Onko haitaksi jos syö maitohappobakteereja ja myös samalla activia jugurtteja
Kommentit (15)
Activiassa oleva sokeri kumoaa kyllä tehokkaasti kaikki mahdolliset terveysvaikutukset. Syö mieluummin maustamatonta turkkilaista jogurttia kuin jotain hiton yksittäispakattua activiaa. Masu, luonto ja kukkaro kiittävät.
Syö hapankaalia, siinä on hyviä bakteereita vatsalle.
Syön maitohappobakteerikapseleita ja juon päivittäin lasin tai pari rasvatonta gefilus-piimää. En ole huomannut mitään haittavaikutuksia.
Activia on ihan turha, enemmän saat mh.bakteereja kapseleista. Mutta siis ei niissä mitään ylärajaa ole eikä tarvi kontrolloida saantia. Plus että jokseenkin kyseenalaista kysyä tällaista tuntemattomilta nettipalstalla. Ei täällä mitään ravitsemusterapeutteja eikä lääkäreitä ole tai no varmasti onkin, mutta mistä sinä sen tietäisit mikä neuvo on huono ja mikä pätevä.
Pissaat kallista pissaa, ei siinä muuta.
Vierailija kirjoitti:
Activia on ihan turha, enemmän saat mh.bakteereja kapseleista. Mutta siis ei niissä mitään ylärajaa ole eikä tarvi kontrolloida saantia. Plus että jokseenkin kyseenalaista kysyä tällaista tuntemattomilta nettipalstalla. Ei täällä mitään ravitsemusterapeutteja eikä lääkäreitä ole tai no varmasti onkin, mutta mistä sinä sen tietäisit mikä neuvo on huono ja mikä pätevä.
Maitohappobakteereja saa parhaiten hapanmaitotuotteista. Ja jo mainittu hapankaali on tosi hyvää suolistolle. Ei tarvita mitään kapseleita.
Hapankaalista ja piimästä en tiedä, niissä voikin olla... Mutta mitä bakteereja pastöroidussa rasvattomassa jugurtissa muka on?? Onko tämä turkkilainen jugurtti jotenkin erityislaatuisesti valmistettu, bakteereita vaalien?
Pillereissä on noin 5-10 miljoonaa elinkykyistä bakteeria (CFU, kolonisoituvaa yksikköä). Määrä on todella pieni verrattuna moneen muuhun, kuten hapankaaliin, pimpin nuolemiseen, jogurttiin jne. Tärkeää on muistaa se, että probiootti vaatii jotain syötäväksikin, usein oligosakkarideja ja kasvualustaa, yleensä fermentoitumattomia kuituja.
Vierailija kirjoitti:
Hapankaalista ja piimästä en tiedä, niissä voikin olla... Mutta mitä bakteereja pastöroidussa rasvattomassa jugurtissa muka on?? Onko tämä turkkilainen jugurtti jotenkin erityislaatuisesti valmistettu, bakteereita vaalien?
Jogurtit tehdään omilla bakteerikannnoillaan. Kefiiri tehdään sienellä. Voit ottaa "ympin" vanhasta jogurtista, laittaa sen maitoon ja pitää lämpimässä astiassa yön yli ja saat uuden satsin jogurttia.
Ohis.
Hyvän jogurtin saa aikaiseksi myös siten, että ottaa litran maitoa (ei laktoositonta) ja sekoittaa siihen yhden montaa eri probioottia sisältävän kapselin sisukset. Vuorokaudessa tulee todella pehmeän makuista jogurttia. Bakteerit tarvitsevat kasvaakseen maidon sokereita, eli laktoosia, tai Hylassa glukoosia ja jos sitä ei ole, pitää laittaa erikseen esimerkiksi hunajaa ruokalusikallinen bakteereiden ravinnoksi.
Vierailija kirjoitti:
Hapankaalista ja piimästä en tiedä, niissä voikin olla... Mutta mitä bakteereja pastöroidussa rasvattomassa jugurtissa muka on?? Onko tämä turkkilainen jugurtti jotenkin erityislaatuisesti valmistettu, bakteereita vaalien?
Ei mitään eroa, jengi on vaan tottunut näihin turkkilaisiin rasvapommijogurtteihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hapankaalista ja piimästä en tiedä, niissä voikin olla... Mutta mitä bakteereja pastöroidussa rasvattomassa jugurtissa muka on?? Onko tämä turkkilainen jugurtti jotenkin erityislaatuisesti valmistettu, bakteereita vaalien?
Jogurtit tehdään omilla bakteerikannnoillaan. Kefiiri tehdään sienellä. Voit ottaa "ympin" vanhasta jogurtista, laittaa sen maitoon ja pitää lämpimässä astiassa yön yli ja saat uuden satsin jogurttia.
Ohis.
Tuo ymppi on kaikille tosi tuttu. ;)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hapankaalista ja piimästä en tiedä, niissä voikin olla... Mutta mitä bakteereja pastöroidussa rasvattomassa jugurtissa muka on?? Onko tämä turkkilainen jugurtti jotenkin erityislaatuisesti valmistettu, bakteereita vaalien?
Jogurtit tehdään omilla bakteerikannnoillaan. Kefiiri tehdään sienellä. Voit ottaa "ympin" vanhasta jogurtista, laittaa sen maitoon ja pitää lämpimässä astiassa yön yli ja saat uuden satsin jogurttia.
Ohis.
Tuo ymppi on kaikille tosi tuttu. ;)
Varmaan jos harrastaa kasveja, akvaarioita tms.
"Ymppäys, mikrobiologiassa halutun bakteeri- tai sieniviljelmän lisääminen elintarvikkeisiin tai muihin mikrobiologisiin sovelluksiin, esimerkiksi tiettyjen maitohappobakteereiden käyttämistä jogurtin valmistukseen."
Noi molemmat on aivan turhia. Syö oikeita hapanmaitotuotteita: piimää, viiliä, aitoa jogurttia.