Ainoastaan onnettoman huonot kokit käyttävät kermaa ruoanlaitossa
Kerma peittää epäonnistuneen ruoan maun. Siksi se on huonojen kokkien suosiossa.
Kommentit (24)
Eli suunnilleen kaikki ranskalaiset 😄 Ranskalainen kokkaus perustuu kermaan ja punkkuun
Ehkä ap ei tiedä, mitä on kerma. Varmaan luulee kermaksi niitä rasvattomia lisäainelitkuja, joita jotkut kehtaavat kermaksi nimittää.
Vierailija kirjoitti:
Eli suunnilleen kaikki ranskalaiset 😄 Ranskalainen kokkaus perustuu kermaan ja punkkuun
Olet väärässä.
Niin ruoanlaitossahan tarvitaan lähinnä munaa, kuten rock'n rollissa.
Vierailija kirjoitti:
Eli suunnilleen kaikki ranskalaiset 😄 Ranskalainen kokkaus perustuu kermaan ja punkkuun
Ja sen kyllä huomaa. Ruuat maistuu ihan ihmeelliselle ja ovat epämääräisiä mössöjä, koska joku fucking Pierre on saanut päähänsä työntää punkkua joka ikiseen dishiin.
Onko jokainen ruoanlaittaja kokki?
Eipä nykyään ranskalaisissa huippukeittiöissä kermalla lotrata. Voitte nyt unohtaa sen menneen ajan jo kiitos. Suomalaiset toki vielä elävät maidolla, voilla ja leivällä. Juhlapäivinä hkn sinistä.
Vierailija kirjoitti:
Kerma peittää epäonnistuneen ruoan maun. Siksi se on huonojen kokkien suosiossa.
Huomaa että sä et ainakaan ole alan ammattilainen. Kermaa nimittäin ei käytetä peittämään makuja.
Vierailija kirjoitti:
Eli suunnilleen kaikki ranskalaiset 😄 Ranskalainen kokkaus perustuu kermaan ja punkkuun
Pieleen meni. Ranskassa on suuret alueelliset erot kokkaamistapojen suhteen. Pohjoisessa tuhdimpaa, etelässä kevyempää.
Onnistuvat kyllä sitten hiton hyvin! Kerma tekee ruuasta jumalaisen!
Kerma ja voi ovat vain helppoja keinoja tehdä ruuasta maistuvaa.
Hmm... mä taas ajattelen, että kermaa ja voita pitää osata käyttää taiten, jotta ruoka on hyvää. Monet kerma- ja voisössöt maistuvat mun mielestä tunkkaisilta.
Vierailija kirjoitti:
Hmm... mä taas ajattelen, että kermaa ja voita pitää osata käyttää taiten, jotta ruoka on hyvää. Monet kerma- ja voisössöt maistuvat mun mielestä tunkkaisilta.
Tämä on totta. Toisaalta esim. kaloja ei voi paistaa pannulla muussa kuin voissa enkä ole ikinä maistanut kermakastiketta joka maistuisi tunkkaiselta. Korvapuustiin on vaikea laittaa liikaa voita mutta sen puutteen huomaa jokainen.
Aloittajankin kannattaisi ajatella yksittäisiä ruokalajeja, joihinkin sopii, toisiin ei. Itse inhoan joidenkin tapaa laittaa kermavaahtoa rosolliin. Hyi hel.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hmm... mä taas ajattelen, että kermaa ja voita pitää osata käyttää taiten, jotta ruoka on hyvää. Monet kerma- ja voisössöt maistuvat mun mielestä tunkkaisilta.
Tämä on totta. Toisaalta esim. kaloja ei voi paistaa pannulla muussa kuin voissa enkä ole ikinä maistanut kermakastiketta joka maistuisi tunkkaiselta. Korvapuustiin on vaikea laittaa liikaa voita mutta sen puutteen huomaa jokainen.
Aloittajankin kannattaisi ajatella yksittäisiä ruokalajeja, joihinkin sopii, toisiin ei. Itse inhoan joidenkin tapaa laittaa kermavaahtoa rosolliin. Hyi hel.
Kaiken muun allekirjoitan mutten kommenttia rosollista. Et ole maistanut hyvää rosollikermaa, siihen tulee muutakin kuin kermaa. Löysähköön kermavaahtoon lisätään etikkaa, suolaa, sokeria, punajuurilientä, mustapippuria. Sopii taivaallisen hyvin rosollin kanssa.
keittiömestari
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eli suunnilleen kaikki ranskalaiset 😄 Ranskalainen kokkaus perustuu kermaan ja punkkuun
Olet väärässä.
Edellinen ei ole väärässä. Esim. Ranskan yhden kuuluisimman kokin Paul Bocusen yksi kultiksi noussut resepti: makaronigratiini, jossa on kermaa, voita ja juustoa.
Kyllähän kun katsoo ulkomaisia kokkiohjelmia niin ruuan maku perustuu pitkälti tuoreisiin raaka-aineisiin, loraukseen kermaa (loraus= noin puoli litraa), pikkuisen voita (=vähintään 250 g) ja hyppyselliseen suolaa ( puoli kourallista). Toki voi vielä maustaa chilillä, valkosipulilla ja mustapippurilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eli suunnilleen kaikki ranskalaiset 😄 Ranskalainen kokkaus perustuu kermaan ja punkkuun
Ja sen kyllä huomaa. Ruuat maistuu ihan ihmeelliselle ja ovat epämääräisiä mössöjä, koska joku fucking Pierre on saanut päähänsä työntää punkkua joka ikiseen dishiin.
"Dishiin"? Olet selvästi varsinainen gourmet-ruoan asiantuntija 😄
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hmm... mä taas ajattelen, että kermaa ja voita pitää osata käyttää taiten, jotta ruoka on hyvää. Monet kerma- ja voisössöt maistuvat mun mielestä tunkkaisilta.
Tämä on totta. Toisaalta esim. kaloja ei voi paistaa pannulla muussa kuin voissa enkä ole ikinä maistanut kermakastiketta joka maistuisi tunkkaiselta. Korvapuustiin on vaikea laittaa liikaa voita mutta sen puutteen huomaa jokainen.
Aloittajankin kannattaisi ajatella yksittäisiä ruokalajeja, joihinkin sopii, toisiin ei. Itse inhoan joidenkin tapaa laittaa kermavaahtoa rosolliin. Hyi hel.
Itse kyllä paistan kalat tosi kuumassa öljyssä. 90% nahkapuolelta paistamista. Sitten pannu pois levyltä, kalan kääntö ja voita sekaan. Voi maistuu kitkerältä kun se palaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hmm... mä taas ajattelen, että kermaa ja voita pitää osata käyttää taiten, jotta ruoka on hyvää. Monet kerma- ja voisössöt maistuvat mun mielestä tunkkaisilta.
Tämä on totta. Toisaalta esim. kaloja ei voi paistaa pannulla muussa kuin voissa enkä ole ikinä maistanut kermakastiketta joka maistuisi tunkkaiselta. Korvapuustiin on vaikea laittaa liikaa voita mutta sen puutteen huomaa jokainen.
Aloittajankin kannattaisi ajatella yksittäisiä ruokalajeja, joihinkin sopii, toisiin ei. Itse inhoan joidenkin tapaa laittaa kermavaahtoa rosolliin. Hyi hel.Itse kyllä paistan kalat tosi kuumassa öljyssä. 90% nahkapuolelta paistamista. Sitten pannu pois levyltä, kalan kääntö ja voita sekaan. Voi maistuu kitkerältä kun se palaa.
Juuri näin.
-2/5