Jotkut väittää, että lisäaineet on luonnosta peräisin
joten kertokaahan väittäjät, miten ne "luonnosta peräisin" olevat lisäaineet lisätään elintarvikkeisiin? Tai miten ne saadaan kerättyä, että ne saadaan käyttöön?
Kommentit (4)
Kyllähän elohopea ja lyijykin on luonnosta peräisin, ei ne silti ruokalautaselle ole soveltuvia... Toki monet lisäaineet ovat ihan turvallisia, kuten vaikkapa askorbiinihappo = c-vitamiini.
Luonnosta eristetään ainetta, joka esim. Lisää tuotteen säilyvyyttä. Koska tuotteeseen lisätty luonnosta otettu aine ei ole ollut ko. Tuotteessa alunperin, vaan se on lisätty siihen säilymisen takaamiseksi, on kyseessä lisäaine.
Öö, ai niinkuin vaikka suola? Minkähänlaisista lisäaineista sä nyt puhut? Luonnosta on eristetty vaikka minkälaisia aineita (maaperästä, vedestä, kasveista, bakteereista jne). Nykyään osataan valmistaa synteettisesti vaikka mitä alunperin luonnollista tai vaikka tuottaa proteiineja geenimuunnelluilla bakteereilla tai hiivoilla.
Koko tämä planeetta on luontoa. Lisäaineet on valmistettu planeetalta löytyvistä luonnontuotteista. Kemia ei luo mitään tyhjästä eikä tilaa ulkoavaruuden nettikaupasta.