Jos ohjeessa nypi margariini ja vehnäjauhot, lisää maitorahka, sekoita mutta älä vaivaa
niin kuuluuko margariinin olla sellaista huoneenlämpöiatä vai sulaa? Piirakkapohja
Kommentit (21)
ja nypitty margariini ja jauhohan on sellaista muruista, miten siihen saa vielä maitorahkan sekoitettua :O
Vierailija kirjoitti:
ja nypitty margariini ja jauhohan on sellaista muruista, miten siihen saa vielä maitorahkan sekoitettua :O
Saa, koska rahka on löysää, se sekoittuu hyvin
Et sinä saa mitään nypittyä sulaan margariiniin. Jääkaappikylmään onnistuu, mutta on hitaampaa kuin huonelämpöiseen.
Maitorahkan saa sekoitettua vaikka puuhaarukalla. Ei se ole enää muruista sitten, kun siinä on maitorahkaa.
Vierailija kirjoitti:
Mitä tarkoittaa nyppiminen?
Kylmä voi tai margariini (jos pakko) leikataan pieniksi kuutioiksi, pienemmiksi kuin sokeripala ja sitä aletaan sormenpäillä hiertää yhteen jauhojen kanssa, pyritään sellaiseen hiekanmurumaiseen koostumukseen. Se ottaa aikansa, mutta onnistuu kyllä. Kun murumainen koostumus on saatu aikaan, seos painellaan molemmin käsin yhteen palloksi ja sitä työstetään hetkinen työntämällä kämmenellä pallon keskeltä reunoja kohti. taputellaan sitten se kiinteä taikinapallo pyöreäksi, kääritään kelmuun ja laitetaan kylmään 15-20 minuutiksi. Nyppimisen sijaan voi käyttää yleiskoneen teräleikkuria, jolloin voi ja jauhot saa hetkessä oikeanlaiseksi ja se sitten kaavitaan pois kulhosta ja puristellaan palloksi.
suosittelen että vaihtat kissanrasvan (margariini) oikeaan voihin, niin leipomuksista voi tulla paremman makuisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä tarkoittaa nyppiminen?
Kylmä voi tai margariini (jos pakko) leikataan pieniksi kuutioiksi, pienemmiksi kuin sokeripala ja sitä aletaan sormenpäillä hiertää yhteen jauhojen kanssa, pyritään sellaiseen hiekanmurumaiseen koostumukseen. Se ottaa aikansa, mutta onnistuu kyllä. Kun murumainen koostumus on saatu aikaan, seos painellaan molemmin käsin yhteen palloksi ja sitä työstetään hetkinen työntämällä kämmenellä pallon keskeltä reunoja kohti. taputellaan sitten se kiinteä taikinapallo pyöreäksi, kääritään kelmuun ja laitetaan kylmään 15-20 minuutiksi. Nyppimisen sijaan voi käyttää yleiskoneen teräleikkuria, jolloin voi ja jauhot saa hetkessä oikeanlaiseksi ja se sitten kaavitaan pois kulhosta ja puristellaan palloksi.
Älytön homma siis, joka reseptissä mainitaan yliolkaisesti yhdellä pikku sanalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä tarkoittaa nyppiminen?
Kylmä voi tai margariini (jos pakko) leikataan pieniksi kuutioiksi, pienemmiksi kuin sokeripala ja sitä aletaan sormenpäillä hiertää yhteen jauhojen kanssa, pyritään sellaiseen hiekanmurumaiseen koostumukseen. Se ottaa aikansa, mutta onnistuu kyllä. Kun murumainen koostumus on saatu aikaan, seos painellaan molemmin käsin yhteen palloksi ja sitä työstetään hetkinen työntämällä kämmenellä pallon keskeltä reunoja kohti. taputellaan sitten se kiinteä taikinapallo pyöreäksi, kääritään kelmuun ja laitetaan kylmään 15-20 minuutiksi. Nyppimisen sijaan voi käyttää yleiskoneen teräleikkuria, jolloin voi ja jauhot saa hetkessä oikeanlaiseksi ja se sitten kaavitaan pois kulhosta ja puristellaan palloksi.
Älytön homma siis, joka reseptissä mainitaan yliolkaisesti yhdellä pikku sanalla.
On se tosiaan oma hommansa, mutta sillä saa hyvän taikinan aikaiseksi. :) Ja koneella nopsasti. Minusta vaan on ihana just nyppiä ainekset kasaan.
Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?
Vierailija kirjoitti:
Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?
Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?
Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta.
Ei helv.VOI on ainoa oikea rasva noihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?
Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta.
Ei helv.VOI on ainoa oikea rasva noihin.
Täähän olikin tärkeä mielipide.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?
Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta.
Ei helv.VOI on ainoa oikea rasva noihin.
Näin on, mutta eihän noi tajuu :D:D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?
Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta.
Margariini hyvää?? Katoppas huvikses noiden leivontamargariinien ainesosaluetteloa. Haluatko oikeasti sen kaiken sonnan piirakkaasi :)
Enpä löytänyt tuoteselosteesta sontaa.
Vierailija kirjoitti:
Enpä löytänyt tuoteselosteesta sontaa.
Kyse olikin ainesosaluettelosta.
Margariiniväittely toiseen ketjuun!
Mitä kylmempää voi on, sitä helpompi voikuutiot on nyppiä jahojen sekaan. Saat kupletin juonesta kiinni kun alat tehdä. Kun jauho-voiseos on murumaista, sekoitat esim puukauhalla tai -haarukalla rahkan joukkoon, kunnes saat sileän taikinan. Älä turhaan sekoittele. Muotoile taikinasta pallo, kiedo se kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan (15 - 30 min). Viileä, kovettunut taikina on helpompi painella riittävän ohuelti vuokaan.
Vaivaaminen liittyy hiivataikinoihin, joihin saadaan oikea koostumus vaivaamalla. Piirakkataikinoita ei pidä sekoitella eikä varsinkaan vaivata turhaan.
Aivan varmasti teet hienon piirakan! :)
Käyttäjä2079 kirjoitti:
Margariiniväittely toiseen ketjuun!
Mitä kylmempää voi on, sitä helpompi voikuutiot on nyppiä jahojen sekaan. Saat kupletin juonesta kiinni kun alat tehdä. Kun jauho-voiseos on murumaista, sekoitat esim puukauhalla tai -haarukalla rahkan joukkoon, kunnes saat sileän taikinan. Älä turhaan sekoittele. Muotoile taikinasta pallo, kiedo se kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan (15 - 30 min). Viileä, kovettunut taikina on helpompi painella riittävän ohuelti vuokaan.
Vaivaaminen liittyy hiivataikinoihin, joihin saadaan oikea koostumus vaivaamalla. Piirakkataikinoita ei pidä sekoitella eikä varsinkaan vaivata turhaan.
Aivan varmasti teet hienon piirakan! :)
Älä komentele! Mene itse muualle, jos ei kiinnosta!
Huoneenlämpöistä.