Muovipussi kattilan päälle riisiä keittäessä
Olin viikonloppuna kylässä, jossa isäntäväki laittoi ruokaa. Hämmästyin, kun he riisiä keittäessä laittoivat kattilan päälle Prisman muovikassin ilmeisesti pitämään riisin mehukkaana. Muovipussista irtosi väritkin mukavasti riisin höyryihin. Onko tämä ihan terveellistä? Muovipussi kuitenkin sisältänee kaikenlaisia kemikaaleja, joita ei ole tarkoitettu ruoan valmistukseen. Vai laittaako muutkin näin ruokaa?
Kommentit (17)
No en oo kuullut. Eikö voi käyttää kantta?
En minäkään ole tuosta tavasta kuullut. Kuulostaa melkein koomiselta.
Vierailija kirjoitti:
No en oo kuullut. Eikö voi käyttää kantta?
Muovipussi on parempi vaihtoehto, riisistä tulee näin mehukkaampaa.
No tuliko mehukasta riisiä? Kuulostaa vähän samalta kuin raikkaat voileivät:D
En söis. Varmaan tuleekin mehukasta muovipussiriisia, tuliko kans värikästä?
Kattilan kantta on ollut tapana käyttää. Keittävätkö liian korkealla lämmöllä ja kannen kanssa kuohuisi yli? Onhan näitä kaikenlaisia kikkakuutosia, osa järkeviä ja osa vähemmän järkeviä. Tulee mieleen se vanha juttu sukureseptistä paahtopaistille. Vuosikymmenet läpeensä paistista leikataan päistä palat pois eikä kukaan edes tiedä miksi. Arvellaan että tulee mehukkaampaa, mausteet imeytyy tasaisemmin tms. kunnes suvun matriarkka paljastaa että leikkasi paistista ylimääräiset pois kun ukkokulta aikoinaan osti nuukuuksissaan liian pienen uunivuoan sen kypsentämiseen.
Kyllä se vähän värjäytynyttä oli. En tied johtuuko siitä, mutta se minulla että miehelläni on siitä saakka ollut myös vatsa aivan sekaisin. Ymmärrän siis muovipussin idean, mutta eikö silloin tulisi käyttää muovia, joka on tarkoitettu ruoanlaittoon?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se vähän värjäytynyttä oli. En tied johtuuko siitä, mutta se minulla että miehelläni on siitä saakka ollut myös vatsa aivan sekaisin. Ymmärrän siis muovipussin idean, mutta eikö silloin tulisi käyttää muovia, joka on tarkoitettu ruoanlaittoon?
Ap
Se Prisman muovipussi on ihan hyvä tuohon tarkoitukseen.
Mikä ero tuossa jätesäk... muovipussissa haudutuksessa on verrattuna siihen että hauduttaa sen riisin kattilan oman kannen alla? Siis kai siinä joku merkittävä ero on kun onhan se muovi hankalampi asetellakin kuin vaan lätkäistä kansi päälle?
Jos niillä ei ollut siihen kattilaan kantta...
Siis väitätkö tosiaan ettei se muovipussi sulanut siihen heti kättelyssä?
Onko kauppojen muovipussit elintarvikekäyttöön soveltuvia? Luulisi, että niitä säädellään jollain tapaa kun niissä kuitenkin kuljetetaan yksinomaan elintarvikkeita.
Ainakin kassi itsesään on polyeteeniä ja sen puolesta turvallista. Toisaalta ulkopuolella ne painatukset yleensä on. En ymmärrä miten ne aloittajan tapauksessa sinne sisäpuolelle on luikerrelleet?
Vierailija kirjoitti:
Mikä ero tuossa jätesäk... muovipussissa haudutuksessa on verrattuna siihen että hauduttaa sen riisin kattilan oman kannen alla? Siis kai siinä joku merkittävä ero on kun onhan se muovi hankalampi asetellakin kuin vaan lätkäistä kansi päälle?
Kokeilepa itse, niin huomaat eron.
Mulla on höyrytyskattila ja eri tekniikoilla tulee erilaista.
Esim. joissain kiinalaisissa riisi tehdään pussissa. (eli ei tämä ihan tuulesta temmattu aihe ole)
Sinkkumies
Ihan oikein tekivät, noin ne riisit tuleekin keittää.