Nyt loppui luomutuotteiden osto
Ostan mielelläni mahdollisimman puhdasta ruokaa. Ostin hyvännäköisen luomutillipuntin ja säilytin yhden yön jääkaapin vihanneslokerossa seuraavana päivänä puntti oli kirjaimellisesti mätä.
Luomupersikoita kartonkipakkauksessa, huomattavan kalliita. Kaksi päivää kulhossa pöydällä, puolet hedelmistä paksussa umpihomeessa.
Äsken aloin keittämään luomukananmunia, kaksi munaa hajalla. Katson aina kaupassa, että munat on ehjiä, avaan siis pakkauksen. Kannan munakennot varovaisesti päällimmäisenä kauppakassissa.
Nyt annan olla, tulee liian kalliiksi tämä terveellisyys.
Kommentit (39)
Sitä se teettää, kun elintarvikkeisiin ei saa laittaa kunnon myrkkyjä. Rupeavat perkules pilaantumaan kuten orgaanisella materiaalilla normaalisti on tapana.
Vierailija kirjoitti:
Nyt annan olla, tulee liian kalliiksi tämä terveellisyys.
Onko luomun terveellisyydestä jotain todisteitakin?
Jaa, onhan se jännittävää, että kun tuotetta ei ole käsitelty säilöntäaineilla, on säilyvyys sen mukaista. Minä en tahdo ylimääräisiä myrkkyjä itseeni tai ympäristööni, siksi luomu. Käytä ostoksesi ajoissa, tai tukehdu sitten e-koodeihin, kaikkihan me kuollaan kuitenkin.
Ne rehut on hyvä syödä siinä jo kotimatkalla ja tosiaan voi olla, että luomukanat ei saa optimaalista määrää kalsiumia ja magnesiumia.
Vierailija kirjoitti:
En tykkää muutenkaan luumuista.
Aha, mutta kyse ei ollut luumuista.
Joissakin kaupoissa säilyttävät hivenen liian viileässä, jolloin kylmettyvät ja mätänevät. Täytyisi tietää eri kasvisten säilytyslämpötilat tarkasti.
Ostan talvella luomu-kananmunia ja kesällä ulko-kananmunia. Uskon, etä ulkona kanat saavat enemmän tilaa ja virikkeitä, vaikka eivät olekaan luomua. Luomu kanoilla on vähän enemmän tilaa olla, kuin tavallisilla noin yleensä. Talvella on ahtaampaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tykkää muutenkaan luumuista.
Aha, mutta kyse ei ollut luumuista.
Kiitos tiedosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nyt annan olla, tulee liian kalliiksi tämä terveellisyys.
Onko luomun terveellisyydestä jotain todisteitakin?
No en tiedä, taidan olla mainosten uhri.
Ap
Onneksi kaikki ei ole luomua. Ne kun vaativat runsaast enemmän viljelysalaa kuin normaalisti tuotetut, koska ovat kitukasvuisia. Mukaekologista huijausta koko touhu.
Jos ap ostat kaupasta pilaantuneen lihan, loppuuko myös lihatuotteiden osto loppuelämäksi?
Kannatan toki luomua ja ehdottomasti jokainen saa ostaa minun puolestani, mitä tahtoo. Mutta nauran näille keski-ikäisille täti-ihimisille, jotka koohkaavat luomuruuan terveellisyydestä ja samaan aikaan käyvät värjäyttämässä tukkaansa normi hiusväreillä ja kaatavat kemikaaleja päällensä, että tuoksuu fiiniltä. Tuon jälkeen olisi ihan sama, vaikka söisi puhtaasti Rounuppilla kyllästettyä rehua.
Maistoin joskus luomupaprikoita, olivat kyllä selvästi pahemman makuisia kuin tavalliset. Enpä enää niitä osta.
Mikä se vuosi olikaan, joilloin luomukupla puhkesi? 2012?
Vierailija kirjoitti:
Joissakin kaupoissa säilyttävät hivenen liian viileässä, jolloin kylmettyvät ja mätänevät. Täytyisi tietää eri kasvisten säilytyslämpötilat tarkasti.
Ostan talvella luomu-kananmunia ja kesällä ulko-kananmunia. Uskon, etä ulkona kanat saavat enemmän tilaa ja virikkeitä, vaikka eivät olekaan luomua. Luomu kanoilla on vähän enemmän tilaa olla, kuin tavallisilla noin yleensä. Talvella on ahtaampaa.
Kiinnitin huomiota lähinnä tuohon ensimmäiseen kommenttiisi.
Kaupoissa on esimerkiksi samanlaisia tomaatteja huoneenlämmössä ja sitten viilennetyissä hyllyissä.
Mistä tosiaan voi tietää oikean säilytyslämpötilan kotona, jos samassa kaupassa voi olla näin iso vaihtelu?
Vierailija kirjoitti:
Kannatan toki luomua ja ehdottomasti jokainen saa ostaa minun puolestani, mitä tahtoo. Mutta nauran näille keski-ikäisille täti-ihimisille, jotka koohkaavat luomuruuan terveellisyydestä ja samaan aikaan käyvät värjäyttämässä tukkaansa normi hiusväreillä ja kaatavat kemikaaleja päällensä, että tuoksuu fiiniltä. Tuon jälkeen olisi ihan sama, vaikka söisi puhtaasti Rounuppilla kyllästettyä rehua.
Itse käytän luomua, koska haluan tukea sitä tuotantotapaa. Suosin riistaa ja järvikaloja samasta syystä. Sama myös siinä, että suosin suomalaista ja lähituotantoa, muussakin kuin ruuassa. Ja usein meistä ei ole ääri-ihmisiä vaan tekee pieniä valintoja, jotka käy helposti.
Vaikka käytän paljon luomua, niin pöydälle koristeeksi ostaisin säilöntäaineisia hedelmiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nyt annan olla, tulee liian kalliiksi tämä terveellisyys.
Onko luomun terveellisyydestä jotain todisteitakin?
No en tiedä, taidan olla mainosten uhri.
Ap
Luomuporkkana ei ole terveellisempää kuin tavallinen, paitsi siinä tapauksessa ettei halua syödä lannoite ym myrkkyjäämiä mitä voinut jäädä tuotteeseen.
Osta tuottajilta suoraan, niin saat parempaa laatua. Kaupoissa on tuotteet pyörineet monta päivää ja Reko myynnistä saa saman päivän tuotteet tuoreena.
Terveisin luomuviljelijä
Vierailija kirjoitti:
Vaikka käytän paljon luomua, niin pöydälle koristeeksi ostaisin säilöntäaineisia hedelmiä.
Suosittelen koristeeksi posliinihwdelmiä
Vierailija kirjoitti:
Jos ap ostat kaupasta pilaantuneen lihan, loppuuko myös lihatuotteiden osto loppuelämäksi?
Nyt on kyse luomutuotteista. Tietysti sitä välttää ainakin kyseisen firman tuotteiden ostoa jatkossa.
En tykkää muutenkaan luumuista.