Ystävät kylään, mitä ruokaa tarjolle?
Ystäväpariskunta on tulossa kylään ensi viikonloppuna, ja mietin pääni puhki, mitä hyvää tehtäisiin ruoaksi. Vieraat tulevat siis alkuillasta, eli ruoka tarjotaan jotakuinkin silloin pian. Myös jotain "yöruokaa" tarjotaan. Eli, mitähän laittaisi - antakaapa ideoita!
Ja ei siis mitään sipsiä ja kaljaa, vaan ihan kunnon ruokaa. Sellaista, mihin voi nähdä vaivaakin, mutta ei tarvitse koko päivää keittiössä seistä. Mielellään alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri. Kaikki pidämme hyvästä ruoasta ja ruoanlaitosta, nyt vaan tuntuu että kaikki ideat on jo käytetty...
Kommentit (17)
Karjalanpaisti on yksi vaihtoehto. Alkuruuaksi kantarellikeitto, jälkkäriksi marjoja kermavaahdolla.
Ei voi olla kaikki ideat käytetty.
Tarjoa ajankohtaista lähiruokaa. Jos sienestät, alkuroaksi herkkutattijulienne, jos kalastat, kalakeitto. Pääruoaksi sitä mitä teillä päin pidetään paikallisena herkkuna, jos olet Lemiltä, niin särää jne. Jälkiruoaksi lettuja yhteisesti paistaen pihalla, jos tarkenee.
Grillattua maksaa, uusia perunoita. Joku juureslisuke. Puolukkamelba.
Vierailija kirjoitti:
Ei voi olla kaikki ideat käytetty.
Tarjoa ajankohtaista lähiruokaa. Jos sienestät, alkuroaksi herkkutattijulienne, jos kalastat, kalakeitto. Pääruoaksi sitä mitä teillä päin pidetään paikallisena herkkuna, jos olet Lemiltä, niin särää jne. Jälkiruoaksi lettuja yhteisesti paistaen pihalla, jos tarkenee.[/quote
Ihan samasta maakunnasta ollaan, joten ei ole tarvetta mitään "paikallisia" herkkuja laitella - ovat siis tuttuja heillekin.
Ja UUSIA ideoitahan tässä kaivataankin. Ja toiselle kommentoijalle, netistä on katseltu, mutta aattelinpa kysellä täältäkin, jos niitä idiksiä tulisi. Täällä on kuitenkin paljon ruokakeskusteluja muulloinkin.AP
Siis todellakin, hyvät maksapihvit, sipulin ja kermakastikkeen kera + pekoniperunamuussi olisi mulle ainakin hitti! Kylkeen puolukoita... nam!
Jälkkäriksi joku ihana valkosuklaakakku vadelmilla...
Alkuruokaan ei nyt meinaa irtoo mitään ideoita. joku keitto? Tai pieni tapas-lautanen?
Ei maksaa jos ei ehdottomasti tiedä, että vieraat pitävät siitä.
On joko tai -aines.
Vierailija kirjoitti:
Ei maksaa jos ei ehdottomasti tiedä, että vieraat pitävät siitä.
On joko tai -aines.
Et sitten vaivaudu itse ehdottamaan mitään?
Yöruoaksi juustoja yms tai sit tortilloja
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei maksaa jos ei ehdottomasti tiedä, että vieraat pitävät siitä.
On joko tai -aines.
Et sitten vaivaudu itse ehdottamaan mitään?
En. Kommenttini saattoi jopa pelastaa aloittajan illan.
Mä ehdottaisin temaki susheja, kts esim https://www.google.fi/search?q=temaki+sushi&rlz=1C9BKJA_enFI590FI590&oq…:
Nää,on hyviä ja sopii tosi hyvin illanistujaisiin. Mukaan lämmintä sakea ja vihreää teetä. Alkuun voisinmyös tarjoilla misokeittoa.
Punajuurisosekeittoa vuohenjuustovaahdolla ja kotitekoisella leivällä
Paistettua kalaa (kuha. siika), puikulaperunoita ja sienikastkiketta tai sienirisottoa
Puolukkabrita tai lakkabrulee
Helpolla menisin. Tykkään kyllä tehdä ruokaa, mutta usein valitsen nopeaa ja helppoa. Vähän saa näperrellä, mutta ei mitään ihmetaitoja tarvita.
Alkuruoaksi avocadopuolikkaat + katkarapuja + tilliä ja majoneesia. Ehkä pieniä paahtoleipäkolmioita paistaisin lisäksi öljyssä jossa vähän valkosipulia.
Tai kolme pientä erilaista leipää : 1, Muikunmäti/sipuli/smetana 2. Piparjuurilevite/paahtopaistia 3. Graavilohi/tilli. Pieniä pyöreitä tai kolmioita leikkaisin erilaisista leivistä.
Pääruoaksi rosmariinilohkoperunat tai timjamijuurekset uunissa ja paistetut kanafileet joko hyvässä kastikkeessa ( voi tehdä valmiiksi) tai omatekoisen tsatsikin kanssa + salaatti
Jälkkäriksi läpinäkyviin laseihin kerroksittain marenkimurua, jäätelöä, tuoreita tai pakastettua vadelmia ja kermavaahtoa.
Pataruokaa näin syksyllä! Se kannattaa tehdä edellisenä päivänä että maut muhii. Stroganofgia, stifadoa, gulassia yms yms.
Alkuun tekisin kirkkaan valkosipulikeiton ja jälkkäriksi jotain marjaista tai hedelmäistä. Jäädykettä tai crumblea
Meillä käy usein kavereita syömässä.joten menuja mietitään jatkuvasti:) Seuraavalla kerralla teen miekkakalaa, salsaa ja kookosrisottoa
Alkuun toast skågen-tyyliset leivät. Itse laitan ohuita ruispaloja ja siihen täytteeseen kylmäsavulohta, tilliä ja punasipulia pieneksi pilkottuna jotka sekoitan smetanaan ja leivän päälle kököt. Lohen voi vaihtaa katkarapuihin tai savuporoon/broileriin. Teen mössöä aina niin paljon että riittää yöpaloihin. Esim tortillojen sisään salaatin kera ja tortilla puoliksi ja jääkaappiin. Nachoja cuacamolella tai vuokaversio joka helppo lämmittää noiden wrappien kanssa.
Pääruoaksi joku lihapata. Burgundi, luostarin lammaspataa, igorin kanaa savipadassa ym.
Tee/osta hyvää rapeakuorista maalaisleipää padan kanssa niin muuta tarvitse.
Jälkkäriksi käy irish coffeet tai fazerina kahvi ja konvehteja.
Sieniä koskee sama kuin maksaakin, eivät maistu kaikille eivätkä edes välttämättä sovi kaikille.
Jotain hyvää pataruokaa ehdottaisin minäkin, siis hyvää mureaa lihaa ja kauden juureksi pataan ja mausteita perään. Muista myös, että kaikki eivät pidä korianterin saippuanmausta. Lisukkeeksi tuoresalaatti. Jälkiruuaksi omenapiiras vaniljakastikkeen kera. Yöpalaksi leipälajitelma ja erilaisia päällysteitä, juomaksi teetä.
Katso netistä!