Voisiko joku kahvivelho (espresson ystävä) selittää?
Eli on olemassa 200¿:n espressokeittimiä, jotka keittävät 1-2 kupillista. Sitten on " espressokeittimiä" , jotka ovat kaksiosaisia kannunnäköisiä kaatimia, joista saa kuusi (?) kupillista, ja joita ei edes kytketä verkkovirtaan ja jotka maksavat alle kympin. Eli mistä oikein on kyse?
Kommentit (10)
Itse ostin mutteripannun, mutta se hajosi (kahva suli) ja sen jälkeen olen tullut toimeen ilman.
ei pidä keittää kahvia liian suurella lämmöllä niin ei kahva sula kìja makukin on parempi.
ei ainakaan täällä (Italiassa) juuri kenelläkään ole semmoisia painevirityksiä, ovat hankalia ja kalliita. jos haluaa oikein hyvää kahvia, mennään baariin jossa on ammattimaiset painevälineet.
Kiehuva vesi menee paineella kahvin purujen läpi ja irroittaa aromit. (Huom. vehje on rasittava putsattava inakin mun mielestä)
saa koskaan pestä astinapesuaineella eikä koneessa! kerran pari vuodessa keitätte " kahvit" etikalla, sillä se puhdistuu. muutoin vain vesihuuhtelu. näin siis Italiassa.
ei kutoselle.
Ranskassakin kaikki käyttää sitä.
jokainen italialainen mamma tekee kotonaan mutteripannussa? :) Meillä on mutteripannu, toimii ihan ok, mutta kyllä mä silti haluaisin joskus oikein kunnon koneen, kun noilla mutteripannuilla on ikävä tapa pissiä levylle.
Sinulle jolla mutteripannu pissii levylle, taidat laittaa liikaa vettä. Sitä alaosaa ei saa laittaa täyteen vettä, ainoastaan siihen venttiilireikään saakka.
espressoa, koska paine ei nouse tarpeeksi suureksi. Sähkökoneella nousee, joten tulos on " aidompi" ja maukkaampi.