Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lidlin espanjalainen tomaattikastike - prosessoinnin huippu!

Vierailija
04.08.2018 |

Ensin jossakin (sanota missä maassa, mutta luonnollisesti siellä missä halvinta tehdään) on kasvatettu tomaatteja ja sen jälkeen tehty niistä tomaatimassaa, josta on keittämällä haihdutettu vettä. Jossakin muualla puolestaan on kasvatettu halvat sipulit, joista on poistettu vettä. Tämän jälkeen tuohon tomaattimassaan Espanjassa lisätty vettä, sokeria ja glukoosi-fruktoosisiirappia, halvinta auringonkukkaöljyä ja ne halvat sipulit, joihin on nyt lisätty vettä, muunnettua maissitärkkelystä, ja koska maku on lopulta on liian makea, sitruunahappoa, suolaa ja epämääräisiä mausteita. Sitä on keitetty tuntikaupalla, jonka jälkeen se on pakattu lasipurkkeihin, joita on jälleen pidetty korkeassa lämpötilassa muutamia tunteja.

Hyvä Lidl! Arjen luksusta :)))

HYIHELVETTI.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tätä meille syötetään terveellisenä kasvisruokana. Maailma pelastuuvittu.

Vierailija
2/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi siihen vettä lisätään?

Veden lisääminen pitäisi kieltää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaikki ne valmiit tomaattikastikkeet on samaa sontaa, ei Lidl niitä missään omassa tehtaassa tee

Vierailija
4/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen itse tomaattiakstikkeeni ja sitä pitää keittää monta tuntia että saa sitä kiinteämmäksi. Usein en yksinkertaisesti jaksa vaan on sitten lievempää.

Vierailija
5/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

kaikki ne valmiit tomaattikastikkeet on samaa sontaa, ei Lidl niitä missään omassa tehtaassa tee

Miten sinä teet tomaattikastikkeesi?

Vierailija
6/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä tuossa oli sitä sontaa? Kaikki ainekset ovat luonnollisia, sitrushedelmissä esiintyvä sitruunahappokin (E330), joka on mukana kylläkin säilöntäaineena, ei maun vuoksi.

Ap, oikeasti, kuulostat trollilta. Ei kukaan oikeasti voi olla noin tyhmä. Jos kotona tekee tomaattisoosin, siihen tulee jotakuinkin täsmälleen samat aineet. Ok, sitruunahappoa ei kotona tarvita, mutta muuten.

Aika tarkkana luulet sitä paitsi tietäväsi sen valmistusmenetelmän. Ihan itsekö omasta päästä keksit vai mistä nappasit?

T. Kemisti ja aktiivinen ruokaharrastaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No älä osta. Osaan tehdä tomaattikastikkeen joten en valita.

Vierailija
8/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tätä meille syötetään terveellisenä kasvisruokana. Maailma pelastuuvittu.

Eiköhän lihateollisuus tuota ihan yhtä prosessoitua p*skaa ja fakta on että se ties missä liemissä muhiva liha ON ympäristölle pahempi, terveydelle tietysti puhdas ruoka on aina parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan samalla tavalla tehdään suomalainen maitojuoma. Ensin kerätään meijeristä maito. Sitten se puretaan osiin. Erotetaan rasva, hydrolysoidaan laktoosi ja vakioidaan proteiinien määrä. Sitten se homogenoidaan, pastöroidaan, UHT- käsitellään tai ESL- käsitellään. Sitten siihen lisätään taas rasvaa tietty määrä ja lisätään myös kivennäisaineet ja mahdolliset vitamiinit.

Siinä sulle aina tasalaatuinen maitojuoma. Ihan varmasti läpeensä prosessoitu.

Vierailija
10/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tä, mikä tossa nyt muka oli "hyi helvetti"?!

Ihan normikastike ja ilman lisäaineita, siis keinotekoisia sellaisia. Hyvää on, arkisin hyvä ja nopea perussoosi. Olen käyttänyt sellaisenaan ja pasta bolognesen pohjana.

Suomalaiset tomaatitko susta muka on sitten hyviä ja ekologisia, kasvihuoneessa kasvaneet? Tai lentotomaatit, jotka kerätään raakana, että ne kestää kuljetuksen Suomeen?

Oikeesti, noi paikan päällä prosessoidut on kerätty kypsänä ja niiden kuljetuskin on ekologisempaa, koska prosessoitu vie vähemmän tilaa rahtina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ole  aikalailla luonnovarojen tuhlausta keitellä tunti tolkulla omia tomaattikastikkeita?

Vierailija
12/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihan samalla tavalla tehdään suomalainen maitojuoma. Ensin kerätään meijeristä maito. Sitten se puretaan osiin. Erotetaan rasva, hydrolysoidaan laktoosi ja vakioidaan proteiinien määrä. Sitten se homogenoidaan, pastöroidaan, UHT- käsitellään tai ESL- käsitellään. Sitten siihen lisätään taas rasvaa tietty määrä ja lisätään myös kivennäisaineet ja mahdolliset vitamiinit.

Siinä sulle aina tasalaatuinen maitojuoma. Ihan varmasti läpeensä prosessoitu.

So? Hyvää on, ja ei aiheuta eheciä tms. toisin kuin käsittelemätön tinkimaito.

Tyhmää vastustaa periaatteen vuoksi kaikkea prosessointia. Prosessointi tarkoittaa yleensä säilyvyyden lisäämistä ja taudinaiheuttajien poistamista. Kumpikaan ei ole asiakkaan kannalta paha asia.

6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liidipsykoosi on vakava asia. Ethän vaan ryhdy terroriin?

Vierailija
14/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen itse tomaattiakstikkeeni ja sitä pitää keittää monta tuntia että saa sitä kiinteämmäksi. Usein en yksinkertaisesti jaksa vaan on sitten lievempää.

No sitten teet sitä kyllä jollain huonolla reseptillä. En ole vuosiin ostellut mitään valmiita tomaattikastikkeita, kun itsetehty on paljon parempaa.

Leikkaan sipulit ja puristan valkosipulin kuumalle pannulle, jossa on oliiviöljyä. Annan kuullottua ja heitän tomaattimurskan joukkoon. Lisään samalla kuivatun basilikan ja oreganon. Annan kiehua noin puoli tuntia. Tomaattikastike on valmista, kun niiden kuplivien kohtien ympärille muodostuu tumma rengas. Italialainen sukulaiseni sanoi, että se on öljyä.

Tämä oli ihan peruskastike. Siinä sipuleiden kanssa voi paistaa jauhelihaa tai mitä siihen haluaakaan lisätä.

Kastike ei ole yhtään vetinen, vaikka olen joskus keitellyt sitä alle puolituntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen itse tomaattiakstikkeeni ja sitä pitää keittää monta tuntia että saa sitä kiinteämmäksi. Usein en yksinkertaisesti jaksa vaan on sitten lievempää.

No sitten teet sitä kyllä jollain huonolla reseptillä. En ole vuosiin ostellut mitään valmiita tomaattikastikkeita, kun itsetehty on paljon parempaa.

Leikkaan sipulit ja puristan valkosipulin kuumalle pannulle, jossa on oliiviöljyä. Annan kuullottua ja heitän tomaattimurskan joukkoon. Lisään samalla kuivatun basilikan ja oreganon. Annan kiehua noin puoli tuntia. Tomaattikastike on valmista, kun niiden kuplivien kohtien ympärille muodostuu tumma rengas. Italialainen sukulaiseni sanoi, että se on öljyä.

Tämä oli ihan peruskastike. Siinä sipuleiden kanssa voi paistaa jauhelihaa tai mitä siihen haluaakaan lisätä.

Kastike ei ole yhtään vetinen, vaikka olen joskus keitellyt sitä alle puolituntia.

Unohdin, että samalla kun heittää mukaan oreganon ja basilikan, kannattaa myös lisätä hyppysellinen sokeria. Se kuulemma jotenkin tasapainottaa tomaatteja.

Vierailija
16/16 |
04.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

apina kirjoitti:

Eikö ole  aikalailla luonnovarojen tuhlausta keitellä tunti tolkulla omia tomaattikastikkeita?

Yhdellä kertaa voi tehdä vaikka 3 kuukaudeksi tomaattikastiketta, pakkaseen loput. Varmasti kuluu vähemmän luonnonvaroja kuin jos ostaisi 3 kuukauden valmiskastikkeet, se mitä niiden tuottamiseen on kulunut varoja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi kahdeksan