Jos syöt lihaa, niin käytätkö elukasta muutkin kuin fileet?
Kommentit (20)
Pääsääntöisesti vain parhaat palat. Kyllä paistikin kelpaa, siasta mieluummin kinkkua kuin filettä. Kanassa parasta on koipi, pienet kalat menee pyrstöineen. Eksoottisimmista elukoista lähinnä fileet. Nam <3.
Lavasta saa herkkua ylikypsänä. File kuivahtaa herkästi. Korvien rakenne ei miellyttänyt, mutta jyrsihän niitäkin.
Kun saisikin jostain helposti ostettua koko elukan. No, lohen ostan kokonaisena ja tulee käytettyä kokonaan myös, päästä ja ruodoista keitän kalalientä.
Kaikki loput mitä jää fileistä, lavoista, kankusta, voi jauhaa. Kyljet kuivalihoiksi. Kielet keittää. Muutenkin mieheni kanssa savustamme ja kuivaamme lihaa. Nammmm mm!
5 jatkaa. Pääasiassa hirveä ja poroa meillä.
Syön suomalaista makkaraa, joten siinä ohessa tulee syötyä teurastettu eläin nahkoineen karvoineen kaikkineen.
Suomalaiseen makkaraan saa ymmärtääkseni laittaa melkein kaikki teurajätteet, joten olen ympäristötietoinen ja syön makkaran muodossa kaiken sen mitä ei voi ihmisravinnoksi kuluttajille myydä.
Syön myös Norjalaisia kalanperkuujätteitä, kalapuikoiksi niitä taidetaan kaupassa kutsua.
Oletteko muut huomanneet, että kaupasta on enää vaikea löytää kunnon palaa porsaan lapaa tai etuselkää, ulkofilettä kyllä löytyy vakuumiin pakattuna. Aiemmin ne oli ihan jokapäiväisiä asioita.
Maksa on suurta herkkuani. Samoin lapa ja niska. Lampaan potka pitkään haudutettuna punaviinissä taivaallista! Broilerin filee on mielestäni kuivaa, koivessa tai siivissä enemmän makua. Meilläpäin valmistetaan myös veripaltusta rössipottua.
En käytä fileitä juuri koskaan, vain pihviksi.
Meillä käytetään paistia, lapaa, rintaa, poskea, niskaa, picanchaa ja häränhäntiä
Vierailija kirjoitti:
En käytä fileitä juuri koskaan, vain pihviksi.
Meillä käytetään paistia, lapaa, rintaa, poskea, niskaa, picanchaa ja häränhäntiä
ihana lihaisa potka unohtui!
Myydäänkö Vaasassa jossain veripalttua? En ole löytänyt.
Vierailija kirjoitti:
Myydäänkö Vaasassa jossain veripalttua? En ole löytänyt.
Sitä on helppo itsekin tehdä.
Ei, otan vaan fileet ja laitan sen lopun ruhon sarvineen ja nahkoineen biojätteeseen.
En osta koko eläintä kerralla, joten jää myyjän ongelmaksi. Myös hitaammin valmistuvat osat kelpaavat ja samoin sisäelimistä osa.
Vierailija kirjoitti:
Kelpaako sulle myös ne parhaat palat?
Olen niin kultainen ihminen, että tyydyn sisäfileeseen ja jätän teille köyhille ne paremmat osat.
Vierailija kirjoitti:
Syön suomalaista makkaraa, joten siinä ohessa tulee syötyä teurastettu eläin nahkoineen karvoineen kaikkineen.
Suomalaiseen makkaraan saa ymmärtääkseni laittaa melkein kaikki teurajätteet, joten olen ympäristötietoinen ja syön makkaran muodossa kaiken sen mitä ei voi ihmisravinnoksi kuluttajille myydä.
Syön myös Norjalaisia kalanperkuujätteitä, kalapuikoiksi niitä taidetaan kaupassa kutsua.
Miksi suomalainen ja Norjalainen?
Tiedän, että kansalaisuudet ovat suomalaisille vaikeita.
Paistit käyvät myös. Koira on suuriruokainen ja sille menee kaikki.
Vegaanina pyrin minimoimaan lihansyönnin ja käytän tämän vuoksi lähinnä fileet ja paahtopaistin, naudasta siis.
Kelpaa kaikki.