Miten voi helpoiten tehdä lasagneen juustokastikkeen (ei sulatejuustosta)?
Valion helpossa ohjeessa on että yhdistetään maito ja Valio Koskenlaskija Cheddar -purkki. Vierastan sulatejuustokastiketta lasagneen. Eikö juustokastike tehdä jostain muunlaisesta juustosta? Millaisesta? Miten? Olen kipeä ja haluaisin kyllä päästä helpolla.
Kommentit (10)
Osta Valion valmista juustokeittoa, 3 juustoa tms. Vähän maistuu teolliselta, mutta muuten tulee hyvä lasagne pikavauhtia.
Vierailija kirjoitti:
Tavallisella tavalla sulatetaan voi kattilassa, vispataan siihen jauhot ja maito ja annetaan kastikkeen kuumentua ja saostua. Sitten sekaan juustoraastetta.
Jep. Mustaleimaemmental siihen, niin avot!
Avaat sellaisen dolmion purkin ja kaadat sekaan.
Ei kannata tehdä mitään juustoista kastiketta, vaan Bechamel-kastike ilman juustoraastetta. Muuten lasagnesta tulee ihan liian rasvaista ja tuhtia. Bechamel-kastike on tosi helppo tehdä, ei kestä kuin muutaman minuutin.
Maitokastikkeeseen juustoraastetta, ja sitä juustoa mistä tykkäät. Mikäs sitten on se vaikea tapa?
Minä sulatan voin jauhojen kanssa kattilassa ja lisään maidon ja vispaan samalla, sitten lisään Mozzarellaa, Emmentalia ja hivenen Aura-juustoa kauhalla sekoittaen pieniä määriä juustoa kerralla.
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata tehdä mitään juustoista kastiketta, vaan Bechamel-kastike ilman juustoraastetta. Muuten lasagnesta tulee ihan liian rasvaista ja tuhtia. Bechamel-kastike on tosi helppo tehdä, ei kestä kuin muutaman minuutin.
Eli perus valkokastike suomeksi.
Jos ei halua sulatella juustoa erikseen, tekee valkokastikkeen ja ripottaa aina valkokastikekerroksen päälle juustoraastetta, suoraan vuokaan.
Tavallisella tavalla sulatetaan voi kattilassa, vispataan siihen jauhot ja maito ja annetaan kastikkeen kuumentua ja saostua. Sitten sekaan juustoraastetta.