietävät kotimartat!

Vierailija
12.10.2018 |

Ensi viikolla olisi tiedossa juhlat ja ruokia tulossa aika paljon. Toiveesta teen kahdenlaisia pastejoita valmiista taikinasta ja piirakoita yms. Haluaisin tehdä mahdollisimman paljon valmiiksi ettei kaikki kasautuisi samaan aikaan.

Kysymys: voinko tehdä pastejat valmiiksi ja pakastaa ne paistamatta/raakana? Ja sitten juhlapäivänä ottaa ne pakastimesta ja paistaa normaalisti? Ovathan kaupankin pastejat suoraan pakkasesta uunivalmiita...

Toinen kysymys: jos teen suolaista piirakkaa ja kypsennän sen, voiko sen pakastaa ja miten maku muuttuu jos sen sulattaa? Onko edes syömäkelpoista?

Kiitos!!!

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sulata valmis taikinan niin elä pakasta uudelleen paistamatta

Vierailija
2/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni myös sulatetun voi pakastaa jos uunin kautta valmistaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos paistan valmiiksi ja sitten lämmitän miten ne kannattaisi uunissa lämmittää? En halua mikrotettuja...

Ap

Vierailija
4/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Jos syy on se että huoneenlämmössä mikrobit lisääntyvät sulattaessa niin voisiko taikinan sulattaa hitaasti jääkaapissa?

Jos ei niin miten jo valmiille pastejoille kannattaa tehdä uunilämmitys?

Vierailija
5/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äskeinenkin siis ap

Vierailija
6/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Upp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista kaikki pasteijat ja piirakat valmiiksi, pakasta, ota hyvissä ajoin sulamaan ja sitten uuniin miedolle lämmölle lämpenemään (jos siis haluat tarjota niitä hieman lämpiminä).

Ei ole tämän monimutkaisempaa.

Vierailija
8/8 |
12.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piirakkaa (jos munakerma/juusto) ei kannata pakastaa, siitä tulee vetinen. Sama homma pasteijoiden kanssa tulee lättysiä ja vetisiä helposti, varsinkin jos on juustoa kehissä. Piirakka ja pasteijat säilyvät jääkaapissa kyllä yön yli, ja lämmität sitten uunissa.

jos haluat tehdä valmiimpaa, tee täytteet (lihat, kasvikset) valmiiksi pakastimeen ja lisäät munakerman ja juuston sitten päivänä. Juustonkin voi raastaa jo valmiiksi, munakerman sekoittaminen ei kauaa kestä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kuusi