Mitä ihmettä teen väärin? Miks mun perunat hajoaa ihan aina kun niitä yritän keittää?
Menee hermot jo tän asian kanssa. Joka kerta sama juttu, kun kurkkaan jossain viaheessa kannen alle, mulla on siellä kattilallinen muusia!! Mistä he***tistä se johtuu? Oon koittanu keittää pienelläkin teholla mut ei. Ja vihoviimeinen juttu on se, jos jätän ne raaoiksi ja nostan kattilan pois levyltä, mut jätän ne " hautumaan" siihen keitinveteensä kypsiksi -takuu varmaan perunamössöä.. Meillä ei kohta syödä enää ikinä perunaa. Auttakaa!!
Kommentit (11)
Punainen on jauhoinen eli helposti survoutuva
ja vihreä on kiinteä.
Kiinteämmistä tulee keitinperunoita. niistä kun yrität tehdä muusia niin yhtä vaikeaa on, siitä tulee limaista ja kokkareista.
Se ei ole kyllä mitään sekuntipeliä, niin että mahtaako olla niin, että olet hieman " suurpiirteinen" noiden kokkaustouhujesi kanssa.
sivusta kommentoin, sama vika tällä kokilla..
siksi keitetään perunoita oikeestaan vaan kesällä...
ja niinkun ap sanoi tuokla ylhäällä jo,
minäkin osaan kyllä tuon perunapussin väri-jutun,
eli osaan ostaa sitä kiinteää yleisperunaa,muusin teen jauhoisista!
silti aina perunani hajoavat!!!
ja joku sanoi että keitettäessä liian kauan niin käy,
mutta kun otan ajoissa pois, ovat raakoja!
ja mä inhoon raakaa perunaa, yöks...
Kyllä mä suurpiirteinen olen, mutta en ihan niin huitahapelikaan. Välillä koitan veitsellä/haarukalla varovasti ovatko kypsiä, ja monesti on käynyt niin että ennenkuin ovat edes oikeasti kypsiä, vaan vielä puoliraakoja, niin osa on jo muussaantunut. Ja kyllä, laitan sinne suunnilleen samankokoisia perunoita kiehumaan.
Kävin vielä tarkistamassa, niin keltainen perunapussi on. Kylmään veteen laitan ne, ja sitten kun vesi kiehuu, laitan levyn pienemmälle. Usein keitän ihan 1-2 (nappulassa asteikko 12) ja silti ne perkeleet hajoaa.. suolaa en kyllä käytä, voiko sillä olla niin suuri vaikutus asiaan?
kiehuuko kovaa vai pulputteleeko hieman???
t. uusavuton perunan keittäjä, muu ruoka onnistuu...
Kokeilepas keittää potut joskus ilman kantta.
kun haarukalla painaa niin hajoaa helposti. Laita kiehumaan kylmään veteen, lisää karkeaa suolaa. Keitä ensin niin että kiehuu täysillä. Pienennä sitte kakkoselle, ei hajoa kun keittää vähän hiljasemmlla. kestää vaan ehkä 5 min kauemmin.
Valkkaa kaupasta kiinteepiä pottuja.