Onko teistä omituista että syö aina yksin koko satsin valmistamaansa ruokaa saman päivän aikana?
Asun yksin ja olen hoikka, mutta aina kun teen jonkun vuokaruoan, esim. lasagnen, makaronilaatikon, kiusauksen tai kaalilaatikon, syön sen saman päivän aikana yksin kokonaan, vaikka ruoassa olisi 4-6 annosta. Enkä edes tunne olevani ähkyssä. Haen pitkin päivää ja iltaa lisää ja lopulta koko ruoka on syöty, vaikka siitä olisi raaka-aineiden määrien mukaan pitänyt riittää 2-3 päiväksi pääaterioille.
Miten te muut yksin asuvat teette?
Kommentit (13)
Tuohan vaan tarkoittaa, että olet ahne ja sinulla ei ole säännöllisiä ruoka-aikoja. Miksi se olisi erityisen outoa?
Teen yleensä sellasen satsin ruokaa päivässä että se riittää 2 ateriaan, jotka syön sitten itse lounaana ja iltaruokana. En halua tehdä isompaa määrää koska minusta on tylsä syödä monena päivänä samaa ruokaa, eikä päällekkäisiäkään ateroita viitsi tehdä. Työskentelen kotona joten syönkin yleensä.
Itse valmistan kerralla vain sen määrän mitä yhdellä(, maksimissaan kahdella) aterialla syön – en koskaan valmista isompia satseja.
Jos et syö välipaloja tai muuta ruokaa sinä päivänä, niin tuo on ihan ok.
No on tuo aika outoa siinä mielessä, että miten sinä pysyt hoikkana mättämällä noin runsaasti ruokaa? Ja vielä aika raskasta ruokaa kuten lasagneja.
Kannattaisi ehkä pakastaa saman tien nuo annoksina, niin ei tule mässättyä liikaa.
Kai syöt sentään lounaan? Eli jos panttaat syömistä iltaan, tulee syötyä liikaa ja yli tarpeen.
Sama täällä jos teen ns. liian hyvää ruokaa. Koskee lähinnä pitsaa ja lasagnea. Jos teen jättisatsin riittää kyllä kahdeksi päiväksi.
Yritänkin nyt tehdä lähinnä tavallisia, terveellisiä ruokia ja aina raastesalaattia lautaselle vähintään kolmannes. Ei suuremmin himota käydä hakemassa lisää toisin kuin merellistä lasagnea:).
Vierailija kirjoitti:
Jos et syö välipaloja tai muuta ruokaa sinä päivänä, niin tuo on ihan ok.
Rahanmenon kannalta ei ole välttämättä OK.
Vierailija kirjoitti:
Jos et syö välipaloja tai muuta ruokaa sinä päivänä, niin tuo on ihan ok.
Hmmm, en kyllä syö välipaloja niinä päivänä.... Teen erittäin hyvää ruokaa. Haluan syödä sitä vielä myöhemmin samana päivänä ja mielellään ennen nukkumaan menoa vielä loput. Ehkä tämä on omituista.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos et syö välipaloja tai muuta ruokaa sinä päivänä, niin tuo on ihan ok.
Rahanmenon kannalta ei ole välttämättä OK.
Miten ne välipalat olisivat jotenkin halvempia kuin itsetehty vuokaruoka? Aloittajan mainitsemat ruokaesimerkit eivät ole mitään ylettömän tyyriitä. Se mitä ihmiset usein pupeltavat välipaloina saattaa tulla kalliimmaksi.
Koska aloittaja sanoo olevansa hoikka, ilmeisesti ruoasta tuleva energia on hänelle tarpeen. Hampaita vähän mietin, jos syödä pupeltaa usein ja vähän kerrallaan.
Minkä kokoinen vuoka? Lasagneen 400g jauhelihaa, litra maitoa ja paljon juustoa. Vajaa paketti lasagnelevyjä.
Meillä tästä neljä henkeä syö kaksi kertaa ja jää vielä yli pari annosta. Annokset on suurimmat kun ruoka on tuoretta
Ei oikein tykätä lämmitetustä ruuasta. Pakastetusta ei ollenkaan
Vierailija kirjoitti:
Sama täällä jos teen ns. liian hyvää ruokaa. Koskee lähinnä pitsaa ja lasagnea. Jos teen jättisatsin riittää kyllä kahdeksi päiväksi.
Yritänkin nyt tehdä lähinnä tavallisia, terveellisiä ruokia ja aina raastesalaattia lautaselle vähintään kolmannes. Ei suuremmin himota käydä hakemassa lisää toisin kuin merellistä lasagnea:).
Mulla on sama ongelma. Ja jos tekee lasagnea tai muuta pata- tai laatikkoruokaa, siitä ei tule yhtä maukasta ja mehukasta kuin koko vuoallisesta. En pidä pakastetun ruoan mausta. Kutsun yleensä naapurin tai kavereita syömään kanssani, niin ei tule syötyä liikaa.
Pakastan annoksina.