Meneekö kasvisruoan terveellisyys pilalle jos sen kuorruttaa kermalla?
Jos tekee kasvisruokaa ja päälle laittaa jonku sulatejuusto kermaseoksen tms niin onko se kasvisruoka enään edes terveellistä? Eli meneekö tavallaan kasvisten hyöty hukkaan siinä?
Kommentit (16)
Kalorit kasvaa ja mukaan tulee ehkä epäterveelliseksi luokiteltavia aineita, mutta kyllä kasviksissa edelleen on ne kuidut ja vitamiinit mitä olisi ollut ilman sulatejuustokermoja.
Ei kannata ajatella ruokien terveellisyyttä yksittäin, vaan ruokavaliota kokonaisesti. Sillä ei ole mitään väliä, jos jonkun ruoan kuorruttaa kermalla tai paistaessa käyttää voita kerran kuussa. Jos syöt kerran viikossa kasvisruokaa kermalla, ketä kiinnostaa? Mutta jos se on päivittäistä, rasvan määrä voi tulla liialliseksi.
Ei kai se terveellisyys siitä kärsi. Kasvisruokaa se ei tosin enää sen jälkeen ole, jos siihen kermaa laittaa...
Punainen liha lisää suolistosyövän riskiä ja lihan rasvat ovat epäterveellisiä, joten ne juustolla kuorrutetut kasvikset on terveellisempi vaihtoehto.
Kasvikset pitääkin syödä rasvan kanssa. Kerma on oivallinen ja terveellinen rasvanlähde.
Laita kermaa joka on tehty kaurasta, soijasta tai kookoksesta
Vierailija kirjoitti:
Punainen liha lisää suolistosyövän riskiä ja lihan rasvat ovat epäterveellisiä, joten ne juustolla kuorrutetut kasvikset on terveellisempi vaihtoehto.
Älä tällaista sontaa levitä. Punaisen lihan syöpäriskiä ei ole todettu. Lihan rasvat ovat ihmiselle sitä hyvää rasvaa. Jotain rajaa tähän väärän tiedon levittelyyn.
Vierailija kirjoitti:
Laita kermaa joka on tehty kaurasta, soijasta tai kookoksesta
Kaurasta, soijasta tai kookoksesta ei saa kermaa.
Miten kerma kuorruttuu? Juusto kyllä kuorruttuu.
Vierailija kirjoitti:
Ei kai se terveellisyys siitä kärsi. Kasvisruokaa se ei tosin enää sen jälkeen ole, jos siihen kermaa laittaa...
Kyllä se kasvisruokaa on kermankin kanssa. Kerma ei ole lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata ajatella ruokien terveellisyyttä yksittäin, vaan ruokavaliota kokonaisesti. Sillä ei ole mitään väliä, jos jonkun ruoan kuorruttaa kermalla tai paistaessa käyttää voita kerran kuussa. Jos syöt kerran viikossa kasvisruokaa kermalla, ketä kiinnostaa? Mutta jos se on päivittäistä, rasvan määrä voi tulla liialliseksi.
Höpöhöpö, voita ja kermaa kannattaa käyttää joka päivä. Sokerit voi jättää syömättä.
Rasvaa on muuten tosi hankala syödä liikaa. Sokeri sitä vastoin koukuttaa syömään liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata ajatella ruokien terveellisyyttä yksittäin, vaan ruokavaliota kokonaisesti. Sillä ei ole mitään väliä, jos jonkun ruoan kuorruttaa kermalla tai paistaessa käyttää voita kerran kuussa. Jos syöt kerran viikossa kasvisruokaa kermalla, ketä kiinnostaa? Mutta jos se on päivittäistä, rasvan määrä voi tulla liialliseksi.
Höpöhöpö, voita ja kermaa kannattaa käyttää joka päivä. Sokerit voi jättää syömättä.
Rasvaa on muuten tosi hankala syödä liikaa. Sokeri sitä vastoin koukuttaa syömään liikaa.
Tämä on totta. Yritän taas vaihteeksi irrottautua "leipäkoukusta"... Hyvää mutta epäterveellistä. Vaikutus omaan vointiin näkyy parissa päivässä, kun leivän yms hötöt jättää pois ja lisää vaikka kasviksia ja kananmunia. Mieliala kohoaa ja energisyys kasvaa.
Ei nälkä lähde pelkästään kasviksilla. Kyllä kerma ja juusto on ihan paikallaan, jos ruoassa ei ole muuta proteiinia. Mä en ymmärrä miten ruoka muka edistäisi terveyttä, jos se olisi mahdollisimman niukkaa ja puisevaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kai se terveellisyys siitä kärsi. Kasvisruokaa se ei tosin enää sen jälkeen ole, jos siihen kermaa laittaa...
Kyllä se kasvisruokaa on kermankin kanssa. Kerma ei ole lihaa.
No ei se kerma kyllä kasvikaan ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata ajatella ruokien terveellisyyttä yksittäin, vaan ruokavaliota kokonaisesti. Sillä ei ole mitään väliä, jos jonkun ruoan kuorruttaa kermalla tai paistaessa käyttää voita kerran kuussa. Jos syöt kerran viikossa kasvisruokaa kermalla, ketä kiinnostaa? Mutta jos se on päivittäistä, rasvan määrä voi tulla liialliseksi.
Höpöhöpö, voita ja kermaa kannattaa käyttää joka päivä. Sokerit voi jättää syömättä.
Rasvaa on muuten tosi hankala syödä liikaa. Sokeri sitä vastoin koukuttaa syömään liikaa.
Tämä on totta. Yritän taas vaihteeksi irrottautua "leipäkoukusta"... Hyvää mutta epäterveellistä. Vaikutus omaan vointiin näkyy parissa päivässä, kun leivän yms hötöt jättää pois ja lisää vaikka kasviksia ja kananmunia. Mieliala kohoaa ja energisyys kasvaa.
Nyt helteiden aikana mun pääasiallinen ravinto on ollut munavoita, tomaattia, hölskykurkkuja ja piimää. Hyvin olen voinut ja jaksanut, eikä nälkä ole vaivannut.
Kerman rasva on tosi terveellistä jos ja kun sitä on ruokavaliossa niukasti. Elimistö tarvitsee rasvoja. Epäterveellisyys tulee liiallisesta eläinrasvan käytöstä.