Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ihmettä teen väärin? Miks mun perunat hajoaa ihan aina kun niitä yritän keittää?

Vierailija
02.05.2006 |

Menee hermot jo tän asian kanssa. Joka kerta sama juttu, kun kurkkaan jossain viaheessa kannen alle, mulla on siellä kattilallinen muusia!! Mistä he***tistä se johtuu? Oon koittanu keittää pienelläkin teholla mut ei. Ja vihoviimeinen juttu on se, jos jätän ne raaoiksi ja nostan kattilan pois levyltä, mut jätän ne " hautumaan" siihen keitinveteensä kypsiksi -takuu varmaan perunamössöä.. Meillä ei kohta syödä enää ikinä perunaa. Auttakaa!!

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkkaa kaupasta kiinteepiä pottuja.

Vierailija
2/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punainen on jauhoinen eli helposti survoutuva

ja vihreä on kiinteä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinteämmistä tulee keitinperunoita. niistä kun yrität tehdä muusia niin yhtä vaikeaa on, siitä tulee limaista ja kokkareista.

Vierailija
4/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ei ole kyllä mitään sekuntipeliä, niin että mahtaako olla niin, että olet hieman " suurpiirteinen" noiden kokkaustouhujesi kanssa.

Vierailija
5/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

sivusta kommentoin, sama vika tällä kokilla..

Vierailija
6/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

siksi keitetään perunoita oikeestaan vaan kesällä...



ja niinkun ap sanoi tuokla ylhäällä jo,

minäkin osaan kyllä tuon perunapussin väri-jutun,

eli osaan ostaa sitä kiinteää yleisperunaa,muusin teen jauhoisista!



silti aina perunani hajoavat!!!

ja joku sanoi että keitettäessä liian kauan niin käy,

mutta kun otan ajoissa pois, ovat raakoja!

ja mä inhoon raakaa perunaa, yöks...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä suurpiirteinen olen, mutta en ihan niin huitahapelikaan. Välillä koitan veitsellä/haarukalla varovasti ovatko kypsiä, ja monesti on käynyt niin että ennenkuin ovat edes oikeasti kypsiä, vaan vielä puoliraakoja, niin osa on jo muussaantunut. Ja kyllä, laitan sinne suunnilleen samankokoisia perunoita kiehumaan.



Kävin vielä tarkistamassa, niin keltainen perunapussi on. Kylmään veteen laitan ne, ja sitten kun vesi kiehuu, laitan levyn pienemmälle. Usein keitän ihan 1-2 (nappulassa asteikko 12) ja silti ne perkeleet hajoaa.. suolaa en kyllä käytä, voiko sillä olla niin suuri vaikutus asiaan?

Vierailija
8/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiehuuko kovaa vai pulputteleeko hieman???





t. uusavuton perunan keittäjä, muu ruoka onnistuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilepas keittää potut joskus ilman kantta.

Vierailija
10/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

suolassako vika???



t. 11

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun haarukalla painaa niin hajoaa helposti. Laita kiehumaan kylmään veteen, lisää karkeaa suolaa. Keitä ensin niin että kiehuu täysillä. Pienennä sitte kakkoselle, ei hajoa kun keittää vähän hiljasemmlla. kestää vaan ehkä 5 min kauemmin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä viisi