En tahdo käyttää ruoanlaittoon kymmeniä aineksia, koska se on kallista ja vaikeaa
Joten meidän perhe syö sitten aina kasviksia + jotain lihaa tai helppoja keittoja. Harmillista.
Kommentit (14)
En oo koskaan tehnyt vaikeita ruokia. Yleensä mun ruuat on helppoja ja edullisia. Elossa ollaan ja hyvin on lapset kasvaneet, vaikkei oo avocadoja, oliiviöljyjä ja hummusta.
Mä syön aika yksinkertaista vegetaristiruokaa, mutta joo, kyllä ainesosia voi olla monta koska käytän paljon mausteita. Itselläni ei ole raha tiukilla, mutta aika on joten mun ruoanlaitossa tärkeintä on että arkiruoat pitää saada puolessa tunnissa syötäväksi.
Se on kyllä ärsyttävää kun googlailee halpoja ruokia ja sitten löytää ruokia johon pitää lisätä satoja eri tuoreita yrttejä ja kaikenlaisia kastikkeita. Äkkiä halvan ruoan hinta sitten nouseekin pilviin.
Paras ruoka on yksinkertaista muutamasta raaka-aineesta valmistettua.
Italialaisessa lihapadan pohjassa on vain 9 ainesosaa - loput voi laittaa itse tai olla laittamatta:
- lihaa (potkaa karitsasta, naudasta tms)
- sellerinvartta 20cm, pari porkkanaa ja iso sipuli
- tomaattimurskaa ja tilkka punaviiniä.
- vettä tai lihalientä.
- mustapippuri ja suola
Tuosta kombinaatiosta voi sitten kehitellä ainakin 10 erilaista ruokaa.
Tonnikalapasta: tonnikalaa, yrttimaustettua tomaattimurskaa jos ei halua ostaa kuivattuja/tuoreita yrttejä, pastaa 3 ainesosaa
Ravioli burro&salvia: valmiita tuoreravioleja, voita, salviaa ja parmesania 4 ainesosaa
Kerran kun tekee niin ohjeet helpottaa. Kuivatut yrtitkin säilyy kauan, tuoreet säilytän pakkasessa jos en tarvitse heti. Mitään ei mene hukkaan
Se on vähän miten sen ottaa. Minusta ruoanlaitto on vähemmän tylsää kun kokeilee uusia reseptejä. Aika nopeasti sitä oppii myös katsomaan ettei tarvikkeissa ole mitään erityisen kallista.
Vierailija kirjoitti:
Se on kyllä ärsyttävää kun googlailee halpoja ruokia ja sitten löytää ruokia johon pitää lisätä satoja eri tuoreita yrttejä ja kaikenlaisia kastikkeita. Äkkiä halvan ruoan hinta sitten nouseekin pilviin.
Höpsö, eihän niitä kaikkia tarvitse laittaa! Jos paprika närästää eikä pidä sipulista ja rosmariinista, ne vaan jätetään pois ja sillä selvä. Tuoreiden yrttien sijasta voi aivan hyvin käyttää kaupan maustehyllyn kuivattuja.
Ei ole olemassa reseptiä, johon satoja yrttejä laitetaan, tuskin edes kymmeniä.
Halvimmat ja yksinkertaisimmat ruuat ovat ne, joita mummo maalla muinoin laittoi. Kalaa ja perunaa, tai perunaa ja ruskeaa kastiketta.
Halpa, mutta hyvä kastike tulee kun viljelee itse basilikaa ikkunalaudalla. Laittaa kuppiin basilikaa, oiiviöljyä suolaa ja valkosipulinkynttä. Siinä on pikapesto valmiina, eikä maksa juuri mitään muuta kuin vähän vaivaa. Ei tule kalliiksi sekoittaa pastan joukkoon.
Pitää vain olla kekseliäisyyttä. Itse piilotan jämät viikon muihin ruokiin. Esim nyt ostin tuorejuuston porkkanakakkuun, josta laitan loput tomaattikeittoon. Asun yksin, joten teen pieniä määriä ruokaa. Pitsa ja pyttipannu ovat hyviä loppuviikon ruokia, joihin saa laitettua mitä vain.
Vierailija kirjoitti:
Pitää vain olla kekseliäisyyttä. Itse piilotan jämät viikon muihin ruokiin. Esim nyt ostin tuorejuuston porkkanakakkuun, josta laitan loput tomaattikeittoon. Asun yksin, joten teen pieniä määriä ruokaa. Pitsa ja pyttipannu ovat hyviä loppuviikon ruokia, joihin saa laitettua mitä vain.
Ei porkkanakakku oikein sovi tomaattikeittoon
Jamie Oliver - Quick&Easy 5 Ingredients
Ei ole varmaan vielä suomennettu mutta helppoja ohjeita.
En nyt ihan ymmärrä aloittajan ajatusmaailmaa tämän jutun kanssa. Mitä enemmän käyttää erilaisia aineksia sitä vähemmän kutakin kuluu. Ainakin jos lopullisen valmiin ruokamäärän haluaa pysyvän samana.
Raaka-aineen kilohinta ratkaisee. Käyttämällä lukuisia aineksia voi käyttää paljon myös edullisia vaihtoehtoja.
Mun ruoka noudattaa seuraavaa kaavaa: kasviksia + papuja/linssejä + pastaa/perunaa/viljaa + mausteita
Esimerkiksi laitan tomaattia, punaista paprikaa, porkkanaa, beluga-linssejä sekä kidneypapuja mausteiden kanssa muhimaan kattilaan. Tätä soossia syön sitten jonkin viljalisäkkeen kanssa.
Mihin ruokiin tarvitaan kymmeniä aineksia? Meidän perhe ei syö sitä lihaakaan. Vielä helpompaa.