Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos ohjeessa nypi margariini ja vehnäjauhot, lisää maitorahka, sekoita mutta älä vaivaa

Vierailija
09.06.2018 |

niin kuuluuko margariinin olla sellaista huoneenlämpöiatä vai sulaa? Piirakkapohja

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoneenlämpöistä.

Vierailija
2/21 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja nypitty margariini ja jauhohan on sellaista muruista, miten siihen saa vielä maitorahkan sekoitettua :O

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän jääkaappikylmää

Vierailija
4/21 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

ja nypitty margariini ja jauhohan on sellaista muruista, miten siihen saa vielä maitorahkan sekoitettua :O

Saa, koska rahka on löysää, se sekoittuu hyvin

Vierailija
5/21 |
09.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et sinä saa mitään nypittyä sulaan margariiniin. Jääkaappikylmään onnistuu, mutta on hitaampaa kuin huonelämpöiseen.

Maitorahkan saa sekoitettua vaikka puuhaarukalla. Ei se ole enää muruista sitten, kun siinä on maitorahkaa.

Vierailija
6/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarkoittaa nyppiminen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä tarkoittaa nyppiminen?

Kylmä voi tai margariini (jos pakko) leikataan pieniksi kuutioiksi, pienemmiksi kuin sokeripala ja sitä aletaan sormenpäillä hiertää yhteen jauhojen kanssa, pyritään sellaiseen hiekanmurumaiseen koostumukseen. Se ottaa aikansa, mutta onnistuu kyllä. Kun murumainen koostumus on saatu aikaan, seos painellaan molemmin käsin yhteen palloksi ja sitä työstetään hetkinen työntämällä kämmenellä pallon keskeltä reunoja kohti. taputellaan sitten se kiinteä taikinapallo pyöreäksi, kääritään kelmuun ja laitetaan kylmään 15-20 minuutiksi. Nyppimisen sijaan voi käyttää yleiskoneen teräleikkuria, jolloin voi ja jauhot saa hetkessä oikeanlaiseksi ja se sitten kaavitaan pois kulhosta ja puristellaan palloksi. 

Vierailija
8/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

suosittelen että vaihtat kissanrasvan (margariini) oikeaan voihin, niin leipomuksista voi tulla paremman makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä tarkoittaa nyppiminen?

Kylmä voi tai margariini (jos pakko) leikataan pieniksi kuutioiksi, pienemmiksi kuin sokeripala ja sitä aletaan sormenpäillä hiertää yhteen jauhojen kanssa, pyritään sellaiseen hiekanmurumaiseen koostumukseen. Se ottaa aikansa, mutta onnistuu kyllä. Kun murumainen koostumus on saatu aikaan, seos painellaan molemmin käsin yhteen palloksi ja sitä työstetään hetkinen työntämällä kämmenellä pallon keskeltä reunoja kohti. taputellaan sitten se kiinteä taikinapallo pyöreäksi, kääritään kelmuun ja laitetaan kylmään 15-20 minuutiksi. Nyppimisen sijaan voi käyttää yleiskoneen teräleikkuria, jolloin voi ja jauhot saa hetkessä oikeanlaiseksi ja se sitten kaavitaan pois kulhosta ja puristellaan palloksi. 

Älytön homma siis, joka reseptissä mainitaan yliolkaisesti yhdellä pikku sanalla.

Vierailija
10/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä tarkoittaa nyppiminen?

Kylmä voi tai margariini (jos pakko) leikataan pieniksi kuutioiksi, pienemmiksi kuin sokeripala ja sitä aletaan sormenpäillä hiertää yhteen jauhojen kanssa, pyritään sellaiseen hiekanmurumaiseen koostumukseen. Se ottaa aikansa, mutta onnistuu kyllä. Kun murumainen koostumus on saatu aikaan, seos painellaan molemmin käsin yhteen palloksi ja sitä työstetään hetkinen työntämällä kämmenellä pallon keskeltä reunoja kohti. taputellaan sitten se kiinteä taikinapallo pyöreäksi, kääritään kelmuun ja laitetaan kylmään 15-20 minuutiksi. Nyppimisen sijaan voi käyttää yleiskoneen teräleikkuria, jolloin voi ja jauhot saa hetkessä oikeanlaiseksi ja se sitten kaavitaan pois kulhosta ja puristellaan palloksi. 

Älytön homma siis, joka reseptissä mainitaan yliolkaisesti yhdellä pikku sanalla.

On se tosiaan oma hommansa, mutta sillä saa hyvän taikinan aikaiseksi. :) Ja koneella nopsasti. Minusta vaan on ihana just nyppiä ainekset kasaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?

Vierailija
12/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?

Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?

Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta. 

Ei helv.VOI  on ainoa oikea rasva noihin.

Vierailija
14/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?

Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta. 

Ei helv.VOI  on ainoa oikea rasva noihin.

Täähän olikin tärkeä mielipide.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?

Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta. 

Ei helv.VOI  on ainoa oikea rasva noihin.

Näin on, mutta eihän noi tajuu :D:D

Vierailija
16/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Margariinia! :o Vieläkö joku käyttää?!?

Tuore margariini on ihan hyvää, jotkut leivontamargariinit on joko pilaantuneet tai sitten ei alkujaankaan olleet erityisen hyviä. En tästä syystä olekaan käyttänyt leivontamargariinia aikoihin kun en oikein pidä eltaantuneen mausta. 

Margariini hyvää??  Katoppas huvikses noiden leivontamargariinien ainesosaluetteloa. Haluatko oikeasti sen kaiken sonnan piirakkaasi :)

Vierailija
17/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä löytänyt tuoteselosteesta sontaa.

Vierailija
18/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Enpä löytänyt tuoteselosteesta sontaa.

Kyse olikin ainesosaluettelosta.

Vierailija
19/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margariiniväittely toiseen ketjuun!

Mitä kylmempää voi on, sitä helpompi voikuutiot on nyppiä jahojen sekaan. Saat kupletin juonesta kiinni kun alat tehdä. Kun jauho-voiseos on murumaista, sekoitat esim puukauhalla tai -haarukalla rahkan joukkoon, kunnes saat sileän taikinan. Älä turhaan sekoittele. Muotoile taikinasta pallo, kiedo se kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan (15 - 30 min). Viileä, kovettunut taikina on helpompi painella riittävän ohuelti vuokaan. 

Vaivaaminen liittyy hiivataikinoihin, joihin saadaan oikea koostumus vaivaamalla. Piirakkataikinoita ei pidä sekoitella eikä varsinkaan vaivata turhaan.

Aivan varmasti teet hienon piirakan! :)

Vierailija
20/21 |
10.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttäjä2079 kirjoitti:

Margariiniväittely toiseen ketjuun!

Mitä kylmempää voi on, sitä helpompi voikuutiot on nyppiä jahojen sekaan. Saat kupletin juonesta kiinni kun alat tehdä. Kun jauho-voiseos on murumaista, sekoitat esim puukauhalla tai -haarukalla rahkan joukkoon, kunnes saat sileän taikinan. Älä turhaan sekoittele. Muotoile taikinasta pallo, kiedo se kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan (15 - 30 min). Viileä, kovettunut taikina on helpompi painella riittävän ohuelti vuokaan. 

Vaivaaminen liittyy hiivataikinoihin, joihin saadaan oikea koostumus vaivaamalla. Piirakkataikinoita ei pidä sekoitella eikä varsinkaan vaivata turhaan.

Aivan varmasti teet hienon piirakan! :)

Älä komentele! Mene itse muualle, jos ei kiinnosta!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän kahdeksan