Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siis ovatko nuo grilli"herkut" joidenkin mielestä oikeasti jotenkin hyviä?

Vierailija
24.06.2018 |

Tuttavan mökillä koko juhannus grilli"herkkujen" äärellä. Emännän pyynnöstä ei omia eväitä. Ruoka siis possua, nautaa, sulatejuustoja, rasvaa. Salaatin virkaa toimitti grillatut tomaatit ja tsatsiki.

Siis kahden päivän jälkeen sellainen olo, että rinnasta ottaa ja tuntuu, että varmaan kohta tulee joku kohtaus. Vatsa ei toimi, olo tuskallinen.

Seurueen mielestä ruoat olivat "taivaallisia". Miten sulatatte tuollaista ruokaa? :0

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä. Söin lohta, jossa oli purjosipuli/tillikermakastike.

Vierailija
2/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on sama ongelma. Voin pahoin jos en saa vähintään puolta kiloa kasviksia päivässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tajua. Ja kaikki maistuu siltä samalta teolliselta marinadimössöltä missä ne myydään. Suolaakin niin että pää räjähtää.

Vierailija
4/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tuo nyt kauheen terveelliseltä kuulosta, mutta kai olet palannut jo juhannuksen vietosta ja voit jatkaa sitten itse valitsemallasi ruokavaliolla.

Kyllä nyt pari päivää menee epäterveellisilläkin eväillä, mutta toki, jos kehtaat emännälle sanoa, niin voisit vinkata, että voit seuraavalla kerralla tuoda tullessasi vihanneksia grilliin sekä salaattitarpeita ja uusia perunoita. Saisitte monipuolisemman aterian, joka ei olisi niin lihapainotteinen ja tuhti.

Vierailija
5/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukaanhan ei oikeasti tykkää grilliruuasta tai grillailusta, mutta pakotettuna syövät ja grillaavat.

Vierailija
6/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin olen vegaani!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me syömme kasviksia grilliruoan lisäksi ja grilliruokaa kohtuudella. Hyvin toimii vatsa, välillä jopa pari kertaa päivässä.

Vierailija
8/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis missä muodossa tuo sulatejuusto ja rasva olivat? Tuskin noin vain söitte

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ei kai noista kukaan oikeasti tykkääkään. Syödään vaan tavan vuoksi ja lampaat kehuu. Bää bää!

Vierailija
10/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En todellakaan tiedä. Ja juuri toi, että ne parit hassut kasviksetkin pitää käristää piloille. 

Ja mikä into siinä on, että kun "nyt kerran grillataan, niin grillataan kunnolla" ja vedetään 4 kg lihaa ja lihaa muistuttavia tuotteita (grillitassuja ja makkaroita) ja sitten maataan ähkyssä loppuilta, kun oli niin hyvää. 

Sama "koko rahan edestä"-ilmiö oksettaa mua myös buffeteissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En minäkään ole koskaan oikein käsittänyt grillihulluutta. Kyllähän ne lihat ihan syötäviä on, mutta en miksikään herkuiksi kutsuisi suurinta osaa.

Vierailija
12/12 |
24.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuttavan mökillä koko juhannus grilli"herkkujen" äärellä. Emännän pyynnöstä ei omia eväitä. Ruoka siis possua, nautaa, sulatejuustoja, rasvaa. Salaatin virkaa toimitti grillatut tomaatit ja tsatsiki.

Siis kahden päivän jälkeen sellainen olo, että rinnasta ottaa ja tuntuu, että varmaan kohta tulee joku kohtaus. Vatsa ei toimi, olo tuskallinen.

Seurueen mielestä ruoat olivat "taivaallisia". Miten sulatatte tuollaista ruokaa? :0

No en sulata. Meidän grilliherkut ovat  kana ja bratwursti  ja jokunen muu erikoismakkara lisänä, jos joku haluaa, yleensä joku mies haluaa ja ihan ok, grillattua kesäkurpitsaa, joskus maissia.  Muistan jo lapsena -70-luvulla, kun aloiteltiin grillausta, ei ollut tuollaista mättöä. Kotoa ne ruokailutottumukset omaksutaan. Olen koko lapsuuteni syönyt esim. kanaa, sunnuntaina oli täytetty uunikana tai naudan paahtopaisti. Silloin ei ollut näitä äkkikasvatettuja broilereita.

Muuten iso kipollinen salaattia esim. vihreä salaatti eri lajeja, rucola tai vesikrassi, paprika, tomaatti, kurkku, raejuusto tai mozzarella, oliivit, jotain hedelmää, pähkinöitä, avokadoa jne. kastikkeeena luomusitruunaa ja hyvää maustettua oliiviöljyä sekoitettuna suoraan salaattiin, vähän himalaja ruususuolaa tai muuta hyvää suolaa ja pippurisekoitusta myllystä. Aurinkokuivattu tomaatti on tehnyt uuden tulemisensa keittiööni ja sitä pilkon joskus myöskin, pehmentää makuja ja kirpeyttä salaatissa.

Keitän kylkeen uusia perunoita ja laitan tarjolle joitakin kaloja; graavilohta tai siikaa ja jotain valmista purkkisilliä, Abbassa hyviä kastikkeita. Näillä on pärjätty. 

Ihmettelen vieläkin, kun joku tekee niitä sulatejuustolla täytettyjä pekoniin käärittyjä herkkusieniä, hohhoijaa. Karmeita rasvapalloja, ei tietoakaan sienen mausta.

Ymmärrän, että on ollut juhannuksena sulla rankat eväät. Ensi juhannuksena voit ystävällisesti tarjoutua tuomaan jotakin, sano, että haluat osallistua. Ja viet kalaa, uusia perunoita ja vaikka valmiin salaatin mennessäsi.